Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Maatregel

De regering voert een ‘gasmaatregel’ door om het gasverbruik terug te dringen.

 

Een gezin dat meer verbruikt dan achthonderd kuub krijgt te maken met hogere belasting. Critici vrezen dat mensen die al onderaan de samenleving bungelen, en in slecht geïsoleerde huurhuizen wonen, de dupe zijn. Het zal Jetten een rotzorg zijn, en ik leg zo uit waarom. Maar voor ik nu verder ga met mijn aanval op het ‘denken’ in ‘regeringskringen’, en wat daar ‘Groen’ tegenaan schurkt, wil ik graag kwijt dat ik zelf geen slachtoffer zal zijn van die ‘gasmaatregel’. Niet alleen is ons appartement uitstekend geïsoleerd, maar we reizen veel, waardoor ons verbruik ook lager uitvalt. Deze ‘gasmaatregel’ is, zoals zoveel ‘maatregelen’ van de overheid, per saldo een subsidie op het ontvluchten van Nederland. Wat tevens betekent dat een groter gedeelte van ons besteedbare inkomen onttrokken wordt aan de Nederlandse economie, en ondernemingen in andere landen ten goede zal komen.

 

Ook de gierende inflatie, het directe gevolg van de hopeloos mislukte sancties tegen Rusland, en een groeiende groep andere landen waar we in feite economisch van afhankelijk zijn, omdat we zelf alleen nog maar ‘Bullshit’ produceren, en geen grondstoffen meer hebben nu we de gasvelden vacuüm hebben gezogen, maakt het aantrekkelijk om buiten Nederland te verblijven gedurende een langere periode. De ‘maatregelen’ om het vliegverkeer te ontmoedigen stimuleren de reiziger om te kijken naar andere luchthavens, ook om de chaos op Schiphol te vermijden die zomaar toe kan slaan, en je hele reis kan verpesten. Dat Transavia in Frankrijk volop regionale vluchten verzorgt, en de Nederlander die met vakantie had gewild het nakijken heeft, is wat Jetten, Kaag, Rutte en Hoekstra ook hoopten te bereiken. Eigenlijk zijn al die ‘maatregelen’ bedoeld om de welvaart in ons land finaal onderuit te halen, anders valt het niet uit te leggen. Want de ‘gasmaatregel’ zal de roep om ‘compensatie’ voor de mensen die het niet op kunnen hoesten doen toenemen. Dat betekent overheveling van inkomen van mensen die nog wel vlees op de botten hebben naar die ‘aangewezen groep’, met daartussen een enorme schare mensen met een ‘Bullshit-baan’ die het geld moeten afpakken van de één, en door moeten sluizen naar de ander, nadat het is afgeroomd ten bate van hun eigen salaris en de huisvesting, alsmede stookkosten van die ‘Dienst’ in een kapitaal pand, verlaten door een commercieel bedrijf dat in ons land geen droog brood meer kan verdienen met al die hoge lasten. 

 

Boven de mensen die het nu al niet meer kunnen betalen vinden we dan vooralsnog degenen die het nog net wél kunnen betalen, waaronder menigeen in een ‘overbemeten’ monumentenpand, waar niets aan veranderd mag worden. Maar mét de opslagen die het gevolg zijn van de ‘maatregelen’ om hen te laten betalen voor de mensen die het niet kunnen betalen, én de ‘Dienst’ die er tussen zit, alsmede alle wapens die Zelensky de komende jaren nog nodig heeft, en vluchten met het ‘regeringsvliegtuig’ om hem te halen en te brengen, of om ministers van en naar ‘Davos’ te vervoeren, of deze of gene ‘Klimaattop’, gaat ook bij hen uiteindelijk het licht uit. 

 

Het terugdringen van het gasverbruik is echter geen overbodige luxe, omdat we rap interen op de voorraad Russisch gas die we vorig jaar nog snel hebben aangelegd, mede door de kille maanden in het voorjaar als gevolg van de opwarming van de aarde, en we geen idee hebben waar we volgend jaar winter ons gas vandaan moeten halen. En als de vraag op niveau blijft, maar het aanbod stort op een hoop, dan leidt dat in eerste instantie ook zonder extra belasting tot spectaculaire prijsstijgingen, en uiteindelijk rantsoenering. Tegelijk moeten we ons ook realiseren dat het op zich niet uitmaakt of we de staatskas nou spekken door niet op ons gasverbruik te bezuinigen, of via een andere belasting, maar de regering komt sloten geld tekort voor die oorlog tegen Rusland op het grondgebied van Oekraïne, dus ook als u minder gas gaat verbruiken, betekent dat nog niet dat u dan die belasting ontloopt. En als u toch al onderaan bungelt, wordt u linksom, of rechtsom geschoren tot u in de groep zit die bij de ‘Dienst’ geld kan gaan halen van Nederlanders die nog niet in de groep zitten. Net zolang tot elke Nederlander geen cent meer te makken heeft, behoudens een selecte groep vrijgestelden die de ‘Dienst’ uitmaken in ons land. 

 

Op geen enkele manier helpt u het ‘Klimaat’, en daar is die ‘gasmaatregel’ ook niet voor bedoeld. Die is bedoeld om u over te laten schakelen op Kolenstroom, waarbij uw goed werkende apparaten voor de verwarming, om op te koken, en in te rijden, inruilt voor een peperduur alternatief dat werkt op elektriciteit, hoewel het stroomnet dat niet aankan. Welke ‘maatregel’ en welke ‘Dienst’ dan gaan bepalen welke gebruiker voorrang krijgt, en welke er in de kou zit, op een houtje moet bijten, of thuis moet blijven, dat kan ik nog niet voorzien. Maar die ene Fransman met een vooruitziende blik, die naar Rusland probeerde te vluchten, maar bij de Poolse grens werd tegengehouden en teruggestuurd, is nu nog wel wat voorbarig, maar ik wed dat er ook velen waren in Oost-Duitsland die meenden dat het allemaal zo’n vaart niet zou lopen toen de eerste steen voor de ‘Muur’ werd gelegd. Op zeker moment kun je niet meer weg. Blijkt ineens dat ze eerder geen kans zagen om de grens te bewaken toen er mensen binnen wilden komen, maar blijken ze een heel programma met ‘maatregelen’ klaar te hebben om te voorkomen dat je vertrekt. 

Go Back

Comment