Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Hanseatisch

Nederland probeert uit alle macht ‘Europa’ van de rails te duwen.

 

Weliswaar deed Rutte het recent voorkomen dat hij een ‘Europese bekeerling’ is, maar dat was meer omdat hij de ‘Europese’ steun nodig heeft voor zijn ‘MH-17-project’, dan wat anders. Voor hem is het een nachtmerrie als ‘Europese’ landen zich hardop af gaan vragen waarom dat luchtruim boven Oekraïne niet gesloten was, en hoe het kon dat het Nederlandse ministerie van buitenlandse zaken was geïnformeerd over hoog-vliegende vliegtuigen die boven Oekraïne uit de lucht waren geschoten, en de verdenkingen van Oekraïne over Russische gevechtsvliegtuigen die zich in de strijd hadden gemengd, terwijl niemand op het idee was gekomen om vliegtuigen die vertrokken vanaf Schiphol te adviseren dat luchtruim te mijden.

 

Trump is geen zekerheid meer, Australië letterlijk aan de andere kant van de planeet, en het fel anti-Russische Verenigd Koninkrijk isoleert zich steeds verder. De ‘Baltische’ staten en Scandinavië staan nog wel in de startblokken voor de oorlog tegen Rusland, en menig ‘commentaar’ spoorde ‘Den Haag’ aan om in die sector van ‘Europa’ het verzet tegen de Frans-Duitse as te organiseren. En dat is dan ook exact wat Nederland deed, toen bekend werd dat Merkel en Macron plannen hadden voor het versterken van ‘Europa’, nu het vol op de bek geslagen wordt door Trump, met een voorhamer.

 

Zelfs de hoogste baas van de NAVO, (Secretaris) Generaal Jens Stoltenberg, voorheen chef van Noorwegen, en tegenwoordig ook te vinden in de voorste gelederen van de oorlogshitsers, ziet de sombere wolken samenpakken boven de Atlantische Oceaan. Maar ‘Den Haag’ ziet niks, en hoort niks, behalve ‘MH-17’', ‘Pink Pop’ en 'Denk-campagnes'. 

 

Zeker, de Nederlandse minister van financiën heeft gelijk dat er nog niet ‘gepolderd’ was over enig besluit om opties te onderzoeken. Maar omdat er de afgelopen decennia teveelgepolderd’ is, zijn we vergeten onszelf voor te bereiden op een aanval in de rug. En je wil niet eindigen als Libië, met een mes in je anus, terwijl je wanhopig uitroept dat het de Jihadisten van Al Qaida en ISIS zijn die het land bedreigen. Dat was een onvergeeflijke fout van Gaddafi, die dacht een akkoord te hebben met de NAVO-landen na ‘9/11’ om die Salafisten een toontje lager te laten zingen. Voor Nederland is het niet verstandig om Merkel en Macron een mes in hun anus te prikken, nu. Voor je het weet ben je, met die elf andere ministaatjes, niet meer dan een lokale potentaat in een ‘Failed State’. En als Jeff Bezos nog wat slaven in Europa nodig heeft, hoor je het wel. Jammer dat het gas op is, anders had je misschien nog met Sheik Stoltenberg aan mogen schuiven voor een Jumbojet met gouden kranen.

 

Alsjeblieft! Alsjeblieft! Wordt wakker voor het niet meer hoeft! 

 

Het zal, zelfs onder de meest gunstige omstandigheden, een heksentoer worden om als ‘Europa’ niet op de brandstapel van de geschiedenis terecht te komen. Niet in de laatste plaats omdat ‘fiscaal conservatieve landen’ in de zuidelijke Europese landen bepaald geen vrienden hebben gemaakt, met hun vileine keuze om winst te maken over de ruggen van Cyprus en Griekenland, terwijl de bevolking doodbloedde. Maar dit is niet het moment om een ‘Hanseatic League’ te vormen, in de hoop zelf te mogen blijven bepalen hoeveel verlof jonge vaders krijgen na de geboorte van hun kind. Er zijn écht belangrijker zaken!

 

In 1100, toen de ‘Hansesteden’ het centrum van de handel vormden in de toen bekende wereld west van de Oeral, zat de economie anders in elkaar dan nu. Maar als we op deze onzalige koers verder gaan, steek dan ook maar vast de Afsluitdijk door, en begin maar met zeilboten bouwen, want die zullen dan ook wel weer in zwang komen. Een gouden toekomst lonkt voor Hoorn en Enkhuizen, als het aan 'Rutte III' ligt…….

 

Go Back

Het valt mij op dat de zgn 'falies states' (als Libië, Irak, Jemen, Soedan, een gebruikelijke overeenkomst hebben: grondstoffen.

Nederland is, zoals je zegt, een service state, heeft weinig grondstoffen (muv Westlland die van NL het derde grootste exportland van geoente en tuinbouw in de wereld maakt en wat alleen werkt zolang het niet in de as wordt gelegd). Daarnaast ligt NL erg gunstig voor wie handel wil drijven (aan grote rivieren, en redelijk centraal). De (vaar)wegen die daar voor winst zorgen, daar heb je ook niks aan als je ze niet onderhoud of in de as legt.

Maw ik denk niet dat we ons in NL zorgen hoeven te maken om te eindigen als Libië. Wel denk ik dat wat je jezelf niet wilt aandoen, ook een ander niet moet aandoen.

Dat MH17 door een luchtruim vloog waar oorlog woedde en wat de NL regering wist of had moeten weten, maakt het chantabel voor bestuurders van landen die minder ophebben met Kant's categorisch imperatief.

Reply


Comment