Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Dreumesen

Groot nieuws!

 

Zowel de NOS, als RTL brachten op woensdagochtend in het journaal het bericht dat een ‘postbeambte’ die fraude met ‘poststemmen’ had gemeld, zich had bedacht. Waarom de man het hele verhaal had verzonnen, dat was nog niet bekend. Verwarrend voor de ‘kijkertjes thuis’, die het hele verhaal hadden moeten missen, omdat de NOS noch RTL er geen ruchtbaarheid aan hadden gegeven. Maar nu het ‘debunked’ was pakten ze groot uit. ‘Geen bewijs voor fraude!’ Helaas, het bleek nepnieuws. Althans, de postbeambte bleef bij zijn beschuldiging, en zijn bereidheid om onder ede te getuigen. 

 

RTL veranderde het bericht op haar website om kwart voor tien 's ochtends nog wel, om ergens in de tekst te melden dat de ‘postbeambte’ in een videoboodschap had aangegeven niks herroepen te hebben. Maar de kop boven het artikel beweerde iets anders, en werd ook niet aangepast. ‘NU.NL’ weet ook NU nog niet van wijken, en dat is 's avonds om 22.00. Bij het ‘Reformatorisch Dagblad’ werd het ‘gesteggel’, waar het nieuwsplatform dat het bericht in eerste, en tweede instantie naar buiten had gebracht, Project Veritas’, werd weggezet als ‘omstreden’. 

 

Wat een narigheid, dat ik hier steeds maar weer het werk van de ‘Gevestigde Media’ moet doen, omdat ze het finaal af laten weten. Ik zou  graag over iets anders schrijven, maar ze geven je de kans niet. ‘Project Veritas’ is vooral ‘omstreden’, omdat ze gebruik maken van een techniek die door Günther Wallraff prominent in beeld werd gebracht, en tegenwoordig ook door de politie. Namelijk door als ‘infiltrant’ enige tijd deel uit te maken van een verdachte organisatie, om daar dan in volle openheid, compleet met beeld en geluidsmateriaal, over te rapporteren. Wallraff deed dat, vóór het ‘Internet’, in boeken. ‘Project Veritas’ doet dat via het ‘Internet’. In dit geval, met die ‘postbeambte’, was er echter geen sprake van een ‘under-cover’-, of ‘sting’-operatie. Het betrof gewoon een ouderwetse ‘klokkenluider’. En de ‘autoriteiten’ die niets willen onderzoeken, en alles uit de kast trekken, samen met de ‘Gevestigde Media’, om de man in diskrediet te brengen. (De link hierboven spreekt boekdelen over hoe ver ‘men’ bereid is te gaan!) 

 

Het is op geen stukken na het enige bedenkelijke geval van gerapporteerde fraude, en in Texas werd al een ’sociaal werkster’ aangeklaagd wegens 134 gevallen van verkiezingsfraude. Maar de Nederlandse media houden snoeihard vol dat het allemaal onzin is. Wel hebben ze de toon eerder al een klein beetje aangepast door te spreken over de afwezigheid van ‘omvangrijke’ fraude. Nou zijn de marges dermate klein, dat zelfs een ‘niet-omvangrijke’ fraude al het verschil kan maken. Maar als het alleen om kleine ‘privé-initiatieven’ zou gaan die aan het eind van de dag geen andere uitslag op het scorebord brengen, dan is het zéér de vraag of Trump en zijn team er verstandig aan doen de knuppel in het hoenderhok te gooien. Onder andere Patrick Buchanon, een steun voor Trump in het verleden, waarschuwt daarvoor

 

