Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Schaduwpoort

Niet op mij schieten, want ik ben slechts de boodschapper.

 

Maar een onafhankelijke Amerikaanse journaliste heeft 'Schaduwpoort 2.0' uitgebracht. De 'link' verwijst naar het 'YouTube'-adres waar ik de documentaire zag. Er is een kans dat die documentaire door 'Google', als eigenaar van 'YouTube', van het internet wordt gehaald, al begint dat censureren van materiaal waarin Trump rooskleurig wordt afgeschilderd, of waar hij electoraal voordeel van kan hebben, zich tegen de bedrijven en instellingen te keren die daar het hardst op inzetten.

 

'Twitter' haalde net voor het weekend opzichtig bakzeil, toen er op het internet een storm van kritiek opstak, nadat de 'Tech-reus' berichten over de inhoud van een computer van Hunter Biden van het internet had geprobeerd te vegen. De computer was afgeleverd bij een reparateur. Die trof op de computer materiaal aan waar hij 'nog niet dood mee aangetroffen wilde worden', waarop hij die computer overhandigde aan de FBI. Maar de 'New York Post' had de 'scoop', en kennelijk ook een 'back-up' van de harde schijf. Onduidelijk is of Hunter Biden die computer eigenhandig bij de reparateur afleverde, of dat iemand die de computer van hem had ontvreemd langs deze weg het vloerkleed onder de Bidens vandaan probeert te trekken. In elk geval zingt nu ook een voormalige zakenpartner van Hunter als een kanarie, en hoewel Biden wordt overladen met donaties van rijke Amerikanen 'met belangen', die als de dood zijn dat Trump opnieuw gekozen wordt, is het maar zeer de vraag of die honderden miljoenen in zijn 'oorlogskas' het verschil gaan maken. 

 

Die 'Schaduwpoort 2.0' documentaire is beslist de moeite meer dan waard. Bij versie '1.0' kreeg de journaliste in kwestie volop gratis reclame, omdat ze werd gearresteerd, maar vervolgens weer werd vrijgelaten. Of de 'Tech-reuzen' hun censuur-campagne doordrukken in deze fase, om het verhaal bij de kiezer, en de geïnteresseerde buitenstaanders, vandaan te houden, weet ik niet. Maar het lijkt mij knap onverstandig. 

 

Mijn vrees is anderzijds dat u in die documentaire het bewijs ziet voor een 'Groot Complot', waar ik u op deze website juist probeer weg te houden van dat idee. Als u naar die documentaire kijkt zonder een 'Complot-Bril' op, zult u zien dat eigenlijk alles al wel bekend was. Zeer zeker voor de frequente bezoeker van dit blog. De 'PsyOps'-techniek, gebruikt in een land als Irak, maar ook in Syrië, Libië en Oekraïne, is hier al diverse malen uitvoerig toegelicht. De bedrijven die betrokken waren bij de ontwikkeling van dat 'Hegeliaanse' concept van 'Verdeel-en-Heers', en technieken om onderzoekers op een dwaalspoor te brengen, of naar een 'dader' te leiden die onschuldig is, bieden het via hun eigen websites open en bloot aan voor commerciële toepassingen. Recent besteedde ik nog aandacht aan 'gepersonaliseerde reclame' van een 'aanbieder' die via 'Zerohedge' boodschappen verspreidt die het 'Kremlin' aanmerken als moordmachine. En hoe die 'aanbieder' zich verschuilt achter een 'dienstverlener' die maakt dat ze vanuit de anonimiteit kunnen werken. 

 

Een Amerikaanse professor publiceerde al een 'paper' met de pakkende titel 'Pentagon Ji-Jitsu', waarin alles al staat wat in die documentaire ook aan bod komt, maar dan als een abstracte bedreiging voor de samenhang van de samenleving in de Verenigde Staten, en niet als een zeer persoonlijke aanval op Trump. Het is, met andere woorden, niet zozeer een 'Complot', maar een aspect van wereldwijde ontwikkelingen waar 'Mainstream' angstvallig over zwijgt. En u kunt mij veel proberen wijs te maken, maar niet alle journalisten zitten in dat 'Complot'. Het is veel subtieler. Ze publiceren er deels misschien niet over omdat de 'Mediabedrijven' hen de ruimte niet bieden. Maar ook, en vooral, omdat ze 'Ware Gelovigen' zijn, zoals ik in mijn vorige bijdrage probeerde te illustreren. Ze wéten het wel, maar geven het niet aan u en mij door. Iets in de geest van 'Loose Lips Sink Ships'. In hun getroebleerde geest zijn we in oorlog. En die oorlog moet gewonnen worden. Dus kunnen Assange, Snowden, en collega's achter 'Schaduwpoort 2.0', met hun 'Klokkenluiders', doodvallen. 

 

Tegen mijn gewoonte in publiceer ik deze bijdrage als tweede artikel op dezelfde dag, en morgen niks, om u meer tijd te geven kennis te nemen van die documentaire. En mocht de censuur toch toeslaan, wat ik zéér onverstandig zou vinden, omdat het op scherp zetten van de toch al ernstig gepolariseerde verhoudingen in de wereld ons de kop gaat kosten, dan begrijpt u tenminste waarom zoveel Amerikanen in Donald Trump een hedendaagse versie zien van 'Batman'. Als Trump dan wint, zult u ook kunnen begrijpen waarom, en dat het niet 'extreem-rechts' was, maar eerder de (terecht) bezorgde, doorgaans a-politieke Amerikaan die weinig moet hebben van 'Washington'. 

 

Als Trump wint, zijn we dan 'Out of the Woods'? Dat is hier mijn uitgesproken twijfel, omdat Trump zich niet profileert als een 'Witte Duif'. Soms is een simpele oplossing die te mooi lijkt om waar te zijn ook exact dat: Te mooi om waar te zijn. Ook dat is dialectiek. Maar Biden…….? Serieus?

Go Back

Comment