Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Leven in Absurdistan

Welkom in Absurdistan.

 

Het nieuws van vandaag is dat we al geruime tijd leven in een leugen. Het interview van Tucker Carlson met Poetin leverde voor mijn lezers geen nieuws op, maar de bevestiging van de Russische lezing, die in mijn eigen optiek ook correct is, met heldere 'Markers' onderweg vanaf 2007, de Veiligheidsconferentie in München, naar de ellendige situatie waar we ons nu in bevinden. Maar daar zal ik later op het 'In English' gedeelte nog op terugkomen. Daarnaast begint nu overal het kwartje te vallen dat het inmiddels 'demissionaire' kabinet een failliete boedel achterlaat, dat Joe Biden dement is, en dat er iets geweldig stinkt in dat hele 'Covid'-verhaal, alsmede het programma voor de 'Energie Transitie'. En dat Nederland een 'Narco-Staat' is. 

 

Waar je ook kijkt, je ziet hoe de leugens door het canvas heen breken. Van mijn kant blijf ik waarschuwen tegen het maken van bittere verwijten aan mensen die het eerder niet 'zagen', en die met elke nieuw 'onthulling' oprecht verbaasd uitroepen: 'Wir haben Es nicht gewusst!'. Ondanks het gegeven dat ik hier, en u in uw eigen omgeving, bij herhaling de noodklok hebben geluid. Ze hebben 'm niet gehoord, of dachten dat het voor de begrafenis van een ander was. Het is puur menselijk om vast te houden aan 'wat iedereen weet'. Om nu de zaak bij elkaar te houden wordt nog een hele klus. Ook omdat de geschiedenis leert dat laatkomers doorgaans véél feller reageren waar ze doorkrijgen dat ook zij, of zij in het bijzonder, schade opliepen door het bedrog. Zoals de felste 'anti-rokers' doorgaans zelf ooit gerookt hebben, dito bij vegetariërs, zo is mijn ervaring. Terwijl menigeen die meent dat het vliegverkeer moet stoppen bijna in een vliegtuig woont, en er zelf een bezit, of zelf een huis onder de startbaan heeft gekocht. Zie ook de hele 'MeToo'-beweging, waar beslist enkele oplichters tussen zitten die er een mooie mogelijkheid in zien om zich te wreken, of rijk te worden, maar er zijn er nog veel meer die niet door hadden dat ze werden misbruikt, zonder de normen en waarden van nu daarvoor te gebruiken, en ineens wakker schrikken, en dan heel boos worden.

 

We zijn bijna toe aan een 'Waarheids-Commissie', en ik wil écht geen 'Tribunalen', of 'Maoïstische'-toestanden met heropvoedingskampen, maar we kunnen dit niet door laten etteren, of dan maar de fik erin en een Derde Wereldoorlog. Om te beginnen moeten we af van dat Orwelliaanse 'Ministry of Truth' dat nu wanhopig probeert grip te krijgen op de 'Narrative', geholpen door de 'Consensus-Kerk' die veel te verliezen heeft als ook die religie wordt bijgezet in de kast met relikwieën. Maar er moeten wel enige harde noten gekraakt worden voor we opgelucht adem kunnen halen. En een 'Van Speijk'-actie, waarbij de 'Usual Suspects' zich opblazen valt niet uit te sluiten. Dus nu niet verzaken!

 

Uiteraard heb ik hier geen kant-en-klaar script voor mij liggen om ons weg te halen uit Absurdistan. De broodkruimels terug volgen kunnen we ook wel vergeten, want die liggen er niet meer, die heeft Grietje meegenomen naar haar nieuwe betrekking, om het maar even zo te typeren. We moeten vóóruit willen denken, werkend met wat we nog hebben en weten. En met degenen die nu wel wakker zijn. En niet al te zeer in beeld waren als 'religieuze slippendragers' van het 'Ancien Regime'

 

Op 'X' reageerde iemand op een bijdrage van mij door te vragen of ik 'onder een steen' had geleefd, omdat 'zijn' PvdA een goed doorwrocht plan had om mee te gaan regeren. Mooie 'solidaire' plannen om de wereld richting 'Agenda 2030' te voeren, te betalen door de 'miljonairs' en de goed lopende bedrijven. Hij had niet door dat de situatie op economisch gebied dramatisch slechter is dan ten tijde van het 'doorrekenen', wat nog eens onderstreept hoe betrekkelijk dat 'doorrekenen' is, en dat de PvdA hoe dan ook coalitiepartners nodig heeft, waarvan de VVD en NSC nu gedetailleerd weten hoe de vlag erbij hangt, en dat het niet gaat lukken om consensus te bereiken met beleid dat moet eindigen met 'Agenda 2030', over zes jaar, te betalen door de 'miljonairs' en het strippen van de resterende goed lopende bedrijven, voorzover die al niet in het vliegtuig zitten naar landen met een gunstiger belastingklimaat. 

