Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Rijmelarij

Het gebeurt weer.

 

Wat nu doorgaat voor 'Links', was in mijn jonge jaren 'Mataglap-Rechts'. De 'Gekkies'. Zo nu en dan moest je uitleggen waarom een partij die zich 'Nationaal Socialistisch' noemde, niet 'Links' was. Maar extreem rechts. En hoe het kon dat de grondlegger van het fascisme in Italië, de heer Benito Mussolini, uit een 'Links' nest kwam, en zichzelf in de jonge jaren afficheerde als 'anarchist'. 

 

Zelf ben ik nooit zo onder de indruk geweest van die 'labels'. En met de opkomst van 'Brand-Management', 'Imago Management', 'Perception Management', en alles wat daar tegenaan ligt, nog minder dan voorheen. De mens heeft er blijkbaar een hardnekkige behoefte aan om bedrogen te worden. Hoe kan dat? Waarom beloven we onszelf: 'Dat nooit weer!', om het dan vervolgens opnieuw te doen? Nee, de 'geschiedenis' herhaalt zich niet, maar we maken dezelfde fouten. De geschiedenis 'rijmt'. 

 

Een deel van het probleem is dat we zo laks zijn met onze generalisaties. Grote stappen, snel thuis. Op zeker moment 'moet' iets, omdat het 'Groen' is. Of het is goed voor de 'Vrouw', of de 'Gekleurde Medemens'. Punt. Stel geen kritische vragen, sabel het project niet neer. Het is 'besloten'. 'Groen' kan 'Inktzwart' zijn, 'Vrede' kan 'Oorlog' zijn, 'Vrouwen' kunnen diep ongelukkig worden, de 'Gekleurde Medemens' kan zichzelf terugvinden in een ghetto zonder politie, verzuipend in de drugs en met criminele organisaties die er de dienst uitmaken zoals in Haïti, of Jamaica, maar oppositie is gevaarlijk, want voor je er erg in hebt word je 'gecanceld'. 

 

Eerder schreef ik dat ik mij ernstig zorgen maakte over de opkomst van de 'Groenen' in Duitsland. In mijn vorige bijdrage zat een link naar een artikel van 'Deutsche Welle' over een poging om het staatshoofd in Belarus te vermoorden. Met een 'interview' toegevoegd met Manuel Sarrazin, van de Duitse 'Groenen', waarin het er alleen maar over ging hoe Europa ertoe kon bijdragen Rusland op de knieën te krijgen, en met geen woord over die moordpoging werd gerept. Een bekend thema voor wie 'Mein Kampf' heeft gelezen, dat zoeken naar 'Lebensraum' in oostelijke richting. Het probleem zit 'm deels in het promoveren van ongeschikte mensen naar posities waar ze zichzelf vervolgens willen 'bewijzen'. 'Hoezo durf/kan ik dat niet?!?' Die dadendrang komt niet voort uit een heldere visie op mens en maatschappij, en een verlangen om het volk en het land te dienen, maar ze moeten zichzelf zo nodig 'bewijzen'. En als het vervolgens volledig uit de klauw giert, ligt het niet aan hen, want ze hadden 'Goede Bedoelingen'. 

 

Zo zijn we ook aan de 'geactualiseerde' kijk op 'democratie' gekomen. Daarin gaat het niet langer over wat het volk wil, na alles tegen elkaar te hebben afgewogen. Een land is niet 'Democratisch' als het niet de 'Mataglap' agenda omarmt. En middels censuur, en lukrake beschuldigingen over 'inmenging' moeten mensen 'gecoacht' worden om 'correct' te kiezen. Anders volgt een coup, al dan niet met een politieke moord, en oorlog, of sancties. 

 

Als je dit soort argumenten inbrengt, word je verzopen. Je kunt zwemmen in de bewijzen, en verwijzen naar een spoor van vernielingen als gevolg van onze 'Woke'-politiek, maar het is klaar. De rijen worden gesloten. De gestaalde kaders worden getraind. De wapens geproduceerd. De legers geformeerd. We zijn er klaar voor. Waarvoor? 'De Totale Oorlog!'

 

De geschiedenis herhaalt zich niet. Het rijmt. En natuurlijk zijn er mensen die beseffen wat ze doen. Die weten dat mensen die gebukt gaan onder een verlangen om te 'bewijzen' dat ze uit het juiste hout gesneden zijn vrij makkelijk bewerkt kunnen worden. En hoe de moderne technieken in de sfeer van 'Management' als een breekijzer gebruikt kunnen worden om mensen dingen te laten doen die ze bij hun normale verstand nooit in hun hoofd gehaald zouden hebben. Voor die manipulatieve lieden is het één groot 'Milgram-Experiment'. En in 'wetenschappelijke' kringen geen gebrek aan mensen die zwijmelen met technieken in die geest, omdat ze het voor wetenschap houden, terwijl het 'wetenschap' is. In de wetenschap is 'Groen' gewoon 'Groen', en niet 'Grijs' of 'Gitzwart'. In de wetenschap is een man een man, en een paard een paard. En ben je geschikt, of niet. In de 'wetenschap' ligt dat volkomen anders. Je moet in jezelf 'geloven', en dan komt het allemaal wel goed. 

 

In de wetenschap draait het om 'actie' en 'reactie'. Kijk, je doet 'DIT', en 'DAT' zijn de gevolgen. In de 'wetenschap' werkt dat niet zo. Als het in de 'wetenschap' mis gaat, is het altijd de schuld van een ander. Zolang je 'acties' correct zijn binnen het 'model', ben je goed bezig. Via 'Perception Management' kun je mensen die fuik in loodsen, en eenmaal binnen is er geen weg terug meer, anders dan een 'Mea Culpa', maar dat is niet best voor je 'Imago' als het betekent dat je écht het boetekleed aantrekt. Je mag zeggen dat je 'niet trots' bent, of 'Sorry', en door maar weer. Maar onder geen voorwaarde erkennen dat je de plank finaal hebt misgeslagen, en je in een 'roes' hebt gehandeld. 

 

De geschiedenis leert ons wel dat mensen die op enig moment 'gecanceld' werden na de klap in ere worden hersteld, maar niet zelden postuum. Hier op dit blog verkondig ik geen 'Links' geluid, en geen 'Rechts' geluid, maar breek ik een lans voor oplossingen van problemen die 'zinnig' zijn. Rationeel. Logisch. En dat als je 'DAT' niet wilt, je 'DIT' niet moet doen. Het laat mij volkomen koud of iemand man, vrouw, hetero, homo, trans, bi, zwart, blank, of pimpelpaars met geel haar is. Als iemand capabel is, verstandige dingen zegt en doet, krijgt iemand van mij krediet. Op het moment dat iemand mij vraagt om de 'sleutels van mijn leven', is de kans klein dat ik die ga geven. Houd het bescheiden, en voorkom lijden. Breek de ban, en ik ben je man.

Go Back

Comment