Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Kickback

Rutte en Hoekstra waren bij Joe Biden om hun laatste instructies op te halen voor de oorlog in Oekraïne. 

 

Vrijdag is er in Duitsland een ‘Overleg’ waarvoor alle landen die te koop lopen met hun bereidheid om Oekraïne wapens te leveren ‘acte de presence’ zullen geven. Nederland is in dat kamp een ‘regisseur’ van het Europese deel, namens de Angelsaksische bedenkers en strategen, sinds de Britten zich hebben losgesneden van ‘Brussel’. Nederland heeft haar lot verbonden aan deze oorlog tegen Rusland, en ik blijf erbij dat Rutte persoonlijk de hoop op een aanstelling tot Secretaris Generaal van de NAVO nog niet heeft opgegeven, waar hij vele jaren geleden vrij openlijk naar solliciteerde tijdens zijn ‘Churchill-Lezing’. Maar wat bezielt de rest van ons land?

 

Op dit blog steek ik mijn kritiek niet onder stoelen of banken, en die kritiek zwelt aan. Vooral in de kringen van militairen die begrijpen dat we ons in een wespennest hebben gestoken, en dat een handjevol tanks meer of minder de uitkomst van deze oorlog niet gaat veranderen. De NAVO kan deze strijd niet winnen. Een Duitse generaal en voormalige adviseur van Merkel, zeer beslist geen vriend van Poetin of Rusland, is de laatste in een reeks die in een interview de noodklok luidt. Daarvoor deed de hoogste bevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten dat al, en ook elders is nu wel het kwartje gevallen dat elk aspect van de zorgvuldig uitgedachte strategie, ontworpen om ‘Regime Change’ in Rusland te bewerkstelligen met Oekraïne als ‘Proxy/Aas’, volledig uit de rails is gelopen. Maar types zoals Rutte en Hoekstra, en het overgrote gedeelte van de ‘Nederlandse Politiek’, willen het niet zien.

 

De Nederlandse 'diplomaat' Robert Serry, intiem betrokken bij de staatsgreep in Oekraïne in 2014, en bij naam genoemd door Victoria Nuland in haar 'Fuck the EU' conversatie met haar ambassadeur als iemand die vanuit de Verenigde Naties werd overgevlogen om haar te helpen, schreef eerder in NRC een 'opiniestuk' waarin hij aankondigde dat Oekraïne op dit moment druk zou zijn met een offensief richting Melitopol waardoor de Russen op de knieën gedwongen zouden worden. Maar vandaag schrijft hij een 'ingezonden brief' in diezelfde publicatie waarin hij smeekt om vrijdag, tijdens het 'Overleg' op de Amerikaanse vliegbasis 'Ramstein' in Duitsland, tanks toe te zeggen om 'zijn' Oekraïne in leven te houden. Ik schrijf hier 'diplomaat' tussen aanhalingstekens omdat alles er op wijst dat hij een 'intelligence asset' is, en zijn openlijke provocatie door begin 2014 op de Krim op te duiken om te proberen 'Project Oekraïne' voor Nuland en haar team te redden, weinig of niets met diplomatie te maken heeft. Voor die heldendaad werd hij beloond met een positie bij de NAVO. Ik meld het hier om te onderstrepen dat 'Den Haag' vanaf het prille begin 'aan boord was', en dat Serry, ooit kandidaat voor Timmermans' PvdA voor de Tweede Kamer, ook ziet dat niet Oekraïne, maar Rusland op het punt staat om de genadeslag toe te brengen. 

 

Mijn eigen positie is extreem lastig, waar ik al jaren zeg dat Oekraïne ‘Onder de Bus’ gegooid wordt. Ik heb zielsveel medelijden met al die arme drommels in dat land die worden opgeofferd door de ‘Neocons’ en hun Europese slaven in een geostrategisch spel dat al niet meer gewonnen kan worden. Geheel los van de vraag of je dat spel wel zou moeten willen spelen. En nu wordt ‘Europa’ ook geofferd, en rest slechts de vraag waar het ophoudt? Zeker, naast de militairen die de schellen van de ogen zijn gevallen, omdat de Russen zich beter op dit conflict hadden voorbereid dan de NAVO, en de NAVO in Oekraïne zowel militair als economisch alle hoeken van de kamer laten zien, en de militaire analisten die daar vooraf al voor waarschuwden, zijn er uiteraard ook volop hersenloze ‘IJzervreters’ die met het schip ten onder willen gaan, strijdend voor ‘Volk en Vaderland’, zoals je die in elk land hebt. En waar ik zielsveel medelijden heb met de bevolking van Oekraïne, heb ik ook zielsveel medelijden met dat soort militairen, maar om andere redenen. Ze zijn de slaven van ‘Belangen’ die hen niet eens zien staan. ‘Belangen’ voor wie zij geüniformeerde ‘nummers’ zijn in een ‘Bestand’, bruikbaar als ‘Kanonnenvoer’, en wereldwijd inzetbaar, ook als uit niets kan worden afgeleid dat ‘Volk en Vaderland’ bedreigd worden. 

