Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Cyclopen

Van mensen die de ‘realiteit’ ontvluchten, zeggen we dat ze ‘in denial’ zijn.

 

Dit is een extensie van mijn bijdrage van gisteren, een uitbreiding, en toelichting. Ook waar ik hier op dit blog maar blijf hameren op het ontbreken van een ‘Groot Complot’, zonder tegen te spreken dat het wemelt van de lieden met valse plannetjes. In mijn bijdrage van gisteren stond ik er al bij stil dat veel van die valse plannetjes meer het karakter hebben van ‘office politics’, waar ‘vrienden’ elkaar de tent uitvechten, en voor de bus gooien, waarbij ze er niet voor terugdeinzen zich te vermommen als ‘de vijand’. 

 

Dat patroon kan uiteindelijk zo verlammend werken, dat de ‘geheime diensten’ alle controle kwijtraken, en falen in hun taak, het beschermen van de bevolking tegen lieden met kwalijke plannetjes. Maar de rapen zijn pas goed gaar, als de ‘kudde’ daardoor volledig uiteen valt, en we terechtkomen in een regressieve spiraal die alles vernietigt wat onze voorouders hebben opgebouwd. Vandaar dat ik hier uitdraag dat je je kop niet ‘gek’ moet laten maken, maar je ogen open moet houden, vragen moet durven stellen, en geen genoegen moet nemen met ‘consensus’ antwoorden die de realiteit tarten. 

 

Tegelijk ontken ik niet dat de ontwikkelingen die we zien zorgelijk zijn. Maar dat komt niet door de grip die de ‘Complot Regisseurs’ op ons hebben, maar omdat ons ‘gezonde verstand’ het af laat weten. U zult wellicht tegenwerpen dat dat op hetzelfde neerkomt, in de praktijk. In het land der blinden, gaat eenoog er met de buit vandoor. Maar wat moet die cycloop met die buit, als er nog volkeren overblijven die niet capituleren? En die druk zijn met plannen voor de expansie van hun welvaart, als uitkomst van een collectieve inspanning, terwijl wij onze buurman niet eens meer kunnen vertrouwen? 

 

In DIT, enigszins vluchtig geschreven stuk, staat de auteur stil bij de promotie van de term ‘Covidiot’. Het is waardevol omdat het laat zien hoe de cyclopen marchanderen met de ‘realiteit’ ten behoeve van hun agenda, die verborgen blijft achter de pogingen om het ‘groepsdenken’ te sturen in de door hen gewenste richting. Waarom noem ik dat niet een ‘Groot Complot’? Omdat die agenda niet geheim is. En iedereen die niet aangeleerd stekeblind is kan zien hoe ze het doen. Natuurlijk, als je nog nooit gehoord hebt van ‘Blackrock’, of van het ‘World Economic Forum’, of als je ‘in denial’ bent en krampachtig volhoudt dat het geen cyclopen zijn die daar de scepter zwaaien, maar heuse weldoeners, dan kan ik u ook niet meer helpen. 

 

De complexe ‘realiteit’ bevat een weelde aan componenten die niet te vatten zijn in een model. Ontkenning is slechts in extreme gevallen een volledige ontkenning van de ‘realiteit’. Veel vaker betreft het de ontkenning van zekere onwelgevallige feiten en argumenten, die zonder discussie terzijde worden geschoven, omdat ze een bepaalde ontwikkeling blokkeren. Waarbij die ontwikkeling gezien wordt als ‘gunstig’. Ook omdat de bezwaren worden ontkend. Hier op dit blog vindt u al veel informatie over vaccins tegen ‘Covid’, verstrekt door serieuze artsen en wetenschappers, die waarschuwen voor de ‘consensus’ die stelt dat ze u beschermen, zonder enig risico, of met zo’n miniem risico dat het verwaarloosbaar is. In mijn optiek is dat belangrijke informatie, omdat de cyclopen niet alleen primitieve woeste reuzen waren, maar ook schapen hielden, en u niet wilt eindigen als een schaap met zo’n herder. 

 

Inmiddels daalt de ‘realiteit’ alsnog in, dat ook al ben je gevaccineerd, je nog steeds ‘Covid’ kunt krijgen, én anderen kunt besmetten, met als gevolg een ‘nieuw advies’ van de ‘experts’ in het ‘Outbreak Management Team’ om ook gevaccineerden te testen, en anders geen toegang. Wie is er dan de ‘Covidiot’? Ik heb geen glazen bol, maar het komt mij voor dat u stapsgewijs vertrouwd zult worden gemaakt met een ‘realiteit’ die verrekte dicht bij de ‘realiteit’ ligt die critici van het beleid al veel eerder uitdroegen, maar waarvoor zij destijds geen gehoor vonden. Wat dan de vraag oproept, wat nou precies de bedoeling was van het beleid zoals het ons werd opgedrongen? Van de wel, of niet ‘mondkapjes’. De avondklok die wel, of niet zou helpen. Het vaccineren van groepen die zelf geen enkel risico lopen. 

 

Wat mij dan zorgen baart, is niet dat die woeste, primitieve cyclopen er een potje van maken, op jacht naar de ‘Big Reset’, maar dat die makke schapen ‘in denial’ zijn als er iemand ‘WOLF!’ roept. De kudde biedt alleen bescherming als de herder zijn ziel niet heeft verkocht aan de Duivel, of als die herder niet al van nature een woeste primitieveling is uit de school die ‘Greed is Good’ predikte nadat de haan van het kapitalisme victorie kraaide.

Go Back

Comment