Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Opnieuw een aflevering van de Alles is Anders-show

Dit weekend weer een aflevering van de ‘Alles is Anders’-show.

 

In mijn bijdrage van gisteren schetste ik de transformatie van ‘Links’, en dit weekend de slagroom op dat gebak, door de controverse tussen (vermeend) ‘Links’ en (vermeend) ‘Rechts’ over twee volkomen andere demonstraties. Uit Frankrijk en België kwamen berichten dat ‘ecologisch’ bevlogen Fransen en Belgen de kant van de boeren hadden gekozen, en samen met hen optrokken, waarop ook de politie zich opstelde achter de demonstranten, waarna de regering in Frankrijk inbond. In Frankrijk kijkt het volk met argusogen naar supranationale organisaties als de niet-verkozen ‘Europese Commissie’, het ‘World Economic Forum’, de ‘World Health Organization’ en de NAVO. Ook op het culturele vlak willen ze hun eigen cultuur, en ‘Intelligentsia’ niet kwijt. Maar daar is het muntje ook gevallen dat de subsidies niet de boeren bereiken die hun best doen om verantwoord hun gewassen te verbouwen, en dat het uitgummen van het belastingvoordeel op brandstof voor hun trekkers en machines bedoeld zijn om de agrarische bedrijven de nek om te draaien. En die kant willen de Fransen in meerderheid niet op, ongeacht hun politieke voorkeur.

 

De scepsis tegen voornoemde organisaties neemt in Frankrijk eerder toe dan af. Pierre de Gaulle, de kleinzoon van de alom bekende generaal en na-oorlogse president, schaarde zich vorig jaar op de Russische ambassade achter de lezing van Rusland over hoe we zijn afgezakt richting oorlog in Europa, en hij veroordeelde de expansiedrift van de door de Angelsaksische mogendheden bestierde NAVO. Er is geen liefde verloren tussen Frankrijk en het ‘Perfide Albion’, zoals ik in verscheidene eerdere bijdragen heb geïllustreerd. ‘Links’ en ‘Rechts’ staan er tegenover elkaar, maar daarover is men het eens. Wat als consequentie heeft dat de Fransen als regel meer oog hebben voor de inhoud, en zich niet laten afleiden door de vorm. In Frankrijk is absoluut niemand geïnteresseerd in een dieet bestaande uit gemalen kakkerlakken en meelwormen-pasta om het ‘Klimaat’ te redden. 

 

Wat echter niet betekent dat men in Frankrijk geen oog heeft voor de zorgen die er zijn over de kwaliteit van ons voedsel, waar bijna 11% van het totale landbouwoppervlak biologisch produceert, of de noodzaak om zuinig te zijn op schaarse grondstoffen, die Frankrijk zelf amper heeft. En de politie in Frankrijk staat er nou niet direct om bekend dat ze met fluwelen handschoenen de dialoog zoeken met wetsovertreders. Dus vanwaar die spagaat met het beeld in Nederland? 

 

In Nederland willen de boeren en tuinders (door de bank genomen) ook niets liever dan gezond voedsel produceren. Maar de groepen die zich uitgeven voor ‘Links’, willen hen weg hebben. Bedrijf sluiten. Natuur herstellen. En allemaal aan de gemalen kakkerlakken en meelwormen-pasta om het ‘Klimaat’ te redden. ‘Wageningen’ is trots op haar samenwerking met het ‘WEF’, en Nederlandse bedrijven lopen voorop in de gemalen insecten en meelwormen-industrie, de ‘Hyper-Processed Food’-business van de ultrarijken, met Bill en Melinda Gates voorop. Alleen hebben die ‘zweefmutsen’ die eisen dat we onverkort vasthouden aan ‘Agenda 2030’ van het ‘WEF’, en daarmee direct verbonden organisaties die samen de macht in Europa en de Verenigde Staten hebben, niet door voor wie ze druk in de weer zijn, en wat hen voor toekomst te wachten staat. 