 

Het zijn de haters en een politieke klasse die dit op hun geweten hebben, en in hun karretje zit alleen een gaspedaal, en geen rem. De ‘Ruttes’ en de ‘Hoekstra’s’ van deze wereld, en over Joe Biden en zijn kliek zullen we het maar helemaal niet hebben, zijn geen militairen, en velen die hun ‘oor’ hebben zijn evenmin militair geschoold. Bij de ‘Dames’ van ‘GoedeMorgenNederland’ was ene Sabine Mengelberg te gast, samen met een oud ‘Amerika-Correspondent’ en een PvdA-politicus, de partij van Timmermans en Serry. Sabine mocht daar iets vertellen over die bijeenkomst aanstaande vrijdag, omdat ze doceert aan het ‘European Security and Defence College’. Het was zo tenenkrommend en ‘leeg’, dat ik ook zielsveel medelijden met haar kreeg. Wat zal ze later moeten zeggen tegen haar kinderen als dit compleet uit de klauw giert? En de ‘Amerika-Correspondenten’ in ons land zijn ook allemaal ‘Shownieuws-verslaggevers’. De PvdA-er heb ik verder niet gehoord, afgezien van zijn taxatie dat de nieuwe fractievoorzitster van de Christen-Unie op hem een positieve indruk had gemaakt. De presentatrice van het programma zit er ook alleen maar om buiten de ‘schoolvakanties’ iets om handen te hebben. 

 

Voor politici is het ‘Militaire Bedrijf’ in vredestijd een goudmijn. Ze ‘onderhandelen’ over de aanschaf van wapens vanuit het standpunt dat er een ‘Kickback’ moet zijn. Compensatie voor de ‘eigen economie’, liefst in de vorm van een detachering van een deel van de productie van het wapensysteem in het eigen land, waar het ‘Hoogwaardige Technologie’ betreft. Zo hogen ze kunstmatig hun eigen ‘GDP’ op, een truc die ze ook gebruiken bij het ‘geven’ van ‘Ontwikkelingshulp’. En dan verbaasd zijn als de productie van wapens en munitie niet snel ‘opgeschaald’ kan worden als de pleuris uitbreekt, en doen alsof je niet begrijpt waarom die ‘hulp’ niet helpt. Het is crimineel en doortrapt, volkomen corrupt, en een praktijk waarvoor Eisenhower al waarschuwde toen hij bij zijn afscheid als president de Amerikanen voorhield dat het ‘Militair Industrieel Complex’ een bedreiging vormde voor de ontwikkeling van dat (destijds nog) toonaangevende land, voordat systematische ‘Blackmail’ de civiele representatie uitholde tot de lege schil die het nu is. 

 

Adam Smith identificeerde het ‘Militaire Bedrijf’ als een ‘Nutsbedrijf’ dat niet moest worden blootgesteld aan ‘Marktwerking’, en dat in toom gehouden moest worden door de dames en heren Volksvertegenwoordigers, waar Smith daar meer van verwachtte dan van de feodale types waar het 'WEF' in grossiert. Een ‘Krijgsmacht’ die voldoende was voor de verdediging van het land, en geen cent meer. Want uiteindelijk zijn het, binnen zijn wereldbeeld van soevereine landen die vrij met elkaar moeten kunnen handelen, en die zich niet met elkaar bemoeien, kosten die de groei van de ‘Wealth’ (Welvaart) van de natie belasten. Daaruit volgt dat een land alles rond dat ‘Militaire Bedrijf’ in eigen hand moet houden. En dat het zo moet worden ingericht dat het in vredestijd geen extra belasting vormt, maar dat je in een oorlog razendsnel kunt ‘opschalen’. Poetin en Xi hebben dat begrepen, maar de sjacheraars die van de NAVO hun wereldwijde politieagent en melkkoe hebben gemaakt staan nu in het luchtledige te zwaaien. 

 

Steeds als ik in het verleden met mensen discussieerde over de Nederlandse Krijgsmacht vroeg ik: ‘Waarom?’ Ik ben van huis uit al niet erg gecharmeerd door oorlog, en voorkom een gewapend treffen liever dan later de open wonden te genezen, maar ik begrijp het idee van een ‘Defensie’. Zelden of nooit kreeg ik de indruk dat mijn gesprekspartners er zelfs maar over hadden nagedacht als dat thema aan de orde kwam. Laat staan dat ze er een coherente visie over hadden ontwikkeld. Sterker nog, keer op keer kwamen mensen aandragen met ‘de Russen’, en op de achtergrond ‘de Chinezen’, alsof de tijd van de ‘Koude Oorlog’ hen voor het leven had misvormd. Met de paplepel ingegoten. In hun brein geëtst. Geen enkel rationeel argument, en een tsunami aan vals sentiment en fobische waanzin die schreeuwde om een psychiater, en niet om wapens. Steeds als ik hen er op wees dat hun eigen gedrag, of het beleid dat ze voorstonden, de oorzaak was van oplopende spanningen, en niet wat die andere landen deden of nalieten, was ik hen kwijt. En ze komen, nu ze hun langverwachte oorlog hebben, ook niet meer terug op aarde. 

