Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Offerslag

In Maasbracht is de elektriciteitscentrale weer opgestart die in 2014 werd stilgelegd.

 

De Duitse exploitant ziet weer mogelijkheden om de opgewekte elektriciteit winstgevend te leveren aan klanten in België, en wil daarom een ondergrondse kabel aanleggen van Roermond naar het elektriciteitsnet in ons buurland. De Nederlandse regering probeert dat te blokkeren, maar tegen dat besluit van de opportunistische minister van 'gaszaken' gaat RWE nu in beroep. Bij de Nederlandse rechter geef ik RWE niet overdreven veel kans, gelet op het gegeven dat de 'rechterlijke macht' in de zak zit bij 'Urgenda'. Maar 'Europees' is de kans zeker aanwezig dat Nederland bakzeil haalt. Althans, bij de Europese rechter. Want de Europese commissaris, onze 'eigen' Frans Timmermans, zit uiteraard ook in de zak van 'Urgenda', en 'Washington'. 

 

Het interessante voor mij aan deze zaak is dat RWE als exploitant blijkbaar vertrouwen heeft in de levering van voldoende goedkoop gas, want dat is de brandstof waar die stilgelegde centrale op draait. Dat gas zal zeker niet uit Groningen komen, maar direct, of indirect, uit Rusland. Via de binnenkort voltooide 'Nordstream II' leiding, waardoor prijsfluctuaties als gevolg van chicanes in landen als Polen en Oekraïne, die hun loodzware hand op de gaskraan hebben als 'doorvoerland',  tot het verleden gaan behoren. 

 

De centrale werd in 2014 stilgelegd, op het hoogtepunt van het 'conflict' in Oekraïne, waar de Amerikanen de macht grepen via het 'Maidan-protest', en de gekozen president en regering aan de kant werden geschoven. Autonoom een ontwikkeling die 'Nordstream II' vleugels gaf. Iets wat niet onopgemerkt bleef in 'Atlantische' kring, zoals u weet. En de 'Boze Tongen' die beweren dat de vergiftiging van Navalny daar iets mee te maken heeft, als 'stunt', of als een 'offerslag', waarbij de toch al waardeloze Navalny door zijn eigen 'vrienden' op 'Nep-Novitsjok' werd getrakteerd, hebben een punt. In het bijzonder waar 'Berlijn' blijkbaar geen bewijzen van die vergiftiging wil, of kan overleggen aan 'Moskou', wat de opsporing van eventuele daders nou niet direct bevordert.

 

Nu de Nederlandse gasvoorraad op is, heeft 'Den Haag' zich bekeerd tot de 'Groene Agenda', wat betekent dat die centrale in Maasbracht doelbewust onrendabel werd gemaakt, door de stroom van windturbines zwaar te subsidiëren. Gemangeld tussen de gemanipuleerde prijs van 'Groene Stroom', en de goedkopere stroom uit bruinkool, die echter slechter is voor het milieu en het klimaat dan stroom uit gas, had RWE geen keus. Dat ze vanaf die lokatie nu willen produceren voor de Belgische markt, is pikant. RWE als bedrijf is in Duitsland ook betrokken bij initiatieven om het opwekken van stroom te 'verduurzamen', maar je kunt je voorstellen dat ze het Nederlandse beleid minder fris vinden. Om niet te zeggen, totaal ongeloofwaardig. 

 

Concurreren tegen een gesubsidieerde 'concurrent', terwijl je zelf wordt getrakteerd op aanvullende belastingen en heffingen vanwege de 'uitstoot', is op voorhand onbegonnen werk. Formeel mag al die 'Groene Stroom' dan geleverd worden door commerciële producenten, maar eigenlijk betalen wij het verschil tussen wat de 'Tesla-gebruiker', of de 'waterstofproducent' betaalt, en wat die stroom écht kost, via de schatkist. En waar die 'Groene Stroom' komt uit het verbranden van biomassa, schieten we er qua uitstoot ook niks mee op, en is het zelfs dramatisch slechter. En dat komt dan bovenop de subsidie voor die Teslas en waterstofproducenten zelf. Het kost miljarden, maar dan heb je ook niks. Behalve een schouderklopje van 'Washington' en de 'Warparty'. Want daar willen ze koste wat kost die import van Russisch gas stoppen. Maar het zijn dan wel onze kosten. 

