Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Zelfkennis

Het ontbreekt Nederlanders, als collectief, aan zelfkennis.

 

Altijd een lastig verwijt, waarmee je geen vrienden maakt. Ook al omdat je daarmee uitspreekt dat je zelf verheven bent boven de falende meute. Maar ik bedoel het niet als een persoonlijk verwijt. Het is geen individueel falen, maar een institutioneel falen. De belangrijkste oorzaak is juist dat we op het individuele niveau overlopen van de 'goede bedoelingen', waardoor we volkomen blind zijn voor wat we in de praktijk aanrichten, als land. 

 

Mijn reeds in vele bijdragen steeds herhaalde boodschap is dat we onszelf, als collectief, zien als een verheven 'boodschapper', op het politieke niveau ook wel 'gidsland' genoemd, terwijl we eigenlijk gewoon een ordinaire criminele organisatie zijn. Het 'nieuws' dat de enkele jaren geleden met sloten belastinggeld geredde ING, via een filiaal in Polen, crimineel geld uit Rusland wegzuigt, is eigenlijk geen nieuws. 'Nederland Belastingparadijs', nog niet zo lang geleden 'nieuwswaardig', na onthullingen, is van hetzelfde laken een pak. Er is amper een land waar de belastingdruk voor de eigen bevolking zo hoog is als in ons land, maar dat is geld voor 'protection' zoals de maffia, en andere criminele organisaties, dat ook ophalen in de wijken die ze controleren. 

 

Er is (nog) wel enige 'legitieme business' die dient als een façade voor de witwaspraktijken en andere louche manieren om geld binnen te harken, maar de 'core business' is de handel in drugs, 'sancties', protectie, terreur, wapens,  een heel palet aan 'financiële diensten' die tot op het bot onethisch zijn, mensenhandel, gemaskeerd als 'mensenrechten', 'liefdadigheidstombola's' waarmee we hele volksstammen aan een broodwinning helpen die niet veel meer doen dan hardwerkende mensen het leven en werken onmogelijk te maken, en de productie van 'onderzoek' waaruit 'blijkt' dat criminelen niets te verwijten valt, omdat ze eigenlijk slachtoffer zijn. Daarnaast 'hacken' we ons te pletter, maar het is allemaal 'ethisch'. Alleen is het een 'ethiek' die weinig van doen heeft met het klassieke onderscheid tussen 'goed' en 'kwaad'. De 'moderne ethiek' die ons inspireert is eerder die van de 'Joker' uit de Batman-serie. 'Why so serious'?

 

De systematische ontwrichting van het leven van mensen zonder 'hulpvraag' is een nauwelijks verholen streven. Hele legers 'onderzoekers' trekken er dagelijks op uit om mensen in een 'achterstandspositie' te identificeren, om ervoor te zorgen dat het geld blijft rollen. Het is niet de bedoeling die mensen te helpen. Het gaat om de 'omloop-snelheid' van het geld. Hele volksstammen vreten ervan als de 'belastingdienst' een 'fout' maakt in de distributie van afgetroggeld geld, en vele jaren uittrekt om die te 'herstellen'. Ambtenaren, juristen, politici, journalisten, 'automatiseerders', gesubsidieerde actieplatforms, commerciële bloggers, 'denktanks', 'wetenschappers'. 

 

Het opjutten van groepen in andere landen om er een puinhoop van te maken, waar nodig met behulp van onze eigen strijdmacht, wordt verkocht als het absolute summum van medemenselijkheid, maar de resulterende chaos in de wereld is geen toeval. Het is ook niet de schuld van despoten elders, in het gros van de gevallen. Het is ons eigen 'brood-en-boter'. Mensenhandel, wapenhandel, alles gefinancierd met geldstromen die onttrokken worden aan het zicht door ze van 'wit' om te toveren in 'gitzwart'. Op de 'begroting' staat 'ontwikkelingshulp', maar via tal van onbegaanbare wegen en morele bergpaadjes eindigt het als hulp aan terroristische organisaties die gelieerd zijn aan Al Qaida. Formeel gaat het geld naar 'voedselpakketten' voor die arme schapen, zodat ze het geld dat ze nodig hebben voor voedsel om kunnen zetten in bermbommen, terwijl wij onze handen in onschuld kunnen wassen. 

 

Glenn Greenwald spuide recent zijn gal over het volkomen doodzwijgen van het proces tegen Julian Assange, waarbij hij 'Links' het verwijt maakte dat ze er het zwijgen toe doen omdat ze Assange zijn gaan zien als een 'vriend van Trump en Poetin', maar het is veel erger dan dat. Het is opportunisme en 'daderschap', waar ik in een eerdere bijdrage al over schreef, toen ik vertelde over een vroegere Joodse buurvrouw en verzetsheldin die Duitsland nog wist te ontvluchten voor de Tweede Wereldoorlog, maar in Nederland klem kwam te zitten. 'Biefstuk-communisten' noemde ze de 'turncoats' die met het grootste gemak van de wereld 'haar' communistische partij verlieten, en heulden met de Nazi's, omdat die zorgden voor 'brood op de plank'. Voor zo lang als het duurde. 

 

Niet dat het klassieke communisme ons meer te bieden heeft, maar 'Links' en 'Rechts' bestaan niet in het criminele milieu. Het zijn onbetekenende façades om wat het daglicht niet kan verdragen wit te wassen. Het hele inhoudelijke debat ligt op de mestvaalt, begraven onder 'wetgeving' die zoveel 'mazen' en gapende gaten bevat, met zoveel mogelijkheden om recht te breien wat krom is, en zoveel 'stakeholders' die er een dik belegde boterham aan verdienen als we het zo houden, of er nog een tandje 'Kafka' aan toe te voegen. 'Covid' biedt kansen voor dat systeem, maar er is ook een groot risico omdat criminaliteit parasitair is, en het een 'levend organisme' nodig heeft dat blijft produceren, en bereikbaar is voor chantage, afpersing (sancties) en de financiële trukendoos. En dat gaat op dit moment niet goed. 

 

Laten we één ding niet vergeten: Nederland heeft potentie. We kúnnen het wel, maar we moeten ook wíllen. Wat ik echter zie gebeuren, is dat we onszelf niet herpakken, maar dat het parasitaire systeem ons dermate in zijn macht heeft, dat we ons op elkaar storten. Dat we geld uit blijven geven dat er niet is, en dat we ook niet meer kunnen jatten bij de buren, op allerlei slinkse manieren, en er zelfs nog een flinke schep bovenop gooien om 'onafhankelijk' te worden van die buren, terwijl we tegelijkertijd vernietigen wat ons warm houdt in de winter, wat ons droog houdt, wat ons voedt, en wat ons tot eer zou kunnen strekken, omdat we collectief 'entitled' zijn. Ons vertrouwen in het systeem, in de 'Boss', geen mens van vlees en bloed, maar meer een soort 'Big Brother', heeft ziekmakende vormen aangenomen. Het lukt al niet meer om alle ballen in de lucht te houden, maar maak uw borst maar nat. Dit gaat pijn doen, als we niet héél snel bij zinnen komen, en de bakens verzetten.

Go Back

Comment