Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Sneu

Voor wie moeten we op onze hoede zijn?

 

Minister Blok is op zijn hoede voor 'de Chinezen' en 'de Russen'. Op aangeven van 'de Amerikanen' giert het al enige tijd door de burelen van het Nederlandse veiligheidsapparaat dat 'Huawei' geen veilige keus is voor het '5G'-netwerk dat ons land op koers moet houden om mee te blijven doen in de wereld van de toekomst. En de volledig elektrische, 'slimme', 'Groene' wereld die men in 'Den Haag' op het netvlies heeft staan kan niet zonder '5G'.

 

Afgelopen week drie relevante berichten van dat front.

 

1. Huawei is bereid contractueel vast te leggen dat ze haar apparatuur niet zal gebruiken om te spioneren.

 

2. 'Intel-Chips' blijken zo lek als een mandje, waardoor tachtig procent van alle computerchips van die fabrikant onveilig zijn.

 

3. Een obscure Israëlische firma luistert via 'Whatsapp' wereldwijd 'mensenrechten-activisten' af ten bate van overheden die klant zijn bij die club.

 

Op de dag dat dat laatste nieuws 'viraal' ging, zij het dat veel kranten Israël erbuiten hielden in hun berichtgeving, zat ik met mijn vrouw in de auto over iets onbenulligs te kletsen, en nadat ik had gezegd dat ik niet echt 'tech-savvy' ben, kwam er op de 'Whatsapp-telefoon' van mijn vrouw een berichtje binnen: 'Dat dacht ik al!' Mijn vrouw was geschokt. Ik zelf niet echt. In eerdere bijdragen had ik er al aandacht aan besteed dat die software (sinds 2016) in omloop was, maar wie weet welke 'achterdeurtjes' er nog meer in die toestellen zitten?

 

Wie of wat dat berichtje genereerde, en met welk doel, weet ik niet, en het interesseert mij ook niet echt. Iedereen die een computer, GSM-telefoon, 'tablet', 'Smart-TV', of ander apparaat met een antenne in huis haalt moet in deze tijden beseffen dat die kan worden afgeluisterd, en dat camera's op afstand kunnen worden geactiveerd. Ik vind het vooral vreselijk sneu als iemand echt veroordeeld is om mij langs die weg in de gaten te houden, en dan kan ik mij voorstellen dat je je gaat vervelen, en er zo'n berichtje uitgooit. 

 

Ja, natuurlijk, ik heb een mening. En die mening is regelmatig 'contrair' aan wat 'Big Brother' graag hoort. Maar tegen de tijd dat dat strafbaar wordt, zullen ze half Nederland op moeten sluiten om orde op zaken te stellen, vrees ik. Of anders ga ik emigreren. Dus misschien was het wel een 'prankster', of kortsluiting bij 'Siri', die overigens 'uit' stond, die samen met 'Whatsapp' of een andere 'applicatie' de grenzen van wat 'Artificial Intelligence' op dit moment vermag probeerde te testen. Het blijft sneu. 

 

Bijna net zo sneu als die doorgeslagen paranoia voor 'de Chinezen' en 'de Russen', in een wereld waarin wij in 'het Westen' op rond de tachtig procent van alle bommen en granaten zitten die er in omloop zijn, terwijl die Chinezen en die Russen, en Iran, alleen maar hun producten, gas en olie aan ons willen verkopen. Nadat bekend werd dat de Amerikanen krankzinnig grote opslagplaatsen voor 'data' hebben aangelegd om al die afgeluisterde gesprekken en illegaal verkregen beelden op te slaan, waren er meteen al serieuze spionnen die ervoor waarschuwden dat je op enig moment door de bomen het bos niet meer zou zien. Zelfde ervaring hebben ze bij de Amerikaanse 'Tech-bedrijven', die worstelen met de criteria voor de censuur die ze willen/moeten doorvoeren ten bate van de bescherming van het 'gezonde volk'. Een beginnetje maken is niet zo moeilijk, maar waar houdt het op? In de Goelag, of de gaskamer. 

 

Dat 'mensenrechtenactivisten' het doelwit zijn van die Israëlische 'onderneming', waarvan wordt gefluisterd dat ze ook de telefoon van Khashoggi 'infecteerden' ten bate van het Saoedische regime, zou mij meer zorgen baren als ik Blok was, dan de mogelijkheid dat een Rus te weten komt welke obscure chicanes er bij het OPCW worden bedacht om uit beeld te houden dat die 'gifgasaanval' in Douma een 'Hoax' was. Sterker nog, als ik Blok was, zou ik mij er zorgen over maken dat dat nieuws over die 'Hoax' niet wereldkundig is gemaakt, waardoor de geloofwaardigheid van die organisatie nu defititief door het ijs is gezakt, juist in een tijd waarin we wel wat onafhankelijke wetenschappers kunnen gebruiken om het kaf van het koren te scheiden. 

 

Ga maar gewoon voor Huawei, met dat contract, Stef.

Go BackComment