Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Vaders

De Europese Unie wil dat ‘nieuwe vaders’ in de hele EU tien dagen betaald ouderschapsverlof krijgen.

 

Het Algemeen Dagblad meldt dat bij lesbische stellen ook de ‘tweede moeder’ daar aanspraak op kan maken. Hoe het bij homo-stellen zit die via een ‘draagmoeder’ een gezin worden stond er niet bij. En wellicht dat er ook nog een amendement nodig is om te regelen dat je na de ‘wedergeboorte’ van je kind na een ‘transgender’ overstap opnieuw betaald verlof krijgt. 

 

Maar het is nog niet zo ver dat u alvast uw post-natale vakantie kan inboeken, want eerst moet het voorstel nog door de complete Europese mallemolen. En dat duurt nog wel even. Daarnaast is ‘doorbetaald’ een rekkelijk begrip. Minimaal dient de ouder die niet zelf is bevallen van een kind het ‘ziekengeld’ te krijgen dat in het land bij wet is vastgelegd. 

 

In de praktijk krijgt een Nederlandse kersverse vader uiteraard nog geen dubbeltje, want wie heeft er nog een contract, en een vaste werkgever, behoudens het aanzwellende leger ambtenaren? Dat zijn alleen de ‘beter betaalden’, waarvan de werkgever niet wil dat hij of zij de plaat poetst, na alle kosten die er zijn gemaakt om hem of haar ‘in te werken’. En u moet het mij maar vergeven, maar ik zie dit als olie op het vuur voor de ‘Gele Hesjes’. Die lui met een ‘nul-uren’-contract, of ‘ZZP-status’, die hun pensioenaanspraken zien verdampen, omdat de overheid alleen banken redt, en 'compenseert' middels subsidies. 

 

Deze ‘doorbraak’ komt kort voor de Europese verkiezingen die later dit jaar weer op de rol staan. En waarvoor onze ‘eigen Frans Timmermans’ zich warmloopt, in de hoop dat de sociaal-democratische fractie de grootste wordt in het Europees Parlement, en hij de dan vacante zetel van Juncker mag vullen. Of dat gaat lukken is zeer de vraag, want de ‘sociaal-democraten’ zijn al veel langer het contact met de ‘werkenden’ kwijt. Na een periode waarin het zwaartepunt werd verschoven van de ‘arbeider’ naar de ‘ambtenaar’, stappen die nu ook over naar ‘liberale’ partijen die hen meer te bieden hebben, nu men daar ook ‘Keynesiaans’ denkt en doet, en meer wet- en regelgeving in de armen is gevlogen als de weg naar een Paradijselijke samenleving onder de paraplu van de NAVO, de steeds groter wordende, met belastinggeld betaalde ‘werkgever’. En, niet te vergeten, alles wat ‘Groen’ oogt.

 

De crisis in de ‘sociaal-democratie’ wordt door niemand beter geïllustreerd dan door onze ‘eigen Frans Timmermans’. Zijn felle uithaal naar Trump, omdat die erop gebrand is ‘Europa’ te verzwakken, slaat niet aan bij de ‘Gele Hesjes’-arbeiders. Het klinkt alleen heel ‘militaristisch Nederland’ als muziek in de oren, maar die hebben de ‘sociaal-democraten’ niet nodig om hun billen te vegen. Die hebben al onderdak gevonden bij de ‘Regime-Change’-goeroes van D66 en GroenLinks, of ze zaten al bij de ‘Law-and-Order’-partijen VVD en CDA, of splinters rechts daarvan. 

 

Het is niet zo dat de ‘sociaal-democratie’ in Europa op het verkeerde paard heeft gewed. Het is de ezel die vooruit gaat als je ‘m aan zijn staart trekt. In heel Europa hebben ze de ‘Blairites’ op het fluweel gehesen, die actief meewerkten aan het uitkleden van klassieke arbeidersorganisaties, en het klaarstomen van de bevolking voor oorlog. De ‘vergeten kiezer’ krijgt regelmatig het verwijt dat men zelf apathisch is, en de stembus mijdt. Maar de primaire reden is dat ze niks te verwachten hebben van de ‘gevestigde’ partijen, terwijl de ‘populistische’ oppositie in de praktijk ook niet veel meer doet dan opgekropte woede en frustratie ‘kanaliseren’. Niet zelden ook nog eens ten bate van een agenda die meurt als een gaskamer. 

 

Waar ‘onze Frans’ wanhopig probeert stemmen te winnen door ons het beeld te schetsen van Trump, Poetin en Xi die uit zouden zijn op een ‘verdeeld Europa’, moet hij eens in de spiegel kijken. Hij en zijn ‘Blairites’ hebben de zaak vernaggeld, en zijn druk met de laatste spijkertjes in die doodskist te slaan. En ik focus mij ten onrechte op Frans Timmermans, in die zin dat hij in dit stuk model staat voor de ‘sociaal-democratie’. Niet slechts in Nederland. Maar in Duitsland, Frankrijk en Engeland. En de ‘Democraten’ in de Verenigde Staten. Het probleem is niet slechts dat ze de ‘vergeten kiezer’ uit het oog zijn verloren, maar dat ze oververtegenwoordigd zijn in de ‘mainstream media’, waar ‘hún’ geluid zo oorverdovend klinkt, dat ze die ‘vergeten kiezer’ niet eens meer kúnnen bereiken, al zouden ze willen. 

 

Als Europa ontploft, of van de rails loopt, is dat niet omdat Trump, Poetin of Xi daar op uit waren. Maar omdat Europese politici de kiezer zijn vergeten. Met de ‘sociaal-democraten’ voorop. Het kan die kiezer niet schelen wie het brood bakt. Of dat een man is, een vrouw, een ‘transgender’, zwarte piet, of sinterklaas. Als er maar brood is, dat betaalbaar is, en naar brood smaakt. Hij/zij hoeft geen ‘financiële dienstverlening’. Een ‘loonzakje’ is ook goed. Als het geld dat erin zit maar voldoende is om er de huur van een fatsoenlijke woning mee te betalen, en voedsel en kleding voor het hele gezin. En er genoeg overblijft voor de vakantie, en geld voor het geval de wasmachine of de televisie stuk gaat. En dan zorgen ze zelf wel voor de kinderen. En, o ja: Liever een samenleving waarin je weer ouderwets dat touwtje uit de brievenbus kunt laten hangen. Met een politie die boeven vangt, en een justitie-apparaat dat er voor zorgt dat die boeven worden opgeborgen. En een ‘verzorgde oude-dag’. En bijstand als je je baan verliest. Geen toeters en bellen. Gewoon een fatsoenlijk basisloon om op terug te vallen. En dat werken weer ouderwets loont. 

 

Het probleem is, dat de moderne ‘sociaal-democraat’, mét hun ‘liberale bondgenoten’, én het gros van hun ‘Christelijk geïnspireerde partners’, mensen met zo’n bescheiden wensenlijstje zijn gaan zien als ‘rechtse raddraaiers’. Onvoldoende respect voor ‘Identiteit’, en niet ‘Groen’ genoeg. Vulgair tuig, met ‘Gele Hesjes’, waar je alleen wat aan hebt in andere landen, ten bate van ‘Regime-Change’ operaties, maar die je in Europa het beste kunt negeren, of ‘omscholen’. En met dat soort moderne ‘vaders’ (m/v/t) aan het roer in Brussel en de Europese hoofdsteden hebben we straks allemaal permanent ‘onbetaald verlof’. Ook als je geen kinderen hebt.

Go Back

Comment