Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Kruik

De kruik gaat te water, tot hij barst.

 

Maar wanneer is dat? En wat dan? Michael Every van Rabobank heeft het over 'Nu!' Niet 'op dit moment', maar zoals hij het inkleedt, als het Hebreeuwse woord 'Nu' (Spreek uit 'Noe') met zijn vele betekenissen. Ook hij staat vluchtig stil bij die frontale aanval op ivermectin, waar ik gisteren over schreef. En de vele andere ontwikkelingen die je van ongeloof van je stoel doen vallen. 

 

In DIT artikel staat de auteur stil bij de rol van geld in een economie, en waarom 'economische groei' die wordt 'gekocht' met vers geperste 'munten' een 'piramide-spel' is, niet anders dan waar Bernie Madoff voor de bak in draaide. Maar dan op onwaarschijnlijk veel grotere schaal. Het gaat goed, tot het fout gaat. Maar wanneer is dat? Lastig te zeggen. Ook omdat het nog maar de vraag is of het in één keer duidelijk is, of dat de barst wel de vloeistof in de kruik laat weglekken, maar dat in eerste instantie voor het oog verborgen blijft door de aanvoer van nóg meer 'verse' liquide middelen (Quantitative Easing) van bovenaf. 

 

Michael Hudson is een econoom waar ik hier al vaak genoeg naar heb verwezen. En hij ziet hetzelfde wat ik hier ook steeds benadruk, dat 'Davos' het niet gaat redden. In DIT stuk stelt hij het voor als een soort 'private venture' van George Soros, maar het is natuurlijk veel groter dan die ene toonaangevende 'Regime Change' expert. En hier op mijn blog heb ik, ook weer met verwijzing naar de artikelen van Michael Every, de vraag gesteld: 'Wat dan?' Wat nou als China, en Rusland, nu de juiste keuzes maken, en ons hun hielen laten zien? Wat nou als 'Blackrock' het beter ziet dan Soros?

 

Bij herhaling heb ik hier gesteld dat China, noch Rusland er op uit zijn om ons aan ons lot over te laten. Ze hebben daar geen baat bij. Het is bedreigend voor hen als dat gebeurt. Maar ze zijn wel klaar met de 'Davos'-elite die bij ons de koers uitstippelt. En door 'Covid' is dat er niet beter op geworden. Ik weet natuurlijk ook niet wat zij weten, of denken te weten over de herkomst van dat virus, en de rol van 'Zekere Mensen'. Maar na SARS gonsde het in China en elders al van de theorieën dat het best eens een biowapen geweest kon zijn. En dat verhaal dook nu ook weer op, nadat Trump en zijn 'administratie' begonnen over een 'Lab Leak'. Die theorie is nog altijd niet van tafel, maar China maakt er geen zinloze woordenstrijd van, omdat de breuk met het westen dan al snel totaal zou zijn. En China heeft tijd nodig om haar export-economie om te bouwen naar een economie die steunt op de binnenlandse consumptie van een middenklasse. Alles in China is er nu op gericht om die middenklasse uit de wind te houden, ten koste van de rijkste bovenlaag die geld maakt met geld, wat in het westen het geadverteerde neoliberale model is.

 

De westerse landen trekken aan een dood paard. Ze proberen uit alle macht 'Identity Politics' ingevoerd te krijgen in China en Rusland, om langs dezelfde wegen de hele samenleving op scherp te zetten als in het westen, waar politici publiekelijk over straat rollen omdat de ander niet in wil binden. In China en Rusland is de politieke leiding daar nu wel klaar mee. Met de nodige trots onderstrepen ze hun eigen culturele erfgoed en omgangsvormen, maar zonder dat te vertalen in sancties en 'Regime Change' activiteiten elders. De pijpleiding 'Nordstream II' is ondanks een barrage van sancties, dreigementen en juridische obstakels, nu voltooid. Of we dat Russische gas willen, of niet, is aan ons. Als we liever Poolse bruinkoolstroom hebben om op te koken en ons huis mee te verwarmen, is dat aan ons. Onderwijl zijn we in het westen zo ver afgezonken dat Amerikaanse staten elkaar onderling ook bestoken met economische sancties. Terwijl Kaag van D66 tracht de aandacht van het geblunder in 'Dossier Afghanistan' af te leiden door frontaal in de aanval te gaan over de falende bestuurscultuur in Nederland, omdat andere partijen niet bereid zijn te doen wat zij wil. 

