Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Moedermelk

De Nederlandse Bank waarschuwt dat de 'buffers' in rap tempo wegsmelten als gevolg van de stijgende rente.

 

Dat de rente stijgt is het gevolg van het beleid van de Centrale Banken, die samen met de overheden het beleid vormgaven waardoor de inflatie recordhoogtes bereikte. Daarbij hebben die Centrale Banken zich het schompes gekocht aan 'waardepapieren' om de illusie te wekken van economische stabiliteit, terwijl de bodem onder de bedrijven wegzakte als gevolg van de 'Maatregelen' rondom 'covid'. Maar ook daarvoor kochten die Centrale Banken alles wat los en vast zat om de koersen van aandelen op te stuwen, en de rijkste mensen op aarde via hun 'investeringsfondsen' nog meer armslag te geven om grond en huizen te kopen met hun 'Mickey Mouse'-flappen die regelrecht van de drukpers in hun goed gevulde buidel terecht kwamen. Dat heette 'Quantitative Easing', of 'Geld Verruiming'. 

 

Ook het op grote schaal plunderen van Russische tegoeden en het jatten van alle Russische bezit waar men de hand op heeft kunnen leggen sinds begin dit jaar, en in de jaren daarvoor, gaat ons niet redden. Als de 'buffers' zijn weggesmolten, klopt de Nederlandse Bank aan bij de belastingbetaler om de tekorten aan te vullen, zo waarschuwt de heer Knot, de 'expert' die geacht werd goed op ons geld te letten. Een zuigeling erbij aan de tiet van de belastingbetaler kan die belastingbetaler helemaal niet meer aan. Nog los van het gegeven dat het toch tenenkrommend is dat zo'n op het oog volwassen heerschap als Klaas Knot toch nog niet zindelijk blijkt, en moedermelk en pampers nodig heeft om zich staande te houden in de wereld van de Grote Mensen. 

 

U herinnert zich natuurlijk die 'Kredietcrisis', waarbij nagenoeg het hele financiële bouwwerk van commerciële banken en verzekeraars bij de belastingbetaler aan de tiet moesten, omdat ze veel teveel ongedekt krediet uit hadden gegeven, waardoor ze op omvallen stonden. Vervolgens zetten de Centrale Banken de geldkraan wagenwijd open, door de rente die zij zelf rekenen voor leningen aan financiële instellingen, zelfs tot negatieve waarden te laten zakken, met als gevolg een explosie van de huizenprijzen, ook omdat de regering op hetzelfde moment allerlei obscure listen verzon om het bouwen van nieuwe woningen te torpederen, zodat onze nationale hypotheekschuld inmiddels 804 miljard Euro bedraagt. 

 

De Nederlandse Bank probeerde van haar kant wel iets te doen aan die exploderende hypotheekmarkt, maar dan met pleidooien voor het afknijpen van de burger door de 'rente-aftrek' versneld 'af te bouwen'. Alsof dat iets uithaalt als de rente min-nul is, en je geld toe krijgt als je leent. Waar zit je verstand, Klaas? Maar nu de rente gaat stijgen, en de burger, net als de Nederlandse Bank zelf, de rekeningen niet meer kan betalen, hoef je geen Einstein te zijn om te zien hoe dat af gaat lopen. 

 

Het doel van de Centrale, en commerciële Banken, is de introductie van de permanente 'schulden-slaverij'. Verkocht als een zegen, omdat sprake is van 'volledige werkgelegenheid', tot aan de dag dat je overlijdt, maar met wat je verdient kun je jezelf niet in leven houden, waardoor je geheel afhankelijk bent van wat de overheid je aan 'Krediet' verleent, mits je op komt dagen tijdens de 'Two Minutes of Hate' bijeenkomsten, gedrapeerd in een regenboogvlag, en met een 'Pay-Pal'-petje op. 

 

Het betreft, voor alle duidelijkheid, niet uniek die schulden die u zelf willens en wetens bent aangegaan, om een huis of een auto te kopen of te 'leasen', en meer van dergelijke lang lopende lasten waar u niet onderuit kunt, en ook niet specifiek de schulden van bedrijven, aangegaan om de eigen aandelen terug te kopen en zo de koers van het aandeel op te stuwen, waar u mee blijft zitten via allerlei handige constructies, en waardoor uw pensioenfonds slagzij maakt. Het zijn vooral de schulden die de overheid 'namens u' is aangegaan om u te 'helpen'. Bijvoorbeeld om wapens te kopen voor Oekraïne, wat u dolgraag wilde, maar waar u het geld niet voor had. Althans, niemand heeft u persoonlijk iets gevraagd, maar uw 'vertegenwoordiger' in de Tweede Kamer stemde vóór, en legde daarmee een claim op een deel van uw toekomstige inkomen, naast het deel waarmee die 'vertegenwoordiger' wordt betaald voor het uitgeven van uw geld. Wat u ook dolgraag wilde, maar waar u de eerste cent niet voor had, dat was 'vluchtelingen helpen', 'vaccins kopen die niet vaccineren', en 'boeren uitkopen' om te voorkomen dat ze voedsel produceren. 

 

De lijst met wensen waar uw vertegenwoordigers, namens u, geld voor hebben geleend is eindeloos. En wat al die uitgaven gemeenschappelijk hebben, dat is dat ze niet renderen. Ze leveren niks op, en kosten alleen maar. Nou is het probleem waar we nu tegenaan dreigen te lopen, dat de moeder die de moedermelk geeft, de belastingbetaler, 'droog staat'. Er zit niks meer in die tiet. Moeder is zelf op sterven na dood. Leeggezogen. Dus hoe nu verder?

Go Back

Comment