 

Het is een publiek geheim dat de Duitse industrie alles best vindt, en dat 'Berlijn' mag doen wat 'Berlijn' denkt dat nodig is, maar dat er onder geen beding mag worden getornd aan 'Nordstream II'. Het zal u ook duidelijk zijn dat Nederland aan de kant van de Amerikanen en de Britten staat, en fel tégen 'Nordstream II' is, en openlijk meewerkt aan sabotage van dat project, door bedreigde Nederlandse bedrijven niet in bescherming te nemen, maar eerder aan te moedigen uit het project te stappen. Ook als het ons in Europa op grote achterstand zet in de concurrentie met China, of als die agressie uiteindelijk leidt tot een gewapend conflict met Rusland, wanneer de sabotagepogingen uitdraaien op het gebruik van geweld. 

 

Verscheidene commentatoren die voldoende afstand tot de materie kunnen bewaren, en door een economische, of emancipatoire bril naar het 'EU-project' kijken, verwonderen zich over de slaafse houding van 'Brussel', en de afzonderlijke Europese hoofdsteden, jegens 'Washington'. Wie mijn bijdrage van gisteren las, de link heeft gevolgd, en ook dat artikel gelezen en begrepen heeft, zal beseffen dat het niet zozeer gaat om 'Washington' dat ons in de tang heeft, maar dat we aan de heup vergroeid zijn met de 'PetroDollar' als 'wereldhandelsmunt', binnen een raamwerk van 'feest-geld'. Voor wie dat artikel niet gelezen heeft, volgt HIER nog een keer de link. Wat de auteur identificeert als een 'Reserve-Bank cross-ownership nexus' is hier de spil waar het om draait. Waarbij ik er van mijn kant aan hecht te waarschuwen voor het idee dat we te maken hebben met een 'Complot', omdat het nauwelijks een geheim is. En omdat het niet terugvoert naar een gedetailleerde regie. We hebben te maken met 'handelaren in geld en macht' die doen wat ze moeten doen, en op de koop toe nemen dat het niet best uitpakt voor u en mij. Maar we zijn er wel zelf bij. En zoals ik gisteren onderstreepte, laten we het ons ook allemaal goed smaken, zolang we onze 'shot' met 'gratis geld' maar krijgen. In die zin is het geen 'Complot', maar eerder het gestudeerde wegkijken van onze eigen media waardoor wij niet op de hoogte zijn. 'Wir haben es nicht gewusst'

 

Maar wat nou als ze in Duitsland, Frankrijk en elders in Europa wel weten hoe het gespeeld wordt, maar dat het nog te vroeg is om te ontkoppelen van die 'Nexus', onder andere door de grip die 'Wallstreet' en 'The City' hebben op onze Europese banken, waar nodig met smerige trucs? Dat ze het spel meespelen, en zelfs op het niveau van 'sancties tegen Rusland' vanwege Navalny, maar alleen 'sancties' die niet bijten, en ondertussen doorgaan met 'Nordstream II', maar ook met alle andere projecten die ervoor moeten zorgen dat we een ontkoppeling gaan overleven, als 'Europa'. En dito in de relatie met China, Wit-Rusland, Iran en Venezuela. Het is maar een vraag, en geen stellige conclusie dat het zo is. Binnen Europa is zeker geen consensus op dat punt, om het maar voorzichtig uit te drukken. 'Den Haag' zal tegenstribbelend die kant van een ontkoppeling op gesleurd moeten worden, als ze zich al niet ontpoppen als 'NSB-ers' om van binnenuit het Europese belang te saboteren, ten faveure van 'Wallstreet' en 'The City'. 

 

Dat scenario van een 'Obstinaat Europa' is van mijn kant uit misschien eerder 'Wishful Thinking', maar ik zie nog geen reden om het te laten varen, juist omdat het zo'n logische keuze zou zijn. Niet anders overigens dan waar ook in de Verenigde Staten mensen proberen te bedenken wat er in de plaats zou kunnen komen voor een wereld die door de 'Nexus' ('Warparty') vorm gegeven wordt. Duurzaam, ja, maar niet 'Groen', slaafs en 'Identity-Chaotisch' aan de leiband van de 'Soros-kliek', om de 'Nexus' maar even een 'smoel' te geven. Dus geen 'Complot' tegen een 'Complot', maar wel met elementen die beter nog even aan het oog onttrokken kunnen worden om geen slapende honden wakker te maken. Pas als Duitsland een streep door 'Nordstream II' zet, en die centrale in Maasbracht vervolgens onder de slopershamer komt, samen met de rest van het 'EU-project', dan laat ik de hoop varen. Tot die tijd denk ik eerder in termen van 'offers'.

Go Back

Comment