Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Navelstaren

Niet uit mijn naam.

 

In mijn vorige bijdrage verwees ik naar 'politieke moord', en het bedreigen van politieke tegenstanders als iets waar ik geen fiducie in heb. Tegelijk maak ik onderscheid tussen de 'heethoofd' die in zijn of haar blinde woede iets roept, en de geïnstitutionaliseerde 'Kill List' van een crimineel land of criminele organisatie. Met daar tussenin de 'debaters' die menen hun argumenten kracht bij te moeten zetten door iemand, of een groep, te bedreigen met de dood, zonder dat men concrete plannen heeft om er werk van te maken, en die terug zouden schrikken voor de feitelijke uitvoering, zelfs als men in de gelegenheid was. 

 

Afgelopen week maakte ik een 'screenshot' van een teletekst-pagina waarop de momentopname van het actuele nieuws werd gedeeld met de burgers-in-het-land. 'Explosie en schieten in Rotterdam', 'Steekpartij op strand Bloemendaal', 'Onbekende man ontvoerd in Spanbroek', 'Arrestaties na gevechten in Leeuwarden', 'Gestolen bus rijdt politiebureau in', 'Intimidatie personeel bios om film'. Sigrid Kaag en haar collega's zijn niet de enigen die in ons land gevaar lopen, zoveel is wel duidelijk. 

 

Dat 'Den Haag' en de media meer aandacht besteden aan wat men daar ziet als dreigementen richting hun eigen persoon, naast alle aandacht die er uitgaat naar klachten van mensen die blijkbaar nooit buiten de deur komen, en al in paniek raken als iemand een keer boos naar ze kijkt, of een opmerking maakt waar ze 'kramp' van krijgen, dan aan het bestaan van een concrete 'Kill List' op de servers van de NAVO, is karakteristiek voor de tijd waarin we leven. In mijn eigen optiek is de politiek verantwoordelijk voor de veiligheid van de burgers, en is het onbestaanbaar dat die politiek verantwoordelijken ooit akkoord zouden gaan met het lidmaatschap van een organisatie die er een 'Kill List' op na houdt. 

 

Eerlijk gezegd ben ik er vrij zeker van dat dat ook voor de meesten van u geldt. En dat u wat dat betreft gewoon een 'gemiddelde' Nederlander bent, dus dat het Nederlandse volk daar geen vrede mee heeft. Waarom is ons land dan wel lid van een organisatie die daar al vele jaren druk aan werkt? En beschouwt ons land op regeringsniveau de landen en organisaties die erachter schuil gaan als 'vrienden' en 'liefdadige instellingen'? Dat valt niet uit te leggen, maar 'Den Haag' hoeft het ook niet uit te leggen, omdat niemand in de media hen er naar vraagt. En 'Den Haag' het druk heeft met de eigen navel.

Go Back

Comment