Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Hufterig

Beetje boos?

 

Ja, wel meer dan een ‘beetje boos’, na het bericht op ‘Teletekst’ dat de EU de luchtvaart nieuwe regels oplegt. Waar gaat het om? Om MH-17. En de EU legt niet ‘de luchtvaart’ nieuwe regels op, maar de ‘Inlichtingendiensten’, die voortaan hun informatie over het luchtruim boven ‘conflictgebieden’ moeten delen, om een herhaling van wat vlucht MH-17 overkwam te voorkomen. 

 

Ben ik nou achterlijk? Of geeft ‘Europa’ hier toe dat inlichtingendiensten, en de autoriteiten die verantwoordelijk waren voor de veilige vluchtuitvoering boven het grondgebied van Oekraïne, direct verantwoordelijk waren voor die ramp? Het Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart wil blijkbaar niet langer wachten op het JIT en de Nederlandse volksvertegenwoordiging, en neemt de regie in het ‘onderzoek’ over. 

 

En neemt u mij nou niet kwalijk, maar had u ook niet het idee dat die ‘Inlichtingendiensten’ geacht werden op dit punt samen te werken, en informatie te delen, vóór die ramp? We waren toch één in Europa, waarbij het merendeel tevens lid is van de NAVO, die niet anders doet dan ‘dreigingen’ in kaart brengen? 

 

Dit soort gruwelijke hypocrisie schiet mij steevast in het verkeerde keelgat. Er was helemaal niemand in de wereld van de ‘veiligheidsdiensten’, of de ‘luchtvaart’, die zich niet bewust was van de risico’s van het overvliegen van ‘conflictgebieden’, vér voor ‘MH-17’. De vliegplannen voor vlucht MH-17 werden, als ik mij niet vergis, uitgespuugd door dezelfde computer die de vliegplannen voor de vluchten van de KLM, en tal van andere maatschappijen maakt, die op Schiphol worden afgehandeld door onze ‘Nationale Trots’. En voorzover mijn informatie reikt, staat ‘Veiligheid’ bij onze ‘Nationale Trotshoog in het vaandel! Die machine van Malaysian had daar niet gevlogen als het ministerie van Frans Timmermans zijn werk had gedaan, en de AIVD de ‘signalen’ die er waren over de inzet van andere luchtafweer dan de gebruikelijke ‘Manpads’, en de mobilisatie van Buk-installaties aan de kant van Oekraïne, om ‘Russische gevechtsvliegtuigen’ te onderscheppen, serieus had genomen. Simpel.

 

Natuurlijk is het verheugend dat tenminste iemand de veiligheid van de burgerluchtvaart voorrang geeft boven het spelen van perfide politieke spelletjes om ‘Rusland’ met de ‘Zwarte Piet’ op te schepen. Dezelfde 'Zwarte Piet' die daarna wel bij wet verboden zal worden in ons kneuterige landje, om ons stoepje schoon te houden. Maar het is nog maar de vraag of het deze keer wél gaat lukken. Want de vraag die mij vanaf ‘dag 1’ bezighoudt, is het ‘waarom’? Waarom was dat luchtruim niet gesloten? Als dat een serie menselijke fouten was, dan gaat dit initiatief daar geen verandering in brengen. Mensen maken fouten, al vaardig je nog zoveel regels uit. Maar als dit cynische ‘kansberekening’ was van een louche ‘Veiligheidsdienst’ die meende met een ‘Babchenkootje’ een nekslag uit te kunnen delen aan de aartsvijand, dan houden we onszelf voor de gek als we denken dat het nu verder gesmeerd gaat lopen tussen die ‘Veiligheidsdiensten’. 

 

Nee, ‘verdrietig’ dekt de lading niet meer. Boos! Ik ben boos! Ik vind het hufterig!

Go Back

Comment