Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Rijtijdenbesluit

De overheid is er voor u, en voor mij, de burgers.

 

Het is eenvoudig om dat te illustreren aan de hand van enkele aansprekende voorbeelden. Irak, Afghanistan, Libië en Syrië, uiteraard. Maar ook de gesmeerde wijze waarop ze de woningnood opgelost hebben, de schade als gevolg van de aardbevingen in het noorden van het land te lijf zijn gegaan, de problemen rond de 'toeslagen' hebben opgelost, en de evidente expertise die ze hebben gemobiliseerd in de 'Corona-crisis'. 

 

De lijst met successen is nog véél langer, maar wat heeft het voor zin om cynisch te doen, als je zelf de oplossingen ook niet hebt? Of misschien hebben we die wel, maar vertaal het maar eens naar de uitvoering. Lekker makkelijk vanuit je luie stoel commentaar leveren in de krant, het praatprogramma, of op je blog. Maar doe het maar eens! 

 

De trouwe lezer zal zich realiseren dat ik weliswaar nadrukkelijk behoor tot de critici van de overheid, maar dat ik consequent betoog dat de overheid juist een heleboel niet moet doen. Dat we niks te zoeken hebben in Afghanistan, Irak, Syrië of Libië, en waar we nu weer China, Rusland en Iran proberen te verleiden tot vijandelijkheden. Ik kan niet spreken voor u, maar voor mij hoeft het niet. En als we het geld, de brandstoffen, en de grondstoffen die daar allemaal aan zijn verspild verstandig hadden gebruikt, hadden we ook geen woningnood, geen klimaatprobleem, was energie niet zo duur, hadden we menskracht te over gehad voor de zorg, en was er geen noodzaak geweest burgers hun 'toeslag' af te pakken, of het herstel van hun woning te rekken, om al die geld-slurpende oorlogen mee te bekostigen.

 

Mijn strijd tegen de 'complot-denkers' dreig ik te verliezen, vrees ik, omdat we overal zien hoe de messen worden geslepen voor een dystopisch vervolg. Toch houd ik vol dat het overgrote gedeelte van de bestuurders zich er niet bewust van is waar ze deel van uitmaken. Ze zien overal alleen maar 'lichtpuntjes', in elk dossier. Naast macht. En ze ergeren zich groen en geel aan de criticasters. De Koning heeft zelfs gesproken met die slachtoffers van de toeslagen-affaire! Wat willen we nog meer? En ja, er gaat wel het één en ander mis in het 'Covid'-dossier, maar dat is ook een geweldig complex geheel! 

 

U, mijn trouwe lezer, zal zich herinneren dat ik begin 2020 al schreef dat we het onnodig complex máken, door te opteren voor dat wat we de 'Intelligente Lockdown' noemden, en wat nu een grote, geldverslindende Janboel is, waarbij we traditionele beschermingsconstructies en wettelijke bepalingen van tafel hebben geveegd om de weg vrij te maken voor experimentele medicijnen. Ik begrijp het als u het ziet als een 'Groot Complot', en ik spreek ook niet tegen dat er lieden zijn die er wel bij varen, omdat het naadloos past in hun agenda, maar dat zijn niet de mensen waarvan sommigen menen dat ze opgeknoopt zouden moeten worden. Bij het zien van zo'n getekende 'galg' in het programma van 'Jinek' had ik overigens een compleet andere associatie dan de geselecteerde 'consensus-commentatoren', want ik speelde vroeger 'galgje', maar blijkbaar kenden de 'consensus-commentatoren' dat niet. Opgegroeid met een beeldscherm, inplaats van met een potlood en een stuk papier. 

 

In dat verre verleden kreeg ik ooit een lift, (dat is een spotgoedkope manier van reizen, waarbij je langs de kant van de weg gaat staan met je duim omhoog, in de hoop dat iemand je meeneemt), van een vrachtwagenchauffeur die lange uren maakte, en moeite had om wakker te blijven. Hij nam lifters mee op voorwaarde dat ze tegen hem bleven praten om ervoor te zorgen dat hij niet in slaap viel achter het stuur. Toen hij nog jonger was snoof hij voor dat doel ammonia, maar dat gaf gezondheidsklachten. Tegenwoordig hebben we een 'rijtijdenbesluit', en zijn we nog welvarend genoeg om die last te kunnen dragen. Maar donkere wolken pakken zich samen boven onze enclave in een wrede wereld, omdat de bestuurders die zich voor u en mij inspannen in slaap zijn gevallen achter het stuur. Teveel hooi op hun vork genomen. Van alles beloofd. De koffie, de coke, amfetamine of 'medicijnen' eisen een te grote tol. En tegen hen praten over niks, dat doet iedereen al, en dat maakt het allemaal alleen maar erger. 

 

Hoogste tijd voor een 'rijtijdenbesluit' voor bestuurders. Terug naar de essentie, en dat goed doen. Bemoei je niet met mij als ik meer vertrouwen heb in ivermectine, vitamine D en Zink, dan in paracetamol als voorportaal voor de beademing, en dwing mij niet om dienst te doen als proefkonijn voor een omvangrijk medisch experiment, en 'vaccins' die geen vaccin zijn. Of ivermectine-achtige experimentele pillen die nog niet getest zijn, met verdenkingen tegen de toegevoegde stoffen, en bovendien peperduur, als er een medicijn is dat al veertig jaar in omloop is, en waarvan uiteenlopende onderzoekers en specialisten zeggen dat het werkt, zonder significante bijwerkingen of risico's. 

 

Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben geen benul waar het over gaat. Er komen dagelijks zoveel adviezen en rapporten langs, over al die aspecten van hun 'Intelligente Aanpak', dat ze allang door de bomen het bos niet meer zien. En dat is dan nog geheel los van de tijd die ze kwijt zijn om concurrenten met een geheel andere taakopvatting, zoals Pieter Omtzigt of Mona Keijzer, van de weg te rijden. Werp één blik op een persconferentie, of 'talkshow-optreden', en je beseft dat ze vér boven hun macht tillen. Ja, ze hebben 'experts' die hen adviseren, het gros met complexe belangen, en gebonden aan de 'consensus' binnen hun 'peer-group', zodat je daar ook niks aan hebt. Waarom zouden u en ik dan niet af mogen gaan op wat échte experts ons laten zien, ook al hebben die geen 'gebarentolk' in dienst? Van die experts die hun hele reputatie in de waagschaal leggen terwijl ze de argumenten en gemanipuleerde 'data' van hun 'consensus-collega's' van tafel vegen, en hen oproepen tot een dialoog over de wetenschappelijke basis onder hun beweringen? 

 

Een chauffeur die in slaap valt achter het stuur is knap gevaarlijk. Maar wat denkt u van arts/adviseur, een bestuurder van een land, of een organisatie zoals de EU of de NAVO? Brrrr!

Go Back

Comment