 

Net als iedereen probeer ook ik te bedenken wat Omtzigt ertoe heeft aangezet om afscheid te nemen van het overleg door gewoon niet meer op te komen dagen. Ik begrijp enerzijds zijn frustratie omdat het zo lang duurde voor hij de gevraagde informatie kreeg over de stand van zaken op economisch gebied, maar ik vind het te billijken dat Plasterk wachtte tot hij alle informatie van de ministeries binnen had, alvorens die gebundeld aan de onderhandelaars te overleggen. Het kan zijn dat Omtzigt al gefrustreerd was door een tekortschietende kennis bij de andere onderhandelaars waar het zijn eigen specialisme betreft, als econometrist, maar laten we dan toch met elkaar de conclusie trekken dat dergelijke specialisten binnen de overheid in ruime mate voorhanden zijn, en dat die hele 'modellenwereld' een dikke, vette onvoldoende scoort. Absurdistan. 

 

Omtzigt speelt al veel langer met het idee dat we toe zijn aan een 'Nieuw Sociaal Contract', maar hoe ziet dat er dan concreet uit als je er niet aan ontkomt fors te snoeien in de staatsuitgaven, als je de belasting niet wilt verhogen? En belasting verhogen, daar moet je bij Omtzigt niet mee aankomen, waar hij in de Tweede Kamer keer op keer liet zien dat de 'belastingdruk' in Nederland véél te hoog is. Van mijn kant heb ik al meer dan eens bijdragen geschreven over 'miljonairs' en goedlopende bedrijven in de ogen van 'het volk', dat niet ziet dat die 'vette Mercedes' een 'leasebak' is, het huis maximaal verhypothekeerd, en de 'creditcard' donkerrood staat te bonken op het beschikbare budget. Terwijl de 'afgevulde' medemens al het geld in een pensioenfonds heeft zitten, waardoor hij/zij er goed van kan leven, maar als je dat pensioen onderuit schoffelt om er je lekgeslagen overheidsfinancieën mee te repareren, het geld dat die pensionado gewend is om uit te geven navenant zal teruglopen, en dat komen de bedrijven en hun werknemers die daarvan profiteerden dan tekort. En je kunt mensen met 'bezit' in de vorm van een afbetaald eigen huis dwingen om geld te lenen om de belasting te betalen, tot het huis 'opgesnoept' is, maar daar wordt alleen de bank beter van. 

 

Dat zijn allemaal dingen die je Omtzigt niet uit hoeft te leggen, maar Timmermans, Klaver, Kaag en Rutte blijkbaar wel. Als Omtzigt bij het lanceren van zijn partij stiekem had gehoopt op een 'slimme' coalitie met de PvdA/GL en 'WEF'-coryfee Timmermans, met NSC in de rol van het CDA, dan moet hij nu beseffen dat er geen spaan van NSC overblijft als hij die 'Wopke'-draai maakt, en voor hem geen baan als Eurocommissaris voor de bewezen diensten. Hij bevindt zich tussen een 'Rock' en een 'Hard Place'. Gedoogsteun aan een 'rechts' minderheidskabinet is electoraal aantrekkelijker dan zich verkopen als een herboren CDA in een coalitie met de PvdA/GL, waar zo'n minderheidskabinet niet toekomt aan 'rechts' beleid, anders dan via het hakken in 'links' beleid, wat hij wel moet steunen als hij Nederland wil redden van de economische ondergang. Maar dan met een beroep op de belabberde staat van de 'schatkist', terwijl hij lippendiensten kan blijven bewijzen aan 'Agenda 2030', onder verwijzing naar de huidige ministersploeg als de boosdoeners, waar hij op zich geen moeite mee zou moeten hebben, gezien het 'Functie Elders' voortraject. 

 

Maar hoe komen we nu van een mislukte poging om een meerderheidskabinet te formeren bij een minderheidskabinet van PVV, BBB en VVD, de enigen die bereid zijn dat op die manier in te vullen? Hoe lang laat die benoeming van Rutte tot Secretaris Generaal bij de NAVO nog op zich wachten, zodat Yesligoz de handen vrij heeft? Hoe schudt NSC de uitnodiging om met PvdA/GL, D66, en VVD om de tafel te gaan af? Of modderen we straks toch verder in een economisch Absurdistan? 

Go Back

Comment