 

Voor Kaag is het onverteerbaar dat mensen vraagtekens zetten bij dwang inzake 'Covid' en 'Alles Groen', of opmerken dat er geen geld voor is. Een sentiment dat 'op Links' steeds nadrukkelijker op de voorgrond treedt. De staat moet bepalen wat gezond is voor het volk, en klaar. Covid-prik om de paar maanden, euthanasiepilletje als je leven 'voltooid' is, en je alleen nog maar tot last bent, of blank, en louter nog eten wat de pot schaft. 

 

Het geduld raakt op. Aanvankelijk was de boodschap dat je mensen moest zien te overtuigen. Goede argumenten en keiharde feiten. Dat werkte niet, omdat de argumenten stuk liepen op tegenargumenten en de keiharde feiten niet zelden boterzacht, of voor meer dan één uitleg vatbaar waren. Vervolgens kwam door de opbloei van de 'communicatiewetenschappen' een heel arsenaal aan technieken vrij om mensen te bewerken, zonder dat je argumenten of feiten nodig had, louter door stug een zekere extreme opinie te verkondigen die 'gelijkwaardig' was aan die van een ander, waardoor de 'consensus' stukje bij beetje opschoof in jouw richting als je doelbewust overdreef en loog waar nodig. Dat 'nudgen' heeft ons al een sprookjeswereld binnengezogen, maar de grenzen van het 'nudgen' zijn bereikt, nu mensen steeds meer doorkrijgen dat ze gewoon verschrikkelijk belazerd worden. 

 

Mijn stelling is, en blijft, dat velen die complete wartaal uitslaan en leugens verkopen nog altijd de beste bedoelingen hebben. Ze zijn 'van het padje', veelal omdat ze ergens een keuze hebben gemaakt die hen logisch voorkwam, en daardoor niet meer terug kunnen zonder zichzelf tegen te komen. Hier op dit blog verwijs ik met enige regelmaat naar het blog 'MoonofAlabama' van 'Bernard', maar waar het de 'vaccins' betreft kan ik hem niet volgen. Gefrustreerd over 'Alt-Right' commentaar dat met grote scepsis reageert op de 'vaccins' die zijn 'goedgekeurd' als experimenteel geneesmiddel, dreigt hij mensen die commentaar in die geest toevoegen te blokkeren. Zijn goed recht. Maar waar haalt hij de wijsheid vandaan dat 'vaccineren' moet, maar dat een 'derde shot' onzin is? Overal treft men in de westerse wereld voorbereidingen voor een 'derde shot', een 'vierde shot', en 'shots' tot je dood gaat. Ik weet niet of 'Bernard' een medisch specialistische achtergrond heeft die hem kwalificeert om dat soort stellige uitspraken te doen, of dat het een poging is om zichzelf te legitimeren in het licht van eerdere stellige adviezen, maar ik blijf nog bij mijn scepsis. Zonder advies. Of u zich laat 'vaccineren', of niet, is uw keuze, wat mij betreft. Maar volgens mij is het wel logisch dat als je die keuze eenmaal hebt gemaakt, je ook die 'boostershots' gaat halen als de autoriteiten je oproepen. Al helemaal als je anders dat begeerde 'groene vinkje' weer kwijtraakt, waar het velen om begonnen was. Ik vrees dat ook 'Bernhard' daar uiteindelijk niet onderuit zal komen. Nu alsnog afhaken komt mij voor als het slechtste van twee werelden. Maar ik zal hem er op zijn eigen blog niet mee lastigvallen.

Go Back

Comment