Het heeft er alle schijn van dat Trump en zijn team weliswaar uit alle ‘lopen’ van het kanon tegelijk vuren in cruciale staten, wat een drukte van jewelste oplevert in de 'juristenwereld', maar dat ze op enig moment hopen te kunnen bewijzen dat er meer aan de hand is. Dat het niet slechts ‘bevlogen amateurs’, ‘loyale Democraten’, en blunderende ‘officials’ zijn, al dan niet met een vooropgezet plan, maar dat ‘Scorecard’ en ‘The Hammer’ zijn ingezet. U mag er naar ‘Googlen’, en dan ziet u dat er een afgezwaaide luchtmachtgeneraal is, Tom McInerny, die een boekje open deed over de mogelijkheden van de Amerikaanse geheime diensten om middels een stuk gespecialiseerde software, gekoppeld aan een supercomputer, wereldwijd verkiezingen te ‘hacken’, via zulke gebrekkige machines als ‘Dominion’. Het hele ‘Fact-Check’-leger is uitgelopen om u te vertellen dat het allemaal je reinste flauwekul is, maar gevoegd bij wat Snowden eerder al in de openbaarheid bracht, zou ik maar niet blind varen op die ‘Fact-Checkers’, en op censuur beluste mensen met ‘belangen’. Wat echter nog niet betekent dat het bewezen is dat de ‘Democraten’ in cruciale staten, naast profiteren van ‘reguliere’ fraude, ook van dat ‘gereedschap’ gebruik hebben gemaakt. En het kan ook nog andersom. Dus tellen met de hand is het enige wat er op zit. Kom op, Joe, laat zien dat de integriteit van het electorale systeem belangrijker is dan jouw door de media uitverkoren status. 

 

Op het eerste gezicht zou je denken dat als Trump daarvoor spijkerhard bewijs zou hebben, hij het al naar buiten zou hebben gebracht. Maar een ‘pokerspeler’ ziet liever dat zijn tegenstanders nog wat meer inzetten, voordat hij zijn ‘Royal Flush’ op tafel legt. En Trump mag geen geweldige schaker zijn in mijn beleving, maar wel een bedreven ‘pokerspeler’. Je weet niet wat je aan hem hebt, totdat iedereen zijn kaarten op tafel legt. Bluft hij? Of heeft hij een ‘winnende hand’? 

 

In de voorbereidingen op deze verkiezingen, waarbij reeds werd geanticipeerd op ‘president Biden’, zette een stel ‘Trump-haters’ het ‘Transition Integrity Project’ op, waar ook tal van ‘journalisten’ aan deelnamen. Middels ‘War Games’ werden diverse scenario’s uitgewerkt, en volgens critici van Biden en de ‘Democraten’, (niet noodzakelijk Trump-fans), is wat we nu zien gebeuren, de pers die Biden tot ‘president elect’ uitroept, die daarna op zijn oude dag zó snel uit de startblokken komt dat iedereen al druk is met ‘president Biden’, terwijl president Trump er nog zit, een poging om Trump te forceren zijn ‘hand’ te laten zien, en een situatie te scheppen die extreem ongemakkelijk is voor velen als Biden het tóch niet redt. Of zelfs ‘in de boeien’ wordt afgevoerd als er daadwerkelijk grootschalig is gefraudeerd. Wat vervolgens zou moeten resulteren in een ‘last minute coup’ om het ‘resultaat’ te beschermen waar ‘heel de wereld op hoopte’. Dat is, in die vorm, een ‘complot theorie’. Maar dat krijg je, als je ‘wargames’ speelt rond een verkiezing. 

 

Mijn advies aan iedereen: Wacht rustig af. Investeer niet in een ’scenario’ of ‘complot’, en kijk naar de spelers. De wedstrijd duurt tot het laatste fluitsignaal. En misschien krijgen we nog een verlenging, of gaat er sleutelspeler af met een ‘rode kaart’, waardoor het spel kantelt. De huid van de beer verkopen voor hij geschoten is, is niet verstandig. Nog onverstandiger is het, om die huid alvast te kopen, in het vertrouwen dat de jager succesvol zal zijn. Ondertussen begrijp ik Macron steeds beter, die er al veel langer klaar mee is, en wil dat Europa leert op eigen benen te staan. Klaar met dat circus in de Verenigde Staten, en klaar met ‘Brexit’. Kom maar weer terug als je vrij van je knietjes kan plassen. Helaas kom je niet ver met die boodschap in een ‘Joe Biden Feestzaal’ vol Europese dreumesen, die trots zijn op hun 'vader'.

 
 

Go Back

Comment