Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Hulde

De inkt in de weekend-editie van NRC, met aandacht voor ‘oorlog op het fietspad’, was nog niet droog, of Amsterdam ging over tot maatregelen.

 

Met uiteraard complimenten van NRC aan het gemeentebestuur. Dat zou normaal gesproken juist eerder achterlopen, maar nu had men kordaat gereageerd. Hulde!

 

Kordaat, of ondoordacht? Het heeft alle kenmerken van zo’n ‘oplossing’ die Baudet vleugels geeft. De ’snorfietser’ die ineens, tegen alle nationaal geldende wetgeving in, moet verkassen naar de rijbaan waar de auto’s, bussen en vrachtauto’s gebruik van maken, en die nu plotseling tóch een helm op moet, wat eerder juist de aantrekkingskracht was van dat type gemotoriseerd vervoer, dat je die thuis kon laten, zodat je niet overal met dat onhandige en opvallende ‘ei’ liep te zeulen. 

 

Nu sukkel je straks met 25 kilometer per uur vooraan in de file, met automobilisten die zich groen en geel ergeren aan die onmogelijk trage ’snorfietser’, terwijl je op het ‘fietspad’ wordt ingehaald door elektrisch aangedreven ‘mountainbikes’ met ‘MAMIL’s’ (Middle Aged Men in Lycra), onderweg van het gemeentekantoor naar hun lunchafspraak, en dus vreselijke haast. Gevolgd door een zwerm keuvelende schoolmeisjes die wanhopig proberen met z’n vieren naast elkaar te blijven rijden, maar nog altijd sneller dan 25 kilometer per uur, waar dan weer een nonchalant observerende, volledig afgeleide mannelijke klasgenoot rijdt met ‘oortjes’ in, die probeert te bepalen welke van die ‘wilde meiden’ hij zal vragen voor een avondje ’stappen’, met een ‘pilletje’ en een ‘Red-Bull-drankje’ voor maximale energie. 

 

Die kinderen stemmen nog niet, maar die ‘snorfietser’, en die automobilisten wel. Ook die chauffeur van die ‘bezorgdienst’, die door deze interventie van het ‘Gemeentebestuur’ zijn ’targets’ niet haalt. En als DHL en leveranciers door krijgen dat dit een structureel probleem is in Amsterdam vanwege die ’snorfietsen’, zal er wel een flinke prijscorrectie volgen op leveringen in het ‘oorlogsgebied’. Met als gevolg nóg meer winkelsluitingen. Dalende prijzen van ‘vastgoed’ in die branch. Waarna ook de laatste bewoners vertrekken naar Haarlem en andere steden, zodat Femke Halsema en haar ambtenaren straks het rijk voor zich alleen hebben in Amsterdam, met die ‘RB&B-toeristen’. Die ondervinden verder geen hinder, want die nemen de taxi, en die rijdt over de ‘trambaan’, nadat de chauffeur een paar honderd Euro heeft overgemaakt aan Femke en haar clan voor een ‘vergunning’. Ook die chauffeur ziet Baudet wel zitten door die aanslag op zijn of haar toch al niet ruim bemeten ’nul-uren’ inkomen. 

 

Amsterdam wordt hierdoor echter tegelijk veilig en goedkoop, dat 40.000 Christelijk fundamentalistische jongeren, die hun inspiratie haalden van ‘Al Jazeera’, straks samen met hun leidsman Gert-Jan Seegers, zich eindelijk één van die pittoreske oude huisjes op de ‘Wallen’ kunnen veroorloven die Femke onlangs liet ontruimen. Samen op weg naar een ‘modelstaat

 

PS: Zelf vind ik betaalde seks ook afgrijselijk, maar wint mij liberale inborst het, die zegt dat volwassen burgers zoveel mogelijk de vrijheid geboden moet worden om hun eigen leven in te richten conform hun eigen voorkeuren, zolang ze er anderen geen fysieke schade mee berokkenen. En ik erger mij ook aan roekeloze ’snorders’. In het bijzonder de ‘activisten’ onder hen die met spuitbussen in de weer zijn om de relevante bordjes die de gemeente heeft aangebracht onleesbaar te maken, en toevallige voorbijgangers blind. Maar dat is toch een ander probleem. En je kunt zien aankomen hoe de reacties er uit gaan zien als er een ’snorfietser’ platgereden wordt door een ‘touringcar’ die werd ongehitst door nijdige automobilisten in zijn of haar kielzog. Bloemetje van de gemeente naar de nabestaanden gaat dan niet volstaan. 

Go Back

Comment