Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

WTF

Recent kwam ergens in een nieuwsuitzending het bericht voorbij dat een voetbalclub zijn 'licentie' kwijt dreigde te raken, omdat ze een 'kneuzenteam' hadden opgesteld, dat ook nog eens niet volledig was, en er daarom in ging met 'boter en suiker'.

 

Het is één van de vele 'Man-bijt-Hond' verhalen die schering en inslag zijn in de kranten, en op de journaals. Maar dat betekent nog niet dat bepaalde mensen niet bereid zijn om er een halszaak van te maken. In DIT artikel gaat de auteur in op een voorval ergens in de Verenigde Staten, waar iemand ophef had gemaakt over een foto van mijnwerkers in een café. 'Black Face'! 'Zwarte Piet!' En ja hoor, niemand zegt tegen die neuroot: 'Ga even rustig zitten. Glaasje water. Vertel, wat is er met jou aan de hand?' Nee, het wordt opgepikt en serieus besproken als iets waar we een 'zaak' van moeten maken. 

 

Het is niet een bepaalde, geïsoleerde groep mensen die niet al te snugger is. En ik realiseer mij steeds meer dat ook waar je denkt dat er kwade opzet achter steekt, van lieden die een 'agenda' hebben, dat niet de oorzaak is. Nadat een stel 'journalisten' tijdens een interview met Maduro louter 'leading questions' in de aanbieding bleken te hebben, overduidelijk bedoeld voor een anti-Maduro propagandastuk, werden ze enige tijd 'opgehouden', nadat Maduro boos was weggelopen uit dat kruisverhoor. En ja hoor, daar waren de berichten dat ze 'gegijzeld' waren. Echt waar? Noem je dat een 'gijzeling'? 

 

Vermoedelijk werden de eigendommen van de betrokken 'journalisten' in die tussentijd doorzocht, omdat bekend is dat de CIA 'journalisten' inzet voor haar clandestiene operaties. En als je tijdens zo'n 'interview' als 'journalist', in een land dat wordt aangevallen door een buitenlandse grootmacht, die probeert dat land te wurgen om de olie te pakken te krijgen, duidelijk maakt dat je bezig bent met de voorbereidingen van een 'hit-piece', verwacht je dan oprecht dat er geen reactie komt?

 

De 'maatschappelijke code' die beschrijft hoe fatsoenlijke mensen zich gedragen is kapot. Zie ook de bizarre reactie van een 'Fox-Anchor' tijdens een 'interview' met Rutger Bregman. In die 'journalistieke' kringen leeft het idee dat men zelf onschendbaar is. Je kunt het hele spectrum van incidenten rond 'sensationele berichtgeving' langslopen, maar keer op keer blijkt dat degene die er een rel van maakte niet zozeer opportunistisch de 'kijkcijfers' probeerde op te krikken, maar dat hij of zij écht zo verward is. 

 

Ze kunnen tot vele jaren naderhand ophef maken over Trump en zijn staf die niet helemaal goed hadden ingeschat hoeveel mensen er op de inauguratie waren afgekomen. Maar als ze zelf uitglijden en betrapt worden op een vergelijkbare 'onjuiste voorstelling', volgt er geen correctie, en een verontschuldiging, maar veegt men het bord schoon, en gaat men verder langs dezelfde lijn, alsof het een volkomen onbetekenend voorval was. Ik zeg eerlijk dat ik meer dan eens heb gesuggereerd dat dergelijke desinformatie werd aangestuurd door de 'Loden Hand' van een 'Veiligheidsdienst'. Met daarna de 'Atlantische Volgers' die het 'van de Telex' trekken en 'copy/paste' overnemen. Maar er zijn steeds meer aanwijzingen dat bepaalde scribenten en uitgevers mijlen voor de 'muziek' uitlopen, en écht geloven in de onzin die ze uit hun pen of mond laten vloeien.

 

Het 'Ministry of Truth' gaat er met 'Big Brother' vandoor. 

 

Het lastige is, dat er ergens in hun berichten doorgaans nog wel een kern van waarheid schuilt. Die voetbalclub stelde een inferieur team op. En je bent niet te benijden als je wiegje in Venezuela stond. Waarom dat zo is, daar valt wel wat meer over te zeggen dan 'Maduro heeft het gedaan!'. Ik heb oprecht geen idee hoe het in de bovenkamer van mensen werkt die aan de lopende band grieven bedenken tegen individuen en landen die met voorrang moeten worden opgeruimd. En die niet tot inkeer komen als ze bemerken dat hun bemoeienis de klaroenstoot was voor een Jihadistische of Neo-Nazistische machtsgreep, en het land vervolgens de afgrond in glijdt. 

 

In NRC kreeg de Pools/Amerikaanse anti-Poetin 'journaliste' Anne Applebaum, getrouwd met de voormalige minister van buitenlandse zaken van Polen, Radoslaw Sikorski, alle denkbare ruimte om haar fanatiek anti-Russische sentiment te verkopen. Je zou nog kunnen zeggen dat het een verademing was waar ze stelde dat we niet benauwd hoefden te zijn voor een militaire verovering door Rusland. Hoe dan ook een volkomen absurde propositie, gelet op de militaire verhoudingen, maar desondanks door tal van andere 'zwevers' uitgedragen als de gospel. Maar Anne zag dat Poetin bang was voor het 'verhaal', omdat Russen graag net zo wilden leven als wij. Met die 'Black Face'-kolder en opgefokte 'gender'-controverses, in een wereld die omrolt van de seksschandalen waarbij kinderen het slachtoffer zijn, en uiteenlopende lieden zich in de kijker spelen door zich in elkaar te laten slaan? En waar iemand die actief was in de campagne om Trump gekozen te krijgen tot president de man aanklaagt omdat hij haar een 'non-consensual' kus gaf? 

 

Hoe hysterischer dat 'verhaal' van Applebaum en haar collega's wordt, hoe minder trek ze in Rusland, China, en andere landen, die nog niet vergiftigd zijn, krijgen om die weg te bewandelen, vrees ik. De gemiddelde Rus wil dolgraag welvaart, zoals in het 'westen', maar maatschappelijk gezien zijn ze 'behoudend', in die zin dat ze er niet net zo'n 'Kermis' van willen maken als wij in het 'westen'. En waar we druk in de weer zijn om onze welvaart met de vuilnisman mee te geven, in ruil voor een 'stekkerauto' en een kop kruidenthee, om geld vrij te maken voor nog meer 'JSF's', ben ik bang dat de visie van Applebaum en haar echtgenoot uiteindelijk in dezelfde la terechtkomt als die van die andere Pools-Amerikaanse 'ziener', Zbigniew Kazimierz Brzeziński. De la met stukken die in de folder 'Broodje Aap', of 'Goed plan! Doen we niet!' hadden moeten worden opgeborgen. Maar helaas……….

 

 

 

Go Back

Comment