Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Dictator

'Je gaat toch niet die dictator verdedigen!?!'

 

Het is bijna een reflex van mensen die onverzettelijk weigeren om feiten die een ander licht werpen op een gebeurtenis dan ons is verkocht in overweging te nemen. Zo kwamen we ook aan dat 'Weapons of Mass Destruction'-verhaal, en de gevolgen. Ik werd ook op mijn wenken bediend door het NOS-journaal en het 'nieuws' van RTL van vrijdagochtend waar men inging op het interview van de recent in Minsk aangehouden Roman Protasevich op de 'Publieke Omroep' van Belarus. Het gedeelte waarin hij het over een hooglopend conflict met een andere 'rebel' had, wat in zijn lezing wel eens de reden kon zijn voor die bomdreiging, was er op beide zenders zorgvuldig uitgeknipt. En beide zenders suggereerden dat het interview 'onder druk' tot stand zou zijn gekomen. Daarmee gooien ze hem onder de bus, en dat heeft consequenties. Het zal nu nóg moeilijker worden om Loekasjenko uit het zadel te wippen dan het al was.

 

Zijn familie en vrienden zullen op enig moment beseffen dat het verhaal dat nu naar buiten komt, over anderen dan de KGB van Belarus die achter die bomdreiging zitten, klopt. Ze zullen willen weten met wie Roman Protasevich ruzie had, en waar die ruzie over ging. De westerse 'veiligheidsdiensten' achter die 'Regime Change' operatie, en de westerse politieke leiders zullen niet toe willen geven, maar ze weten nu ook dat ze voor de gek gehouden zijn. Degene die dit bedacht heeft kan maar beter ogen in zijn rug ontwikkelen. Daarmee neem ik het niet op voor Loekasjenko en zijn notoir hardhandige 'veiligheidsagenten'. Belarus is nog geen Rusland, waar onlangs agenten die een oppositie-activist probeerden te 'framen' tot gevangenisstraffen van vijf tot twaalf jaar werden veroordeeld. In Nederland moet je daar een moord voor plegen. Nieuws dat ik ook gemist heb in mijn Russofobe 'suffertje'. Dat Roman Protasevich probeert zijn eigen straatje schoon te vegen, en Loekasjenko naar de mond praat, is evident. Maar hij leest niet voor van een 'teleprompter', en noemt teveel details, ook over Russische donateurs aan de 'Regime Change' organisatie, en hoe verschillende lieden binnen die organisatie azen op het beschikbare geld, waardoor het niet kan worden afgedaan als een 'reutel' van een razendsnel gehersenspoelde 'rat' na een 'Rondje Guantanamo'.

 

In elk land gebeuren dingen die niet door de beugel kunnen. Sommige politieke leiders zijn minder verdorven dan andere politieke leiders. Een bepaald type leider dat het nodig heeft om zichzelf als leider te portretteren, als 'Sterke Man', of 'Sterke Vrouw', schuwt pogingen om de persoonlijke verantwoordelijkheid voor wat er in een land gebeurt te verhullen, omdat men er trots op is. In andere landen heeft men liever een 'Intrigant' als leider. Tot op zekere hoogte is dat een 'cultureel' ding. In elk land is er altijd wel een oppositie die zich afzet tegen de dominante 'cultuur'. Ik concentreer mij niet op die bestuurlijke esthetiek, maar op de inhoud. Helpt het bestuur van een land dat land? Wordt de bevolking welvarender, verbetert het welzijn, hoe ontwikkelt de veiligheid zich, intern, en extern, en hoeveel vrijheid rest er voor het individu? 

 

In eerdere bijdragen stelde ik al dat elk land in de kern een 'dictatuur' is, waar dat land beschikt over een 'Grondwet'. Als het een goede 'Grondwet' is, dan is het een 'Verlichte Dictatuur'. Net als ieder mens heb ik zo mijn gedachten over wat 'goed' is, en wat niet door de beugel kan. Eén van de dingen die mij vreselijk tegen staan, is liegen. Ik heb 'van nature' liever iemand die eerlijk zegt waar het op staat, dus ligt de 'cultuur' met een 'Intrigant' aan het hoofd mij niet zo. En dat ziet u hier terug. Ik heb liever dat iemand er openlijk voor uitkomt dat hij of zij een oppositionele politicus op de 'shortlist' heeft gezet voor een 'Functie Elders', dan dat daar geniepig over wordt 'onderhandeld', en via de media  naartoe wordt gewerkt. Maar als alles gezegd en gedaan is, gaat het om de inhoud, en niet om de stijl. 

