Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Ondernemer

Je bent tegenwoordig al 'ondernemer' als je wordt toegelaten tot de 'Basisschool'.

 

Nadat Unilever afzag van de verhuizing van het 'Hoofdkantoor' naar Nederland, kwamen er hele volksstammen in beeld die dat bedrag van die twee miljard claimden voor zichzelf, de 'ondernemers'. Ineens was iedereen vergeten dat het afschaffen van die 'Dividendbelasting' oorspronkelijk veel minder geld zou kosten. Toen waren er al bedenkingen. Vervolgens bleek het grof méér te kosten. En inplaats van dat iedereen dan opgelucht adem haalt als dat hele plan niet doorgaat, omdat we dat geld als 'appeltje voor de dorst' in onze zak kunnen houden, brandt het ineens een gat in onze zak. 

 

Échte ondernemers denken niet zo. Natuurlijk laten ze een buitenkansje om 'gratis geld' te scoren niet aan hun neus voorbij gaan. Dus als u geld over heeft, bent u bij hen aan het goede adres. Maar het is hun eer te na om er om te bedelen. Daar hebben ze hun 'vertegenwoordigers' voor. Mensen die opgeleid zijn om te lobbyen voor geld en gunsten, en die nog nooit een slag écht werk hebben verricht, en zéker niet het risico willen lopen dat een ondernemer loopt! 

 

De écht grote bedrijven hebben hun eigen lobbyisten en politici. Maar die worden ook niet geleid door ondernemers, maar door managers. 'Haaien' die geen begin van affiniteit met het bedrijf hebben, en alles doen voor geld. 

 

De 'kleine ondernemers' zijn een enkele keer échte ondernemers, die blaken van energie en volop plannen hebben die ook nog uitvoerbaar zijn, maar veel vaker zijn het 'loonslaven-met-pretenties', of arme sloebers die tegen een 'nul-uren-baan' aanhangen. De 'vertegenwoordigers' maakt het niks uit. Die claimen zonder blikken of blozen dat ze ook de belangen van die groepen scherp op het netvlies hebben staan. Als het maar 'schuift'. 

 

Die alfabet-soep van organisaties die voor de belangen van 'ondernemend Nederland' zeggen te staan, zijn de nieuwe 'vakbond-vertegenwoordigers'. Het is ironisch, in zekere zin, dat de 'professionalisering' van de vakverenigingen het begin van het einde was voor de klassieke representatie van het 'werkvolk'. Om naadloos over te gaan in het 'professioneel' vertegenwoordigen van al die 'ondernemers'. En net als in de eindfase van de vakvereniging kennen die 'professionelen' de weg naar de 'Staatsruif' als hun broekzak. De 'hoogleraren' die hen hebben opgeleid schreven als 'adviseur' van de regering 'mee' aan de wetten die hen toegang geven tot gemeenschapsgeld.

 

Voor échte ondernemers wordt het eerder steeds lastiger om zich staande te houden, door alle vijandige wetgeving die ze in 'Den Haag' en 'Brussel' uitvaardigen ten bate van de 'werkverschaffing'. En door de valse concurrentie van gesubsidieerde 'ondernemingen'. Al helemaal waar die drijven op 'vrijwilligers'. Dat zijn van die mensen die graag 'nuttig' bezig zijn door anderen het brood uit de mond te stoten.

Go Back

Comment