 

Van mijn kant zeg ik daarom dat we terug moeten naar een inhoudelijke dialoog, waar degenen die als ‘Young Global Leaders’ hun activistische ‘zweefmutsen’ in de strijd werpen om het ‘Klimaat’ te redden, dat uit alle macht proberen te voorkomen, door zoveel mogelijk te polariseren. Door de discussie weg te halen van de inhoud, en de focus te verleggen naar de vorm. Waarbij ze zelf de bouwstenen aandragen om het beeld dat ze willen oproepen te polijsten, met ‘Hollywood’ bijdragen. En in Nederland is de politie ook allang niet meer geïnteresseerd in ‘handhaving’. Het is meer en meer een in zichzelf gekeerde organisatie die vooral met zichzelf bezig en niet met wetsovertreders, dienstbaar aan degenen die de fondsen beheren, en niet aan de burger, die het geld voor die fondsen ophoest. 

 

Op ‘X’, en in de gevestigde media, werden de demonstratie van de ‘XR-Lieverds’ tegenover de demonstratie van de ‘Boze Boeren’ gezet, en kreeg iedereen die zelfs maar probeerde de discussie terug te brengen naar de inhoud de wind van voren. Met Caroline van der Plas voorop. Hoe is het mogelijk dat mensen in Nederland die zich zorgen maken over de kwaliteit van ons voedsel, en de verspilling van grondstoffen, zich prostitueren voor lieden die lak hebben aan ons? Die voor miljarden aan ‘carbon’ verbranden ten bate van hun oorlogen, inmiddels uitgebreid tot nieuwe bombardementen in het Midden-Oosten, de wereld over vliegen in hun privé-jets, of vliegtuigen van de overheid waarvoor ze de rekening bij ons neerleggen, als ze niet op hun extravagante jachten cocktail-parties organiseren, met een weelde aan exclusieve producten, naast de duurste champagne? Omdat die ‘Lieverds’ zich niet hebben ingelezen, niet begrijpen hoe ongelofelijk complex de natuur, en het klimaat op aarde in elkaar zitten, en dat die oorlogen helemaal niet ‘nodig’ zijn. 

 

Klassiek ‘Links’ is allerminst wars van geweld bij demonstraties, zoals het nu wordt gepresenteerd. Denk maar terug aan de ‘Krakers’, uit de tijd dat ‘Links’ zich opwond over het tekort aan woningen, waar (vermeend) ‘Links’ nu zelf de bouw frustreren teneinde een ‘stikstofdoel’ te halen. Wááát?!? Hoe dan? En nee, ik roep niet op tot geweld! Ik roep op tot een inhoudelijk debat, en rationele keuzes. Weg van wat de ‘Consensus Kerk’ ons voorzet, en waakzaam waar we worden gemanipuleerd door gewetenloze psychopaten en sociopaten die hun ‘wetenschappelijke’ technieken op ons uitproberen. De tragiek is daarbij dat je mensen met ‘Goede Bedoelingen’, met het hart op de goede plaats, moet confronteren met hun naïviteit. Wat grote weerstand oproept. Ook bij u en mij, als we zelf zijn gevallen voor propaganda, of reclame, of een ‘evangelie’. 

 

Wat zag ik concreet bij wéér een blokkade van een snelweg, opnieuw de A-12 in Den Haag? Een optocht van ‘Lieverds’, die hun ‘Knuffels’ hadden meegenomen, met kleurrijke vlaggen zwaaiden, liedjes zongen, gebedsdiensten hielden, en op het wegdek gingen zitten. Een groepje had zich er met lijm aan vastgeplakt. In de basis was het een demonstratie die niet was goedgekeurd, en daarmee in strijd met de wet. Maar de rechter in ons land heeft lak aan wat de wet zegt, en wijst ‘organisch’ vonnis op grond van subjectieve onderbuik-criteria, wat concreet betekent dat deelnemers aan dit soort demonstraties niets te vrezen hebben. De term ‘arresteren’, voor het potsierlijke vertoon van ‘Lieverds’ die op oranje brancards naar een gereedstaande bus worden gebracht, waar ze ineens weer kunnen lopen, en met hun veelkleurige lollie zwaaiend naar mamma en pappa thuis voor de buis, in de bus plaatsnemen, op weg naar koffie met gebak bij de Officier van Justitie in het ADO-stadion, is bizar. Er was ook een waterkanon waar met grote letters ‘Polizei’ op stond, kennelijk helemaal uit Duitsland naar Den Haag komen dieselen, ten bate van de ‘Indruk’ die de ‘Leiders van Ons Land’ hoopten achter te laten, van de ‘Dreigende Politiemacht’ tegenover ‘Lieverds’, als contrast met wat er aan de grens gebeurde, waar ‘Boze Boeren’ geen strobreed in de weg werd gelegd. Een ‘Waterkanon’ als ‘prop’ in een toneelspel. Voor de ‘Selfies’, het voeden van de illusie dat die ‘XR-demonstranten’ ware helden zijn, en het opstuwen van de emoties in het land. Om te polariseren, dus. En te voorkomen dat de discussie richting de ‘Inhoud’ zou afdrijven. Want dan zijn de ‘Leiders van Ons Land’ gezien. 