 

Binnen de ‘Krijgsmacht’ zelf, en ja, ik heb ‘gediend’, als officier, en ‘briefings’ verzorgd over de aard van de dreiging voor de eenheid waar ik onderdeel van uitmaakte, wat ik serieus nam, had je vier categorieën. De ‘IJzervreters’ die nergens over nadachten, en liefst ‘gisteren’ de Russen op hun bek hadden geslagen, indien nodig met een hooivork of een bezemsteel. Die hadden ‘nul’ interesse in wat ik te melden had. Dan waren er de militairen die het zagen als ‘werk’. Een goede baan, je ziet wat van de wereld als je mazzel hebt, prima arbeidsvoorwaarden en een fatsoenlijk pensioen, met ‘status’ in invloedrijke kringen. Die hadden eveneens ‘nul’ interesse, en elke suggestie mijnerzijds dat bepaalde delen van het ‘Bedrijf’ afgeslankt of afgedankt moesten worden, omdat ze schadelijk waren voor de kerntaak, maakte van mij onmiddellijk een vijand. De derde categorie bestond uit de ‘Grote Kinderen’, verzot op ‘Speeltjes’, en ze wilden gewoon de nieuwste ‘gadgets’, of die nou nuttig waren, of niet. De categorie die, net als ik zelf, nadacht over nut en noodzaak, was minuscuul, maar inspirerend. 

 

Het wordt vervelend, besef ik, maar China en Rusland, de industriële ‘Power Houses’, en late leerlingen van Adam Smith, staan er nu oneindig veel beter voor, in ieder opzicht. Uit alles blijkt dat onze strategen en ‘Kickback’-politici nagenoeg alles fout hebben gedaan wat ze fout konden doen, vanaf het moment dat de ‘Soviet Unie’ de geest gaf, en ze op jacht gingen naar expansie van hun macht, en klanten voor hun ‘Kickback’-operaties. En dat ook in militaire kring de realisten het aflegden tegen de drie andere categorieën die ik noemde, met ernstige consequenties. Onze strategen en ‘Kickback’-politici houden ons voor dat we als collectief geblunderd hebben door ons afhankelijk te maken van Russisch gas en Chinese technologie. Maar de Russen en de Chinezen zijn niet zo achterlijk om de stekker eruit te trekken. Daarvoor moet je bij onze eigen leiders zijn, die met hun 'sanctie-oorlog' de stekker uit onze welvaart trekken, maar ongetwijfeld wel met een 'Kickback' die de schade voor hen zelf beperkt. En wat nou als Joe Biden en de ‘Neocons’, de vrienden van Nederland via Rutte, Hoekstra, Kaag en de rest, binnenkort het veld moeten ruimen omdat de Amerikanen als volk er klaar mee zijn, terwijl zelfs de Britten het juk afschudden, ook al omdat ze militair en economisch al vele decennia niks meer voorstellen, en ‘tot slaaf gemaakten zijn’ in een land dat wordt geregeerd door de geheime diensten, en daaraan direct gelieerde, obscure instellingen die niets produceren, en alleen maar goudgeld kosten? 

 

Wat zegt u? We hadden ‘Goede Bedoelingen’. Ja, ga nog maar een mut aardappelen halen in je petje. In het zwalkende Duitsland is de vrouwelijke minister van oorlog afgetreden, nadat ze in haar nieuwjaarsboodschap opgewekt had vertelt dat het zo’n prachtjaar was geweest, door de oorlog tegen de Russen, wat haar in contact had gebracht met zoveel ‘interessante’ mensen. Ursula von der Leyen, eerder minister van oorlog voor Duitsland, liet militairen met bezemstelen oefenen bij gebrek aan ‘beter’, en wellicht dat Duitsland die nu naar Oekraïne kan sturen? Ondertussen zit Scholz met zijn handen in het schaarse resterende haar, want waar haalt hij een andere vrouw vandaan om die vrijgevallen post te vullen. Het moet namelijk een vrouw zijn, want dat is afgesproken in de coalitie. Als Sabine Mengelberg nou snel de Duitse nationaliteit aanvraagt? Rutte en Hoekstra willen vast wel een goed woordje voor haar doen. 

 

Man, man, man, wat een armoede!

Go BackComment