Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Niemand

Niemand had dat zien aankomen.

 

Op het 'In English' gedeelte van dit blog haalde ik al een artikel aan dat verscheen in 'Bild', waarin werd gesteld dat Scholz vorig jaar met Poetin belde om te strijd in Oekraïne te bespreken, waarbij de Duitse Bondskanselier verbijsterd constateerde dat Poetin met geen woord repte over de 'Sancties uit de Hel' die geacht werden Rusland binnen de kortst mogelijke keren op de knieën te dwingen. Daarop belde hij met Macron, die ook met Poetin had gesproken, en ook in dat gesprek had Poetin het met geen woord gehad over de 'Sancties'. De Russische president wilde alleen van zijn Europese gesprekspartners weten hoe ze zo snel mogelijk de situatie in Oekraïne konden stabiliseren. Daarbij ging Rusland er op dat moment nog vanuit dat Europa, Duitsland en Frankrijk met name, gehecht waren aan het 'Minsk Akkoord', maar alleen laks waren geweest. Enige tijd daarna bleek dat Merkel en Hollande niet alleen niet gehecht waren aan dat akkoord, maar dat het een cynische manier was geweest om tijd te winnen, zodat de NAVO Oekraïne kon voorbereiden op deze oorlog. 

 

De 'Financial Times' publiceerde een artikel waarin de bizar hoge leeftijd van de nieuwe Oekraïense rekruten in beeld werd gebracht die in de NAVO-landen getraind moeten worden voor de 'gehaktmolen', met één soldaat van eenenzeventig, maar in de vijftig en zestig is geen uitzondering. De kleinkinderen en kinderen zijn al dood, of proberen op het slachtveld wanhopig te overleven, en nu is het de beurt aan opa. Een andere financiële publicatie, 'The Economist', had een artikel waarin werd gesteld dat achter de aanvallen op doelen op Russisch grondgebied de NAVO schuil gaat, en dat de bedoeling is de burgerbevolking 'moedeloos' te maken. Persoonlijk denk ik dat het tegenovergestelde doel wordt bereikt.

 

Tucker Carlson interviewde Viktor Orban, die stelde dat een oorlog tussen de NAVO en Rusland waarbij NAVO-troepen ingezet zullen worden met elke nieuwe dag dichterbij komt. Carlson zelf voegt er nog aan toe dat het verre van denkbeeldig is dat Trump omgelegd zal worden, een vrees die ook al is geuit voor het lot van Robert F. Kennedy Jr., de uitdager van Biden in diens eigen partij. En de voormalige CIA-analist Larry Johnson ziet hoe tenenkrommend de 'analyses' zijn van generaals die in praatprogramma's hun opwachting maken, en ook hij constateert dat een onverbloemde oorlog met Rusland, na de volkomen mislukt proxy-oorlog, met rasse schreden dichterbij komt. 

 

Naast de bar slechte kwaliteit van de hoogste militaire kaders, als wat ze in het openbaar zeggen ook hun eerlijke kijk op de materie is, is er de hypocrisie van landen die dondersgoed begrijpen dat ze het zonder Russisch gas niet gaan redden. En dat Poetin en andere regeringsvertegenwoordigers van Rusland zo kalm blijven, komt omdat zij, anders dan de westerse generaals en onze belangrijkste leiders, beseffen dat alles wat wij doen meer schade toebrengt aan Europa dan aan Rusland. Het is natuurlijk niet zo dat niemand dat aan zag komen, maar degenen die deze ontwikkeling voorzagen vonden geen gehoor bij de mensen die de dienst uitmaken. Ik wil best geloven dat Scholz en Macron oprecht verbaasd waren, en dat ze onvoorwaardelijk geloofden in de strategie van de NAVO. Macron zal al wel zijn twijfels hebben gehad, denk ik zomaar, maar ook hij kan deze ontwikkeling niet hebben voorzien als hij de keuzes maakte die hij heeft gemaakt, waar dat niet best uitpakt voor de Franse kiezers. Scholz daarentegen wekt niet de indruk dat hij grip heeft op de ontwikkelingen. Hij wordt geleefd, en leeft in een 'toestand' waarin hij niet eens meer ziet wat hij aanricht. 

 

Recent werd een luchtmachtbasis van Rusland het doelwit van drones, waarbij drie transportvliegtuigen verloren gingen. Die basis, Pskov, bevindt zich op grote afstand van Oekraïne, en als die drones vanuit Oekraïne werden gelanceerd, zijn ze dwars over Belarus gevlogen voor de kortste weg. Er zijn 'stemmen' die suggereren dat die drones eerder vanuit het nabijgelegen Estland zijn gelanceerd, of door infiltranten vanuit dat land met logistieke ondersteuning door Estland, waar de regering in dat land wankelt omdat de echtgenoot van de verbeten 'Russofobe' premier leuk verdient aan zijn handel met Rusland in strijd met de 'Sancties'. Waar Rusland harde bewijzen vindt voor dergelijke bemoeienissen, kunnen we de borst natmaken! 

 

Er komt een moment, zo is mijn vrees, dat alle corruptie, alle complotten, alle onkunde, en de bereidheid om terreur te gebruiken in ons gezicht uiteen spat nog voordat de zelf toegebrachte dodelijke bloeding van de 'Sancties uit de Hel' het fundament onder ons bestaan in Europa dusdanig heeft aangetast, dat er geen houden meer aan is. En niemand die het zag aankomen? 

 

Go Back

Comment