Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Teugel

Youp van 't Hek is praktisch even oud als ik, en we zijn allebei geen medische professionals, of bestuurder.

 

We hebben ook allebei een mening die we actief uitdragen, maar veelal niet dezelfde mening, en hij heeft een vele malen groter publiek dan ik. Hij heeft er zijn beroep van gemaakt, en voor mij is het klassieke dienstverlening, en dus gratis. Want het is ook maar een mening. Wel onderbouwd, en hopelijk onderhoudend genoeg om u te boeien, maar nooit vermakelijk. Wat niet wegneemt dat ik grote bewondering heb voor Youp's talent om bepaalde kwesties 'lichtvoetig' aan de orde te stellen. En ik benijd hem ook niet om het vermogen dat hij daarmee bijeen heeft gesprokkeld. 

 

Nederland kent Youp als de 'Buckler-moordenaar', en in zijn conferences en columns gaat het veelal over 'kakkers', over het Koninklijk Huis, en over politici van rechtse signatuur, waar ze op de 'Grachtengordel' niet mee door één deur kunnen. Zoveel 'vormbehoud' treft u hier niet aan, maar het binnenlandse politieke landschap was voor mij ook geen hoofdgerecht, en is dat eigenlijk nog steeds niet. Bewijzen voor mijn standpunten haal ik overal vandaan, wat een dialoog soms ernstig kan bemoeilijken als mijn gesprekspartners niet verder komen dan de 'talkshow-consensus' op de Nederlandse televisie. 

 

Op de televisie zag ik Youp zijn 'come-back' als 'eindejaarsartiest' aankondigen in een programma met ingeblikt gelach en applaus, en een 'Zoom-publiek' van mensen thuis die via het beeldscherm de verrichtingen volgden van hun favoriete komieken, met komische sketches over 'sluikreclame' en andere actuele onderwerpen die mij niet echt boeien. Ik viel er dan ook in omdat mijn vrouw daar tijdens het 'zappen' even was opgehouden, omdat ook de rest niet veel soeps was. Maar ineens was daar Youp als gast, die een liedje ten gehore bracht over 'Wappies'. En onthulde dat hij ook dit jaar weer de 'eindejaarsconference' zal verzorgen, terwijl ik dacht dat hij had aangegeven dat hij zelf meende dat het tijd werd voor 'nieuw talent'. Iets in de geest van 'op het hoogtepunt stoppen', wat Freek ook had moeten doen. 

 

Nou weet u van mij dat ik, in de ogen van Youp en het consensus-publiek, ook een 'Wappie' ben, terwijl ik de brave schapen die lekker meehobbelen met de kudde 'Wappies' vind. Maar laat ik het niet al te ingewikkeld maken, want het is al chaotisch genoeg, en die 'Wappie'-identificatie accepteren als een geuzennaam. In elk geval is mijn voorzichtige conclusie dat ik mij niet ga vermaken met Youp's show. In zijn liedje trok hij het hele repertoire aan vooroordelen tegen mensen die bezwaar maken tegen het vaccinatieprogramma van de plank, om die niet-gevaccineerde medelander aan het eind van zijn lied te laten overlijden aan Covid. 'En jij deed toch niet aan corona?'

 

Door mijn standpunt, en bereidheid om dat toe te lichten, ken ik inmiddels alle argumenten voor, en tegen. En dat is dan met inbegrip van wat mensen aanvoeren die 'eigenlijk' tegen zijn, maar zich over hebben laten halen, of hun verzet gestaakt hebben, omdat vechten tegen de overheid zinloos is. Er zijn beslist mensen tegen het vaccinatieprogramma die volhouden dat corona niet bestaat, maar ik ken ze persoonlijk niet. Wat overigens een geheel ander argument is dan wijzen op de onbetrouwbaarheid van statistieken, en de gebruikte testen. Of de uitleg die erbij wordt gegeven om pieken en dalen in de oversterfte te verklaren. Menigeen die tegen het vaccinatieprogramma is, heeft zelf Covid gehad, en ze geloven de artsen en studies die stellen dat je beter af bent met de bescherming die het eigen lichaam als reactie heeft opgebouwd, en dat je die weerstand schade toebrengt als je middels een injectie met 'mRNA' je lichaam opnieuw confronteert met dat 'spike-eiwit', dat notabene door het lichaam zelf wordt aangemaakt, in dat geval. 

