Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Kwetsbaar

'De leugen regeert'.

 

Het is zo'n 'volkswijsheid' waar je in de praktijk niets mee kunt. Een 'Gevleugeld Woord'. Iedereen knikt, maar tegen de tijd dat je toekomt aan de praktische invulling, is het gevlogen. Hier op dit blog probeer ik mensen te wapenen, zodat ze tenminste onderkennen dat ze worden voorgelogen. En waar ik verwijs naar zekere instellingen, organisaties, regeringen of de media die liegen, tracht ik zichtbaar te maken dat er binnen die groepen sprake is van 'complexiteit', waardoor het zaak is om weg te blijven van 'ZE'. Er zijn altijd mensen binnen die groepen die wel degelijk de 'Beste Bedoelingen' hebben, die niet door hebben waarvoor ze gebruikt worden.

 

Toch ontkom je er niet aan collectieve verbanden aan te wijzen als de bron van de leugens, zeker waar die groepen praktisch aan de lopende band niets anders doen dan liegen, zoals de NAVO. Terwijl er binnen de uiteenlopende strijdmachten uiteraard ook volop 'straight-shooters' zijn, maar die vind je niet op een leidinggevende positie, of zelfs maar in de buurt daarvan. Nou bestaat de kans dat u één van die mensen bent die schouderophalend wegloopt als ik schrijf dat de NAVO één grote leugenfabriek is, omdat u dat niet slechts accepteert, maar aanmoedigt, waar deceptie cruciaal is als je een oorlog wilt winnen. Dus wat verwacht je dan? 

 

Langs die weg belanden we in de sprookjeswereld die ons losweekt van de realiteit, en ons onderdompelt in een 'Game of Thrones'-verhaal, waarin de leugen regeert, en we niet eens meer weten wat 'waarachtig' is, en wat niet. Daarom beledig ik mijn lezers aan de lopende band door te onderstrepen dat 'WE' het zelf willen. Dat 'WE' voorgelogen willen worden, en gretig op pathologische leugenaars stemmen. De leugen kan alleen maar regeren omdat we haar verwelkomen. Dat gaat verder dan dat we niet zien dat we bedrogen worden. We willen niet zien dat het sprookje één grote leugen is. Uiteenlopende wetenschappelijke onderzoeken hebben dat al omstandig aangetoond. Het is onze Achilleshiel.

 

Het Verenigde Koninkrijk is financieel, economisch en moreel volkomen failliet. Mensen lijden er honger, en de komende winter belooft een slachtveld te worden als gevolg van defect, om niet te zeggen extreem corrupt overheidsbeleid op ieder denkbaar niveau, en gedurende meerdere decennia, ongeacht de 'kleur' van de regering. Maar de afgelopen week werden er bakken belastinggeld door de plee gespoeld om de begrafenis van de oudste telg van een defecte familie luister bij te zetten. Wat bezielt die Britten? Waar zitten hun hersens? 

 

De Britten zijn, van alle volkeren in de wereld, het verst gevorderd op het pad van de permanente leugen, waarbij hun 'geheime diensten' de spreekwoordelijke spin in het web zijn. Wij, in Nederland, zijn niet verantwoordelijk voor de keuzes die zij voor zichzelf maken, zoals wij in Nederland ons ook wel druk kunnen maken over de slangenkuil die in de Verenigde Staten model staat voor het 'politieke proces', al tijden geleden grotendeels gekaapt door diezelfde Britse 'geheime diensten', die in 2016 zowel het 'kamp' van Trump, als dat van Hillary in hun zak hadden, maar onze opdracht in Nederland, en Europa, luidt dat we besmetting moeten zien te voorkomen. En dat gaat ons niet best af. Waar is de 'Nuchtere Nederlander' gebleven? Op welk moment hebben we die op de post gedaan? 

 

Bij de vorige verkiezingen spoorde ik u aan om uw stem uit te brengen op een 'Straight Shooter', als u die nog kon vinden in het gedrang om de kiezersgunst. Mijn stem ging daarom naar Pieter Omtzigt, al zijn er tussen die voormalige CDA-politicus en mijzelf evident grote verschillen van inzicht, en sommige verschillen zijn principieel van aard. Maar voordat we zelfs maar zicht kunnen krijgen op herstel van het vertrouwen in de politiek, moeten we meer, véél meer integriteit de 'vergaderzaal' binnen loodsen. De bevestiging van mijn gelijk kwam direct na de verkiezingen, toen de 'onderhandelaars' als hoogste prioriteit hadden het vinden van een 'functie elders' voor Omtzigt. Ik werd op mijn wenken bediend. En ik ben dankbaar voor het gegeven dat Omtzigt, en andere kwalitatief betere politici binnen het CDA, het voor gezien hielden.

