Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Scheermes

Welke kwade genius bedacht die aanslag op de Skripals?

 

De Britse ambassadeur voor de Verenigde Naties schamperde over de geluiden die uit Rusland kwamen, omdat het ‘Kremlin’ de ene na de andere ‘complot-theorie’ uit de hoge hoed toverde. Nee, dan de Britten! Die hadden maar één theorie, en kwamen dus veel geloofwaardiger over, vonden ze zelf, en hun vrienden. Zie de gretigheid waarmee ‘westerse’ landen vielen voor het verhaal dat Rusland er achter zat. 

 

Los van het gegeven dat er nog altijd mensen zijn die niet geheel overtuigd zijn van het gegeven dat het hier een aanslag betrof, omdat we ‘voedselvergiftiging’ niet zonder meer uit moeten sluiten, ook al omdat een behandelend arts eerder verklaarde dat er geen slachtoffers van ‘zenuwgas’ in zijn ziekenhuis werden behandeld, en de symptomen sterke gelijkenis vertonen met vergiftiging door ‘schaal- en schelpdieren’, terwijl het verhaal over de lokatie van de ontmoeting met dat zenuwgas ook maar niet veel helderder wil worden, komt er allengs meer aandacht voor de vraag wie profiteert.

 

In de ‘Mainstream-Media’ houdt men er rekening mee dat het toch niet Poetin is die opdracht heeft gegeven tot die aanslag. Maar vervolgens verwijst men, nog steeds zonder begin van bewijs, of een logische verklaring, naar dat wat men dan maar gemakshalve de ‘Russische Maffia’ noemt. De enige ‘link’ die dan opborrelt, is een veroordeelde wetenschapper uit de Sovjet-Tijd die het gif voor $1800 verkocht aan ’Tsjetsjenen’ die er een Russische bankdirecteur mee uit de weg ruimden. De betrokken wetenschapper had geen politieke motieven, maar geldgebrek, volgens eigen zeggen. En de motivatie van die ’Tsjetsjenen’, die in 1995 nog volop bezig waren met hun door het ‘westen’ gesteunde oorlog tegen ‘Moskou’, blijft schimmig. Los daarvan is het extreem onwaarschijnlijk dat het gif dat toen werd geleverd nu nog bruikbaar zou zijn.

 

Door de verklaring van het hoofd van ‘Porton Down’, dat zijn onderzoekers niet vast hebben kunnen stellen dat het gebruikte gif in Rusland is geproduceerd, laat staan ingezet, bevinden Theresa May en Boris Johnson zich nu in een penibele situatie. Daarbij voeren de Russen de druk op ‘Westminster’ flink op om met bewijzen te komen, en te stoppen met stemmingmakerij, die uit zou kunnen monden in een heuse oorlog. Maar als het Rusland niet was, en het was geen voedselvergiftiging die in de stress is aangezien voor een aanval met chemische wapens, wie is dan de kwade genius? En met welk doel?

 

Een ‘prime suspect’ in de ogen van sommige ‘complot-denkers’, is de Britse geheime dienst. En het doel zou dan zijn de ‘Brexit’ ongedaan maken, door Theresa May en Boris Johnson onder de bus te gooien. Theresa May heeft zo ongeveer alles verkeerd gedaan wat ze maar verkeerd kón doen, de afgelopen tijd. Tot en met de desastreus verlopen campagne voor de verkiezingen vorig jaar, waar ze hoopte meer steun te krijgen voor haar ‘Brexit’-strategie, maar met lege handen bleef zitten. Dat ‘complot’ vergt daarnaast ook nog dat bij Labour de huidige partijleider Corbyn terzijde wordt geschoven, en wordt vervangen door een ‘Blair-adept’. Kortom, een kolfje naar de hand van ‘Cambridge Analytics’, ‘Orbis’, of één van die andere Britse ‘bedrijven’ die zijn gespecialiseerd in ‘Regime Change’ operaties.

 

Daarnaast kun je nog wijzen op andere grote geostrategische ‘spelers’ die openlijk uit zijn op een gewapend treffen met Rusland, als dat land niet capituleert. Van Bill Browder, via George Soros, Joseph Mifsuds, en een hele schare ’Neo-Conservatieven’ en ’Neo-Liberalen’, en de ernstig gefrustreerde achterban van Hillary. En dan zwijg ik nog over Arabieren en vreemde sujetten in Israël.

 

Al die exotische ‘theorieën’ kunnen dicht tegen de waarheid aan schurken, maar als het geen ‘onschuldige’ voedselvergiftiging was, die vervolgens is geprostitueerd door mensen met ‘belangen’, rest nog steeds de vraag: ‘Waarom de Skripals’? Een doorgewinterde Poetin-hater hoef je die vraag niet voor te leggen. Sergei Skripal was een ‘verrader’, en daar weet Poetin wel raad mee! Pal voor de presidentsverkiezingen in Rusland, en aan de vooravond van de Wereldkampioenschappen voetbal in dat land, terwijl het ‘westen’ dagelijks de druk middels ‘sancties’ steeds verder opvoert, is dat een ‘motivatie’ waar ik verder geen tijd en energie in ga steken.

 

Nu beide Skripals snel vooruit gaan, en lijken te herstellen van die aanval met een zenuwgas dat acht keer sterker zou zijn dan mosterdgas, bestaat de kans dat we, op termijn, ook duidelijkheid krijgen over de vraag of Sergei Skripal plannen had om terug te keren naar Rusland, om zich daar bij zijn dochter Yulia te voegen. Tevens kan Sergei gehoord worden over zijn relatie met ‘Orbis’, en de voormalige MI-6 agenten achter dat ‘Regime Change’ bedrijf dat voor de ‘Warparty’ in de Verenigde Staten dat ‘Dirty Dossier’ over Trump samenstelde. Tenzij MI-6 besluit de Skripals, met 'hulp' van de CIA, te 'verstoppen' voor de Russen, en de échte journalisten? Ik zou mijn kruit nog even droog houden, alvorens het te verschieten op de meer exotische ‘complot theorieën’. Misschien wilde ‘iemand’ gewoon niet dat hun ‘asset’ terugkeerde naar Rusland. Of dat er via Skripal nog meer belastende informatie over ‘Orbis’ en haar handlangers naar buiten zou komen, als hij zich weer in Rusland zou vestigen. De meer banale motivaties zijn soms krachtiger om moordenaars een reden te geven iemand van het leven te beroven, dan ingewikkelde plannen die over een keur aan ‘schijven’ lopen. Gedenk Ockham’s scheermes’. 

 

Go Back

Comment