 

Op dit blog tracht ik integer, en zorgvuldig, alle bezwaren en inzichten die er leven tegen die injecties aan u door te geven, zonder u uit te maken voor een 'Nitwit' als u tóch kiest voor deelname aan dat programma van de overheid waar Youp zo blij van wordt. Eén van de 'bijwerkingen' is het ontstaan van bloedpropjes en het aantasten van de bloedvaten, op grond waarvan de Scandinavische landen nu het product van 'Moderna' in de ban hebben gedaan, nadat 'Astra' en 'Jansen' her en der ook al niet meer toegediend mogen worden om die reden. En jammer dan als je er al mee geïnjecteerd bent. 

 

Een probleem is niet slechts de onbetrouwbaarheid van de officiële statistieken, en suggesties over de doodsoorzaak als iemand overlijdt na te zijn geïnjecteerd, maar bovenal dat de focus teveel ligt op effecten die geïnjecteerden op de korte termijn ervaren. Als je binnen drie weken nog niet dood bent, of met één of andere ernstige aandoening je hele leven verwoest ziet worden, betekent het nog steeds niet dat je door het oog van de naald bent gekropen, en het vuurwerk af kunt steken omdat je nu beschermd bent. Het is, en blijft één groot medisch experiment dat op termijn onwaarschijnlijk veel meer slachtoffers op kan leveren dan dat hele Covid als we het hadden laten woekeren. Ik zeg niet dát het zo is. Ik zeg dat we het niet wéten. En dat er artsen, en onderzoekers van naam en faam zijn die daarvoor waarschuwen, maar die worden consequent genegeerd. 

 

Toch zou ik het niet in mijn hoofd halen om mensen zoals Youp, die zich wél hebben laten injecteren, en die straks ook staan te dringen voor hun 'boostershot', voor te houden: 'Jij deed toch niet aan bijwerkingen?', als ze het tijdelijke met het eeuwige verwisselen na een hartaanval, een beroerte, of schade aan vitale organen als gevolg van lekkende bloedvaten, veroorzaakt door die injecties. Ik vind dat geen humor, eerlijk gezegd. Ja, 'galgenhumor'. Maar dat is post-mortem, als degene die een verkeerde keuze maakte je niet meer kan horen, of een vorm van bittere zelfspot. 

 

Wat het in mijn ogen extra pijnlijk maakt, is dat ik er inmiddels van overtuigd ben dat een spotgoedkoop middel zonder serieuze bijwerkingen, ivermectine, moedwillig van de markt wordt gehaald, terwijl het zo veel levens had kunnen redden. En ik realiseer mij dat de consensus-getrouwen menen dat artsen en wetenschappers die ons daar op wijzen eerder het hedendaagse equivalent zijn van het 'Kruidenvrouwtje' uit 'Zalk', maar dat is beslist niet het geval. Niet alleen zijn het artsen en onderzoekers van naam en faam, maar onder hen ook 'volledig gevaccineerden'. 

 

De wedergeboorte van Youp als propagandist voor de consensus doet enigszins onwerkelijk aan. Ik vraag mij af of het spijt is, omdat hij eerder de introductie van alcoholvrij bier in zijn eentje met vele jaren heeft vertraagd, waar dat product wel de nodige levens had kunnen redden. Niet dat Youp verantwoordelijk is voor de verkeersdoden en mensen die met schade door teveel alcoholconsumptie te vroeg onder de groene zoden terechtkwamen. Zoals hij ook niet verantwoordelijk zal zijn als achteraf toch blijkt dat die 'vaccins' schadelijker voor een mens zijn dan Covid, statistisch bezien. Maar dit zijn typisch kwesties waarin al te grote stelligheid, uitgaande van een gevoel, en goed van vertrouwen, grote gevolgen kunnen hebben. Het valt niet uit te sluiten dat die injecties voor iemand als Youp, met 'onderliggend lijden', statisch gezien een batig saldo te zien zal geven, terwijl jongeren, die amper iets te vrezen hadden van Covid, statistisch gesproken, 'getermineerd' werden. Ik weet het niet. Youp weet het niet. En zelfs de experts en de bestuurders weten het niet. Dus geniet straks van de 'come-back' van Youp als het 'geweten van de Natie', maar neem het bovenstaande even mee voordat u zich bij de teugel laat nemen door een komiek.

Go BackComment