 

Integriteit is dus nog iets anders dan 'populistisch' gillen dat alle politici leugenaars zijn, en dat het stuk voor stuk slaven zijn van 'Davos' en de NAVO. Er schuilt een groot gevaar in de aanname dat alles gelogen is. In bepaalde kringen is het niet lastig om mensen te doen geloven dat de aarde plat is, dat de landing op de maan nep was, en dat Bush een buitenaards wezen is, een reptiel in de huid van een mens. En dat draken bestaan waarop je weg kunt vliegen. Om je te wapenen tegen leugenaars zul je zelf beter beslagen ten ijs moeten komen dan twijfelen aan alles, en om te beginnen het hoofd moeten bieden aan de bereidheid om jezelf voor te liegen. 

 

Dus als de 'Usual Suspects' je vertellen dat massagraven in Izium het bewijs zijn van misdaden tegen de menselijkheid, begaan door de Russen, houd er dan rekening mee dat het tegenovergestelde waar is. Dat de Russen gesneuvelde Oekraïense militairen en burgerslachtoffers hebben begraven die in het open veld werden achtergelaten toen er fel werd gevochten om die plaats eerder dit jaar. Aangevuld met mensen die sneuvelden bij de willekeurige beschietingen van burgerdoelen door Oekraïne, waar je in onze media weinig of niks over leest, maar die aan de orde van de dag zijn. Waarom zou u daar rekening mee moeten houden? Omdat de 'Usual Suspects' een lange historie hebben van wreedheden en leugens om hun oorlogen in Afghanistan, Irak, Libië, Syrië en Joegoslavië te rechtvaardigen, en hun eigen excessen te verbloemen. En nu ze in een existentiële, 'Maken of Breken' strijd met Rusland verwikkeld zijn die ze de afgelopen jaren zorgvuldig hebben gepland, terwijl de media 'embedded' zijn, is het zaak je ogen en oren open te houden. 

 

Om van die 'leugenfabriek' af te komen, moet je als volk stoppen met het voeden van de reptielen. Stoppen met het voeren van de 'Aaseters', de 'Rent-Seekers', de 'Sprookjesvertellers'. Prins Andrew is een man van vlees en bloed, die van minderjarige vrouwen houdt, en kind aan huis was bij de 'makelaar-in-minderjarig-grut', Jeffrey Epstein en zijn 'headhunter' Ghislaine Maxwell, en geen 'Prins-op-het-Witte-Paard'. Harry en zijn vrouw maken 24/7 ruzie met de familie, en Charles trouwde met de overspelige Camilla, nadat zijn eerste vrouw de benen had genomen met een steenrijke Egyptische 'lover' die haar meer te bieden had dan een nepwereld. En dan hebben we het nog maar niet over het familielid met de Nazi-sympathieën, of die andere, van oorsprong Duitse familieleden met hun eigenaardigheden die zich over de Britten hebben ontfermd als waren het hun kinderen. Je kunt je betere ouders voorstellen, maar je hebt ze niet voor het uitzoeken. Echter, op zeker moment ben je volwassen, en wordt het tijd om je eigen weg te gaan. 

 

Het praktische nut van een regering, en/of een 'vorstenhuis' ontken ik niet. Iemand die de lintjes doorknipt, de vergadering voorzit, en 'kleur' brengt in het zakelijke bestaan heeft meerwaarde, zelfs als het lastig te becijferen is. Maar die hobby moet niet uit de hand lopen. Individuele leden van hedendaagse vorstenhuizen staan vaak dichter bij het volk dan de omhooggevallen windvanen op de diverse ministeries, en in de machtige organisaties met grootse plannen voor de ganse mensheid. Het 'verdriet' van de Britten bij het afscheid van Elisabeth is, in mijn optiek, de expressie van het besef dat ze weten dat ze 'Royally Screwed' zijn door hun eigen 'vertegenwoordigers', omdat de leugens die zij produceren aanzienlijk kwalijker zijn dan dat onschuldige sprookje van de Windsors, waarvan iedereen kan zien dat het een sprookje is, juist omdat de familie opzichtig disfunctioneel is, of in elk geval net zo disfunctioneel als hun eigen families. 

 

Leugens, met andere woorden, zijn er in soorten en maten. En het is aan ons om er een halt aan toe te roepen, en de leugenaar die ons schade berokkent af te stoppen. Doen we dat niet, dan falen we als collectief, en valt er niet aan te ontkomen dat we de conclusie trekken dat de oorlogen, destructie, kaalslag en morele corruptie onze zegen heeft. Dat was de conclusie van Hannah Arendt, Elias Canetti, en een weelde aan menswetenschappers die na de Tweede Wereldoorlog onderzochten hoe het kon dat miljoenen mensen hun eigen destructie over zich afriepen door een systeem te omarmen dat van de leugens aan elkaar hing. De conclusie destijds, dat het allemaal vooral erg 'onvolwassen' was, ook te vertalen als 'ongeëmancipeerd', of evolutionair achterop geraakt, of 'gedegenereerd', kan nu worden herhaald. We zijn kwetsbaarder dan ooit, omdat we menen te weten wat we niet kunnen weten.

Go Back

Comment