Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Veranderaar

Milieudefensie adverteert met de vraag wat voor 'veranderaar' jij bent?

 

Zelf ben ik een 'veranderaar' die niet verandert om het veranderen. Ik moet ervan overtuigd zijn dat wat we weggooien niet langer bruikbaar is, en dat het nieuwe een verbetering is. Die verbetering kan evident zijn, of niet veel meer zijn dan een strik om een lading 'oud roest'. Een sticker met 'Groen', 'Eco', 'Zero', of simpelweg 'E', maar niet beter, alleen maar duurder. Al was het alleen maar omdat iemand de producent van die stickers moet betalen, en de mensen die ze aanbrengen, doorgaans ook nog met een compleet nieuwe 'look' die veel geld kost. En daar is dan al veel over vergaderd, door dure mensen, die alles vastleggen in rapporten, en bij de 'lancering' graag nog even een 'mediamoment' voor zichzelf creëren. Tel uit je verlies. 

 

Het overgrote gedeelte van alle 'milieu-' en 'klimaatplannen' zijn van dat niveau, of erger. Elektrische auto's als uithangbord en voor het 'mediamoment', maar 'bruinkool' aangedreven via een centrale die nergens in de buurt komt van 'nul-emissies'. 'Bruinkool', 'gas', of 'houtsnippers', van bomen die gekapt worden in Noord-Amerika, en vervolgens per vervuilende boot naar ons land worden gebracht. Maar gezien de bosbranden daar in Noord-Amerika hebben ze ons inmiddels niet meer nodig om die bomen in rook op te laten gaan. En nóg meer kappen en verbranden is suïcidaal. 

 

In mijn optiek is het probleem dan ook niet dat we te lang wachten met 'veranderen', maar dat we veranderen om het veranderen, wat de last voor het milieu en het klimaat alleen maar spectaculair doet toenemen, terwijl onze welvaart er spectaculair door afneemt. In de gemeente met een 'Groene' burgemeester gaan ze nu preventief fouilleren. Maar om er zeker van te zijn dat er niet etnisch wordt geprofileerd, gaan er 'waarnemers' mee. Omdat de politie die 'waarnemers' ervan verdenkt iets tegen de politie te hebben, gaan er daarom ook agenten mee die de 'waarnemers' in de gaten moeten houden. Het is een geweldig 'Groen' initiatief, dat vast en zeker navolging gaat krijgen in de rest van Nederland, want we moeten veranderen. Boven elke 'schil' hangt een wolk managers, die volop 'mediamomenten' creëren, rapporten schrijven, overleg hebben, en die controleurs aansturen om het 'model' door te lichten, en de totale uitstoot van dat hele circus is straks genoeg om alle vakantievluchten van heel Nederland van vóór 'Covid' te dekken. Met een leuk zakcentje als bonus.

 

Piloten springen ondertussen bij op Schiphol om de bagage-afhandeling niet in het honderd te laten lopen, want de mensen die daar voorheen werkzaam waren hebben nu 'werk' bij de politie, in het 'waarnemers-korps', of in een gesubsidieerde 'NGO' die aanstuurt op verandering. Alles met 'luchtvaart' is zonder toekomst, scheepvaart is een kwestie van tijd, Tata-Steel kan dicht, de boeren kunnen vertrekken. Verandering van geslacht is ook een verdienmodel, via de stap van 'Infuencer', maar ik hoorde dat relatief veel mensen die daartoe besloten nogal oververtegenwoordigd waren in de zelfmoordstatistieken, dus die ruimere euthanasiewet moet écht door het parlement worden geloodst, anders wordt het een wrede vertoning. 

 

Op het eerste oog lijkt het een positieve verandering als je het vliegen en varen verbiedt, geen staal meer produceert, en de boeren uitzwaait als ze richting Siberië of het Amazone-regenwoud vertrekken. Zij de CO-2, en wij de houtsnippers voor onze 'biomassa'. En ik zeg: Wie probeer je nou te besodemieteren? Zeker, er zullen banen moeten verdwijnen. Ophouden met al die oorlogen, en 'waarnemers' die 'waarnemers' in de gaten houden, plus dat krankzinnig grote waterhoofd dat daar bovenuit torent, gaat uiteindelijk toch gebeuren. Omdat we inzien dat we op moeten houden met kostbare 'resources' te verspillen, óf omdat het geld voor die zotte strapatsen op is. En gelóóf mij, dat is voor ons aller bestwil. U wilt écht niet wachten tot het geld op is. Want tegen die tijd kost een brood een miljoen, en mag u blij zijn met een korstje bij de kakkerlakkensoep, en is de totale 'belastingdruk' voor degenen die nog écht werk hebben nagenoeg honderd procent. HIER een ontnuchterend exposé van de hand van Charles Hugh Smith. 

 

Go Back

Comment