 

Was het dan dom van de ‘Boze Boeren’ om erin te trappen, en zich te laten portretteren als ‘Terroristen’? Lastige kwestie, want ze begonnen ooit alleszins redelijk, traden volop in overleg, hadden hun vertegenwoordigers in de Tweede Kamer opgelijnd. Maar vervolgens worden de Europese subsidies weggesluisd naar het ‘Groot Kapitaal’, de ‘onderzoekscentra’, universiteiten en ‘Klimaat-lobbyisten’, verschijnen er bergen onzinnige ‘Rapporten’, en blijkt dat ‘Agenda 2030’ over de volle breedte de sloop van de landbouw, tuinbouw, industrie, woningbouw en transportsector eist. Waarbij men tracht die sectoren onderling tegen elkaar op te zetten. Met de ‘Lieverds’ die geen idee hebben, maar vanuit hun ‘collégebank’, hun ‘grachtengordel-pand’, hun gesubsidieerde media-betrekking, met hun ‘Knuffels’ en hun potten lijm steeds weer braaf op komen draven voor een uitje op kosten van de sponsoren. Vooralsnog vooral de belastingbetaler die opdraait voor het leeuwendeel van de kosten, met inbegrip van die Duitse dieselslurper, de touringcars, de huur van een voetbalstadion, de koffie en het gebak, naast de wolken politieagenten die druk zijn met aceton om hun vastgelijmde vrienden los te weken van het asfalt. 

 

Hoewel het overgrote deel van de ‘Lieverdszwaar gelovig is, en met geen enkel argument ooit nog zijn los te weken van de ‘Klimaat-Kerk’, en de politie dermate ernstig is ingepakt dat ze verdachten hun opgeblazen drugs-lab in Rotterdam laten betreden voor de politie de sporen heeft kunnen natrekken, omdat de verdachten behoren tot een ‘beschermde minderheid’ die boven de wet verheven is, in een land waar de rechter vonnissen velt op basis van subjectieve onderbuikgevoelens, moeten de ‘Boze Boeren’ en ‘Boze Burgers’ zich realiseren dat ze in het pak genaaid worden, en tóch stug volhouden om te proberen de legers die het ‘WEF’, de ‘Europese Commissie’ en de ‘Young Global Leaders’ tegen hen inzetten te overtuigen met argumenten, en op zoek gaan naar verbanden met andere sectoren die net zo goed de klos zijn. Met inbegrip van de mensen die geen ‘Mansanto-gif’ binnen willen krijgen, waar de ‘EC’ zojuist opnieuw ‘Roundup’ een stempel van goedkeuring heeft gegeven voor nog eens tien jaar, omdat het geproduceerd wordt door chemie-concern ‘Bayer’, één van de corporaties met de ‘juiste connecties’. Maar koeienpoep mag niet meer. 

 

Willen boeren niet ‘schoon’ produceren? Willen luchtvaartmaatschappijen niet zo zuinig mogelijk vliegen? Willen industrieën niet meewerken om hun ‘uitstoot’ te verminderen? Jawel, dat willen ze wel. Maar ze willen de boel niet sluiten, alles overdragen aan het ‘Groot-Kapitaal’, om ergens in een toegewezen opbergruimte gemalen kakkerlakken en meelwormen-pasta te consumeren tot ze geroepen worden om ergens aan een front te sterven voor de belangen van het ‘WEF’, de ‘WHO’, de ‘EC’ en de NAVO. Wie legt het de ‘Lieverds’ en de ingevangen overheids-dienaren op een elegante, begrijpelijke wijze uit dat ze tegen de verkeerde boom staan te blaffen? 

Go Back

Comment