Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Levensmoe

Ruim honderd burgers die in de catacomben van het ‘Azovstal’-complex zaten zijn in veiligheid gebracht.

 

Naast een aantal dat gebruik maakte van de aangegeven evacuatieroutes, waren er ook die zelf ergens door een gat in een hek de buitenwereld bereikten. Op de pro-Russische websites geen gebrek aan interviews met die gelukkigen, elk met een eigen verhaal, maar de teneur is dat hen was verteld dat ze zeker zouden worden neergemaaid als ze niet veilig in de catacomben bleven. En wie schetst hun verbazing als ze uiteindelijk de grote sprong wagen, en ze krijgen voedsel, kleding en onderdak? Westerse media mijden de confrontatie met die burgers, omdat ze niks met hun verhalen kunnen. Het verhaal dat de media moeten vertellen, is dat die burgers ‘gedeporteerd’ zijn naar gebied dat onder controle van de Russen staat. 

 

Eva Cukier, bepaald geen vriend van de Russen die Poetin een prima president vinden, sprak enkele geëvacueerde burgers die ver van huis keurig werden opgevangen, en ze deed daar in NRC verslag van. Ik erken dat het mij erg meeviel, dat artikel, met als nuttige toevoeging in een naschrift dat de gesprekken tussen Eva en die vluchtelingen onaangekondigd en zonder ’supervisie’ hadden plaatsgevonden. Maar voor het overige braken de gevestigde media onafgebroken berichten van Zelensky’s propagandafabriek uit. Dat degene die gebruik maakt van de mogelijkheid om uit het ondergrondse complex te ontkomen ‘gefilterd’ wordt, is ontegenzeggelijk waar. Niet iedereen heeft papieren bij zich om aan te tonen wie hij of zij is, en Poetin vroeg de autoriteiten in zijn land om coulant te zijn, en waar mogelijk te helpen. Hij deed die oproep in het openbaar, tijdens een toespraak voor juristen die werken voor het openbaar ministerie, maar het is iets wat u in de media bij ons niet snel terug zult vinden. Men ‘neemt aan’………. En verkoopt dat als ’nieuws’. 

 

Weten wie er je land binnenkomen vinden de meeste burgers in een land wel belangrijk. Ze hebben het lastig met de mensensmokkel richting Europa, of sommige groepen die illegaal de Verenigde Staten binnen proberen te komen via de grens met Mexico, en voor wie vervolgens de rode loper wordt uitgelegd. Maar Rusland zegt te vechten tegen ‘neonazi’s’, en inmiddels ook tegen pseudo-huurlingen die in feite nog altijd gewoon als ‘combattant’ van de NAVO deelnemen aan de strijd tegen Rusland, en dan ga je niet de sluizen open zetten zodat ze je leuk kunnen verrassen als ze vervolgens vanuit hun opvang-adres de aanval openen in het ‘achterland’. Het speelde in Europa ook, toen wij de deur wagenwijd openzetten en zo tal van extremisten uit verschillende landen met open armen ontvingen, die vervolgens ‘in verwarde toestand’ aanslagen pleegden. Rusland is druk met het voorbereiden van processen wegens mensenrechtenschendingen door extremisten en NAVO-huurlingen, en als ze zo’n militant of pseudo-huurling in de kraag kunnen vatten als die gebruik maken van de evacuatieroutes die niet voor hen bedoeld zijn, dan vind ik dat zelf niet opzienbarend. Maar NRC en andere media, aangespoord door Zelensky, spreken er schande van. Zelensky noemde het, in wéér een optreden voor een parlement, in Portugal dit keer, ‘nazi-praktijken’. 

 

Naar verluid stuurt Nederland de militaire NAVO-politie naar Oekraïne om bewijzen te verzamelen over oorlogsmisdaden van de Russen, wat zoiets is als die Nederlandse NAVO-helikopter op dat strand in Libië, of onze ‘Vredesduif’ die in Iran een kerncentrale saboteerde. Een provocatie, en levensgevaarlijk. Laat mij u er nog eens aan herinneren dat Nederland bij het onderzoek naar MH-17 haar ‘partners’ in ‘Kiev’, samen met Nederland (dood door schuld) één van de verdachten, vetorecht gaf. NAVO-militairen naar Oekraïne sturen, en de Marechaussee is tenslotte een militaire eenheid, getuigt van ‘levensmoe’, of extreem cynisme. Wellicht moeten we het ‘begrijpen’ als een bedelbrief van de Nederlandse regering aan het adres van de NAVO om ons te verlossen van Rutte door hem tot secretaris generaal van de NAVO te benoemen, omdat hij de ‘moed’ heeft Nederlandse militairen op een zelfmoordmissie te sturen. Danwel op een missie om bewijzen te verduisteren die al wat langer ergens op een schap liggen, en niet in ‘verkeerde’ handen mogen vallen, of die begraven zijn in een ondiep graf dat beter niet gevonden kan worden. Iets anders kan ik er niet van maken.

 

De kans dat de Russen bij hun jacht naar documenten ter ondersteuning van hun stelling dat Oekraïne een proeftuin is van de NAVO voor de ontwikkeling van biologische wapens, ook ‘onfrisse’ praktijken tegenkomen inzake ‘MH-17’, moet ook zeker niet worden uitgesloten. Dan denk ik meer in het bijzonder aan het doelbewust nemen van het risico dat een burgervliegtuig boven Oekraïne zou worden neergehaald, of erger. Het is vooralsnog een onderbelicht aspect van de Russische bedoelingen, maar het land ‘neutraliseren’ kan het best worden bereikt als een groot publiek wakker wordt voor schimmige ‘deals’ tussen ‘Kiev’ en de NAVO-landen, waaronder die laboratoria voor biologische wapens, zoals de Russen stellen, en waarvoor ze zeggen nu al bewijs te hebben dat afdoende moet zijn om een rechter te overtuigen. Maar ook allerlei andere onfrisse manieren om Rusland in het pak te naaien, die zelfs in Europa en de Verenigde Staten lastig te verkopen zijn, zullen beter zichtbaar worden in de niet al te verre toekomst, zo is vrij algemeen de verwachting. Ik verzoek u wel om op dit punt niet te ‘lezen’ dat ik zeg dat het allemaal al bewezen is. Met dit stukje probeer ik u een ‘schot voor de boeg’ te geven. Wat kunnen we nog verwachten?

Go BackComment