Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Mammoetgras

De nekslag voor de stikstof-maffia?

 

Als je DIT bericht leest lijkt het daar wel op. Mammoetgras vreet zich ongans aan stikstof, en absorbeert veel meer dan een bos. Niet alleen dat, maar het levert ook nog volop ‘biomassa’ op, dat op vele manieren nuttig kan worden toegepast. Onder andere voor de productie van isolatiemateriaal. Enige ‘maar’, zo komt het mij voor, is dat het gepatenteerd is, zodat je moet dokken om het uit te mogen zetten. Of hoe zit dat?

 

Mij lijkt dat te gek voor woorden, eerlijk gezegd, zeker als we hier te maken hebben met een genetisch gemanipuleerd, steriel gewas waarvan het natuurlijk geproduceerde zaad niet gebruikt kan worden om ermee te zaaien, zoals ‘Monsanto’ deed om boeren in de ‘Derde Wereld’ tot slaaf van hun ‘zaadfabriek’ te maken. Maar gelet op de vriendelijke tekst op de website van de ontwikkelaar, erg betrokken bij het probleem van de ‘opwarming van de aarde’, mag ik toch aannemen dat ze open staan voor mogelijkheden om hun product groots uit te rollen? Hein Stam en Gert van Buren werken al meer dan vijfendertig jaar in de ‘business’, en zij, en hun zakelijke partner Michel Oldenburg, hoeven wat mij betreft zeker niet onteigend te worden, maar het moet ook niet zo zijn dat de hele wereld gegijzeld wordt door mensen met Dollartekens in de ogen. Daar verdenk ik het drietal beslist niet van, laat ik dat voorop stellen. Maar nadat ‘Monsanto’ en andere bedrijven de ‘business’ een knap slechte naam bezorgden, en in de wetenschap dat simpele oplossingen van complexe problemen in bestuurlijke kringen veelal niet in goede aarde vallen, omdat het hun verdienmodel torpedeert, is het wel zaak dat integere mensen de ontwikkelingen op dit punt goed in de gaten houden.

 

Dit is slecht news voor de ’Eat Ze Bugs’-gemeenschap, net nu het Nederlandse bedrijf ‘Protix’ in de Verenigde Staten een alliantie heeft gevormd met ‘Tyson’, oorspronkelijk een vleesverwerkingsgrootmacht die in de wormen en insecten is gestapt, nu het ‘World Economic Forum’ helder heeft gemaakt dat dat goed genoeg is voor de mensen die niks meer zullen bezitten, maar intens gelukkig zullen zijn. 

 

Andere innovatieve oplossingen stuitten in ons land al op een keihard ‘Njet!’ van de bestuurlijk verantwoordelijken, die gebrand lijken op het op slot gooien van ons land, en de vernietiging van de industrie, de landbouw, de tuinbouw, en nu ook de bloementeelt, waar D66 en de SP met het geniale plan komen om bloemen te belasten om er openstaande studentenleningen mee af te lossen. Hoe verzin je het? Dus niet stoppen met die oorlogen, het toelaten van nieuwkomers, en het wegsluizen van vele miljarden naar peperdure en inefficiënte windmolenparken op zee, om maar eens wat te noemen, maar ‘Aalsmeer’ de nekslag toedienen. 

 

In een wereld waarin hele volksstammen eten van congressen die niks opleveren, behalve fraai klinkende voornemens die in de praktijk niet worden nagekomen, en uitstoot van de privé-jets en regeringsvliegtuigen, zijn simpele, praktische oplossingen die wél werken helemaal niet welkom. Daar geeft men de voorkeur aan nieuwe congressen, gevolgd door dwangmaatregelen die contraproductief zijn, maar wel goed voor het opvoeren van de controle, en het binnendringen van de omgeving van ieder individu op aarde, bij gelijktijdige verhoging van alle belastingen, kosten, accijnzen, en noem maar op, tot écht werken, en iets produceren, niet meer loont, of verboden is. 

 

Dat lijkt onmogelijk, omdat het evident extreem stupide is, maar zoals hier met grote regelmaat betoogd onderschatten we steevast het aantal stupide mensen in de samenleving, volgens Cipolla, die er in de jaren zeventig van de vorige eeuw een studie aan wijdde. Hij deed dat omdat hij in zijn vak, economie, merkte dat de aanname dat mensen logisch denkende wezens waren die consequent opteerden voor hun eigen belang, volledig bezijden de waarheid was in veel teveel gevallen. Niet alleen dat, maar hij constateerde tevens dat juist hoog opgeleide mensen uitgesproken stupide waren. Intelligent en goed kunnen leren, maar stupide, in die zin dat ze bijna consequent kiezen voor opties die slecht zijn voor henzelf, én voor de gemeenschap. Dus wat krijg je, als je de-industrialiseert, de arbeider bedankt, en alle troeven zet op meer scholing en het bijdrukken van geld? Ehhhhh……

 

Mammoeten zonder gras, nadat de mens zichzelf heeft uitgeroeid als haar natuurlijke vijand, en dan kan de evolutie opnieuw beginnen.

 

Go Back

Comment