Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Hoe ontwikkelt dat complotdenken zich in iemand?

Als bestuurders kapitalen uitgeven aan projecten waarvan je zelf het nut totaal niet inziet, ga je zoeken naar een verklaring, anders dan de opgegeven verklaring.

 

Toch is het heel wel mogelijk dat die bestuurder wel degelijk oprecht meent goed bezig te zijn. Neem de beslissing van een Amsterdamse wethouder om alle camera's van Chinese makelij te vervangen, nadat 'the usual suspects' het gerucht hebben verspreid dat China spioneert middels die camera's. Het moet 'gefaseerd' want het is geen goedkope operatie, en Amsterdam verzuipt al in de schulden. De Chinese camera's zijn namelijk van een uitstekende kwaliteit, én stukken goedkoper dan de concurrent. 

 

In mijn optiek is dat een schoolvoorbeeld van geld wegsmijten. Geld van de belastingbetaler, die er niks voor terugkrijgt. Ik lift dus niet mee met critici die boos zijn omdat ze dat wel eerder hadden kunnen bedenken. Nee, ik vind het gewoon totale onzin. Wat mij vervolgens de vraag doet stellen: 'Wat zit er dán achter?' Heeft de wethouder 'connecties' die hun producten aan de straatstenen niet kwijt kunnen, want kwalitatief inferieur, of peperduur, en kan hij hen daarbij helpen op onze kosten? Kan hij daar na zijn periode als wethouder beginnen in een lucratieve baan? Hebben ze een andere 'Kickback' beloning in gedachten, zoals Hunter Biden volgens de emails in zijn laptop 'Ten Percent for the Big Guy' bedong bij zijn contracten? 

 

Maar misschien doet hij het écht vier kleuren in zijn broek? Loopt hij met een 'Hoodie' op over straat om niet door de Chinezen ergens in een bestand te worden weggezet? Het wemelt in ons land van de 'Rare Knakkers'. Niets in zijn achtergrond verraadt dat hij er verstand van heeft. Conservatorium en politicologie. Maar assistente van Kajsa Ollongren is dan wel weer een vingerwijzing wellicht? Die moet nu ook op zoek naar ander werk, en misschien is dit zo'n 'If I scratch your back, you can scratch mine'-ding? Anderzijds, van Kajsa wéten we dat ze het vier kleuren in haar broek doet voor Russen en Chinezen. Volkomen paranoïde, óf nog altijd rancuneus over die verloren gegane landerijen en bezittingen in Rusland van haar adelijke familie ten tijde van de Russische revolutie. Kan ook. 

 

Op zich begrijp ik wel wat de potentie is van camera-toezicht, en hoe dat misbruikt kan worden. Maar dan denk ik toch eerder aan lokale 'Bromsnorren' dan aan een Chinees. Los van het gegeven dat de Chinezen volgens mij ook totaal geen moeite zullen hebben met het 'hacken' van een lokaal geproduceerde camera, die vermoedelijk ook wel componenten zal bevatten die in China geproduceerd zijn, als zelfs de JSF er vol mee zit. 

 

Natuurlijk kan het ook simpel de bevestiging zijn van het blinde verlangen om Rusland en China economisch te isoleren, wat ons een arm en een been gaat kosten, waarna we met een bedelbakje op straat moeten zien wat kruimels bijeen te huilen, en dan komt die conservatorium-opleiding van Scholtes wellicht nog van pas. Speel ik wel op mijn poot. Maar alle gekheid op een stokje, toen Trump luidkeels riep dat hij alles wat de VS inmiddels uit China importeerde weer in de VS zelf wilde laten maken, schreef ik al dat die trein vertrokken was. De fabrieken zijn er niet meer, de 'Know-How' en 'skills' zijn er niet meer in een land vol 'financial whizzkids', acteurs en 'influencers', waardoor we nu ook vacuüm trekken op die oorlog in Oekraïne. Als je écht daarheen wilt, maak dan je borst maar nat! Dan zakt de gemiddelde levensstandaard onder die van de 'BRICS'-landen voordat je die supertanker met al dat 'dode hout' van mensen met een 'BullShit'-baan hebt gekeerd. 

 

Je zou denken dat we toch niet gek zullen zijn? Maar dan schiet je te binnen dat het 'WEF' streeft naar een wereld waarin we niks meer bezitten, maar zielsgelukkig zullen zijn met de 'processed cockroaches' uit de fabrieken van Bill en Melinda Gates, met af en toe een 'shotje' van Antony Fauci, en moet je jezelf tegenhouden om niet 'overboord' te gaan. Scholtes zit niet 'in het complot'. Daarvoor is hij véél te onbetekenend. Het moet dus eerder iets zijn in de geest van 'Stupidity' zoals Cipolla het ons voorhoudt. Niet een laag 'IQ', gebrekkige opleiding of iets in die geest, maar keuzes maken die slecht zijn voor jezelf, én voor de gemeenschap, terwijl je denkt lekker bezig te zijn. Mooier kan ik het niet maken, dan. 

Go Back

Comment