Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Spoetnik

Volgens het Britse vakblad 'The Lancet' is het Russische vaccin tegen 'Covid' veilig en effectief.

 

Een serieuze 'hoofdpijnkwestie' voor beleidsmakers in ons deel van de wereld. Een niet gering aantal laat liever meer mensen dood gaan, dan dat ze een Russisch vaccin kopen. Maar hoe zit dat als je particulier geïnteresseerd bent? Medicijnen en vaccins moeten worden goedgekeurd alvorens ze kunnen worden aangeboden. Ik vrees dat u lang kunt wachten tot die goedkeuring er is, maar laat mij graag in positieve zin verrassen. 

 

NRC publiceerde vorig weekend een overzicht van de 'kanshebbers', en het Russische vaccin werd niet eens genoemd. Op de website die ze hebben ingericht, die pretendeert de 'race' nauwlettend te volgen, en ons bij te lichten over de ontwikkelingen, wordt 'Sputnik V' compleet de grond in geboord. Elders in de wereld is wel interesse, maar massaproductie laat hoe dan ook nog wel even op zich wachten. 

 

Dat 'gezondheid' handelswaar is waar je goed aan kunt verdienen, dat behoeft geen betoog. En dat politici en de media worden ingeschakeld om beschermingsconstructies te rechtvaardigen, ook als ze mensenlevens kosten, is ook geen nieuws. Nog maar eens benadrukken dat ik niet gekwalificeerd ben om in deze een onderbouwd oordeel te vellen, maar als ik moet kiezen tussen 'The Lancet', en NRC, dan valt NRC in deze af. Primair door de sterke 'bias' tegen alles wat Russisch is. 

 

Ook dit is een 'tussendoor-bijdrage', in een poging u op de hoogte te houden van ontwikkelingen op het gebied van 'Covid-19' die van mij geen inhoudelijk oordeel vragen, en waar die (op het moment van schrijven) nog niet breed uitgemeten zijn in de Nederlandse media, of waar betrouwbare bronnen elders een ander geluid laten horen.

Go Back

Comment