Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Voortschrijdend

'Voortschrijdend inzicht' claimde afgelopen week een slachtoffer.

 

De zangeres Famke Louise, dit voorjaar door ons nog fors betaald om reclame te maken voor het coronabeleid van de regering, haakte af. Ze claimde dat 'Voortschrijdend Inzicht' haar had doen inzien dat het beleid van de regering faalde, en dat we alleen 'samen' bij machte waren de regering op andere gedachten te brengen. Vervolgens werd ze gefileerd bij Jinek en elders, en sloeg haar 'inzicht' weer om. Ze bood haar excuses aan, en trok het opgenomen spotje terug. Net als tal van andere 'LifeStyle-artiesten'. Wat vermoedelijk hielp bij dat 'Voortschrijdende Voortschrijdend Inzicht', was het 'Berufsverbot' dat onmiddellijk werd uitgevaardigd. Wat nog eens onderstreept dat het in de 'Cultuursector' allang niet meer gaat om je artistieke kwaliteiten, maar om de vraag of je bruikbaar bent als 'Influencer'. 

 

We hebben het hier over de 'cultuursector', waar volgens talloze broodschrijvers nog vele miljarden extra naartoe moeten, omdat het van levensbelang is voor onze maatschappij. Naast onderwijs, mits dat is toegesneden op het aanwakkeren van engagement, en niet louter is toegesneden op het bijbrengen of versterken van cognitieve- en fysieke vaardigheden die je nodig hebt om later je brood te verdienen met iets anders dan 'gelul'. Een bedrijf als de Zweedse multinational 'Vattenfall', dat onlangs van de belastingbetaler 50 miljoen kreeg voor het vroegtijdig sluiten van een moderne centrale die nog vele jaren mee kon, gebruikt die 'pinautomaat' van de scheutige Nederlandse regering voor een diaree aan 'sponsorprojecten' die alleen maar héél veel kosten. Op de televisie hebben ze inmiddels ook een reclamespotje waarin een docent zijn leerlingen indoctrineert over het klimaat, alsof hij van die extreem ingewikkelde materie verstand zou hebben, en het ook zou kunnen uitleggen aan middelbare scholieren die nog moeite genoeg hebben met de elementaire fysica, en dat spotje eindigt met een 'influencer' met een uitgesproken ontevreden smoel die ergens aan de vloedlijn plaatsneemt, kennelijk wachtend op de verwachte stijging van de waterspiegel. 

 

Het wemelt in de wereld van de 'Famke Louises' die denken dat het belangrijkste wat er is je 'mening' is. Het valt de zangeres niet kwalijk te nemen. Iedereen heeft een mening. En iedereen bedenkt zich wel eens. Daarom kan je maar beter dicht bij jezelf blijven, en niet proberen iets te besturen, of verkopen, waar je de ballen verstand van hebt. Of het ingewikkelder maken dan het is. Houd het simpel. En gebruik je verstand. Gooi niet je oude schoenen weg voor je nieuwe hebt. In de 'cultuursector' kom je er mee weg, maar in de échte wereld, waar het geld verdiend wordt, of verdiend zou moeten worden, is het dodelijk. 

 

 

Go Back

Comment