Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Treurspel

Het krijgt iets van een treurspel, als mensen die beginnen te beseffen dat hun wereld onecht is, er nog een schepje bovenop doen.

 

Vanochtend zaten bij de 'Dames' van 'GoedeMorgenNederland' maar twee gasten aan tafel, inplaats van de gebruikelijke drie. De 'presentatrice-van-dienst' had voor de gelegenheid haar haar losgegooid, en de eeuwige Uri Rosenthal kwam lobbyen voor Israël met een anti-Iran verhaal, nu Iran en Saoedi Arabië de strijdbijl hebben begraven, en ze in Israël hun hele droom, om middels 'Verdeel-en-Heers' het Midden-Oosten tot hun exclusieve domein te maken, in duigen zien vallen. De andere gaste was een nuchtere boerin van de BBB, Ingrid de Sain, lijsttrekker van die partij uit Noord-Holland, die met beide benen op de grond was gebleven na de monsterzege van haar partij, waar de presentatrice en Uri zich niet goed raad mee wisten. 

 

De 'Gevestigde Partijen' en de 'Gevestigde Media' zijn doodsbang voor die 'No Nonsense'-mensen, die weten waar ze over praten als ze een mening verkondigen, en anders hun mond houden, of vragen stellen. Uri en de presentatrice begrijpen uiteraard ook dat deze gigantische oorvijg voor het tragisch falende kabinet niet zonder gevolgen kan blijven voor de landelijke politiek, maar vooralsnog zetten ze in op het corrumperen, of co-opteren van de BBB-politici, terwijl ze in 'Den Haag' gewoon doorgaan op de ingeslagen weg. De presentatrice en Uri hadden het over lastige gesprekken met mogelijke coalitiepartijen in het provinciaal bestuur, en vermeden nog even het 'hoofdpijndossier' van een voor het kabinet vijandige 'Senaat', nu het er naar uitziet de de 'Reserves' van de PvdA en GroenLinks hen daar ook niet kunnen redden. 

 

Uri weet niks van de inhoud, maar alles van de wijze waarop de macht wordt verdeeld, en hoe je die vast kunt houden, ook al geeft de kiezer aan dat je op moet krassen. Hij waarschuwde mevrouw Sain voor het hanteren van 'breekpunten', met de opzichtige bedoeling om haar op het hellende vlak van de 'consensus' te zetten, weg van het 'compromis' en het verschaffen van helderheid. Daarnaast stelde hij dat het 'uiteraard' een nachtmerrie-scenario zou zijn voor de BBB als er nu landelijke verkiezingen achteraan zouden komen. De BBB zou het druk genoeg hebben met het vinden van werkbare coalities in de Provincies. Iets wat mevrouw Sain erkende. 

 

Wat niet betekent dat ze de indruk wekte dat ze Rosenthal's advies om toe te treden tot het grote leger van de 'consensus-glijders' ook over zou nemen, en weg zou blijven van 'breekpunten'. Sterker nog, ik kan mij uiteraard ontzettende vergissen, maar Ingrid Sain en Caroline van der Plas lijken mij heel erg van de 'breekpunten'. Ga je over hun 'Rode Lijn' heen, dan doe je niet mee. Even goede vrienden, maar het moet wel werkbaar zijn. Zet je je handtekening onder een 'Akkoord' om mee te mogen doen, waarop blijkt dat je de boel saboteert, en je liegt en bedriegt, dan sta je net zo makkelijk weer buiten. 'Ga je moeder maar pesten!' Maar die twee dames willen ook niet alles voor iedereen zijn, en zich ook niet overal mee hoeven te bemoeien. Dus als ze partijen vinden die bepaalde prietpraat ontzettend belangrijk vinden, en het is niet in strijd met de centrale opdracht waar de BBB op hoopt te scoren, het terugbrengen van duidelijkheid, werkbare, betaalbare oplossingen, en 'afspraak is afspraak', dan mag die hobbyclub best aanschuiven. 

 

Historisch is het zo gegroeid, dat 'Den Haag' de Provincies 'aanstuurt', en dat is ook niet onlogisch, mits de centrale overheid zich beperkt tot het onderhoud aan het fundament, en wegblijft van 'micromanagement', om daarna de Provincies en Gemeenten de rekening te sturen. Maar ik geef u op een briefje dat er met de BBB in het bestuur een 'rolwisseling' gaat plaatsvinden, waarbij het mij allerminst zou verbazen als delen van 'Gevestigde Partijen' in de Provincie zich losmaken van het landelijke bestuur van die partijen, om mee te mogen doen met deze revolutionaire nieuwe aanpak, waarbij ze ook écht iets in de melk te brokkelen krijgen. Want ook in de 'Gevestigde Partijen' hebben velen de buik meer dan vol van de 'Consultancy Cultuur' die 'Den Haag', als onderafdeling van het niet-Democratische 'Brussel', dat zelf haar opdrachten krijgt uit het elitaire 'Davos' en het moreel corrupte 'Washington', heeft overwoekerd, en verstikt. 

 

Rutte claimt dat zijn 'Oorlogscoalitie' een mandaat heeft van de kiezer, maar dat is sinds het 'Functie Elders' gesjacher om de CDA-fractie op te schonen, en de langste 'formatie' ooit, een 'Levende Leugen', en de oorzaak van deze uitslag nu. Nederland is, in meerderheid, klaar met leugenaars, draaikonten, hielenlikkers, jargon-babbelaars, commissies, adviseurs en aandacht voor de 'Aansteller-achter-de-Politicus'. Deze verkiezingen waren de uitspraak van het 'Tribunaal' over het regeringsbeleid, en de rol van de 'Gevestigde Media'. De regeringspartijen, de meeleunende 'oppositie' in de 'Reservebankjes', en de 'Gevestigde Media', kunnen er beter naar luisteren, voordat de oorlog waarmee ze lopen te leuren naar binnen slaat. Dat is van mijn kant geen dreigement, maar een ontnuchterende constatering. 

Go Back

Comment