 

Nederland is inmiddels één van de landen waar de 'Intrigant' op een voetstuk staat. En we propageren het internationaal als een superieur model, terwijl bij ons de stukken eraf vliegen, en het hele zaakje alleen nog bijeen te houden is met meer en meer geld, dat er niet is. Een zorgelijk patroon dat we ook in andere 'Intriganten-landen' terugzien, want dat systeem is behoorlijk kostbaar! En het wordt onbetaalbaar tegen de tijd dat die kliek in de top internationaal de dominee, of de pastoor uit gaat hangen. En de wetenschap wordt ingeruild voor de 'encycliek', een via mysterieuze koehandel tot stand gekomen instructie uit de koker van de op consensus gestoelde academische disciplines. 

 

Nou is Nederland niet degene die dicteert of ICAO objectief mag onderzoeken wat er is voorgevallen rond die vlucht van Ryanair, maar de insteek van het NOS-Journaal en RTL-Nieuws wijzen erop dat het dezelfde kant opgaat als met het OPCW Integere wetenschappers zijn daar inmiddels kansloos, en dat is al veel langer een patroon met onderzoeksinstellingen die geacht werden politici netjes te houden. De suppressie van feiten die de leiders van een land, of groep landen, niet bevalt, is uiteraard niet exclusief een fenomeen van 'Intriganten-landen'. Integendeel! Autoritair geleide landen hebben niet alleen de naam, maar doen er als regel ook niet moeilijk over dat ze bepaalde berichtgeving censureren. 

 

Toch is het liegen in ons deel van de wereld, en met name in de 'Intriganten-landen', nu zo ver opgerukt, dat niemand nog weet wat waar is, en wat niet. Zelfs de 'Intriganten' zelf rennen als bezetenen achter hun eigen staart aan, verkondigen het ene moment fier dat 'de Wetenschap' heeft aangetoond dat we hoe dan ook géén mondkapje op moeten doen, en kort daarna is het verplicht, en wordt er weer een 'filantroop' stinkend rijk. We zijn het ene moment gedoemd zolang er geen vaccin is, en dan is er een vaccin, maar willen we het niet, omdat het 'Russisch' is. En die 'Russen' bedrijven politiek met dat vaccin, terwijl wij, nobele mensen die we zijn, de wereld gaan redden. Dat doen we dan door een peperduur nieuw experimenteel vaccin van een andere filantroop te kopen met geld dat er niet is, en als tijgers te vechten om te voorkomen dat de patenten die er op rusten worden vrijgegeven. En als Zwitserland serieus inentingen met Sputnik niet accepteert, dan wordt het kermis. 

 

Hoe ver het bedrog ons heeft weggevoerd van de werkelijkheid valt nu nauwelijks nog in kaart te brengen, want dit ettert al een tijdje. Greenwald, één van die journalisten die is 'uitgestapt' omdat hij klaar was met dat liegen, bedriegen en 'spinnen', herinnert ons HIER nog aan dat curieuze 'Anthrax-verhaal', en hoe dat past op het 'Covid/Gain of Function'-verhaal. Er worden giftige spelletjes gespeeld. En laat mij nog even fijntjes opmerken dat veel van die activiteiten beslist niet samenvallen met onze openlijk verklaarde voorliefde voor 'democratie'. Het zijn geen 'Leugentjes om Bestwil' om onze kwetsbare 'democratie' te beschermen. We helpen neo-nazi's, Moslim-fundamentalisten, en lieden die racisme verspreiden en 'apartheid' en discriminatie verkopen als een edele 'oplossing' om 'kwetsbare groepen' te beschermen. 

 

Hier op dit blog verdedig ik geen dictatoren, maar het gezonde verstand, traditionele mensenrechten, en vecht ik verbeten tegen de leugens. In het bijzonder waar die worden ingezet door mensen die zeggen mij te vertegenwoordigen. Ik heb geen grip op de leugens van andere 'Intriganten' of 'Sterke Mannen' en 'Sterke Vrouwen' elders in de wereld. Ik ben Europeaan, en de NAVO is het orgaan dat ons verbindt met enkele andere landen die alleen al daardoor een verwoestende uitwerking kunnen hebben op de kwaliteit van mijn leven, en van degenen die ik liefheb. U doet uzelf tekort als u meent dat het 'goed' is als we liegen om landen die niet tot onze 'invloedssfeer' behoren een hak te zetten. Het is vooral verschrikkelijk dom. 

 

Donkere wolken pakken zich samen boven dat onderzoek van ICAO. En daarmee boven ons vermogen om de feiten onder ogen te komen, zoals in steeds meer 'dossiers'. We bewijzen onszelf daar geen dienst mee. De dictator in ons hoofd die ons programmeert om te roepen dat het benoemen van zekere feiten een andere dictator in de kaart speelt, om daar dan de legitimatie aan te ontlenen voor een corrupt denkproces, moeten we met grote spoed onttronen, anders loopt het niet goed af met ons.

Go Back

Comment