Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Blijf kalm

Opnieuw werd Thierry Baudet fysiek aangevallen.

 

Deze keer tijdens een campagne-bijeenkomst in een Gronings café. De beelden worden breed gedeeld op Twitter, en het zag er behoorlijk heftig uit. De dader sloeg Baudet met een flesje tegen zijn hoofd ter hoogte van zijn slaap, en vervolgens nogmaals, waarna Baudet werd weggevoerd, en de dader werd overmeesterd, en aangehouden.

 

Hoewel nagenoeg alle politici die 'kop-staart' twitteren over van alles en nog wat afstand namen van de dader, was er ook de ex-politicus en strafrechtadvocaat Sidney Smeets, die enige tijd geleden zijn zetel voor D66 opgaf, na een krantenbericht over zijn voorkeur voor jonge jongens, die meende dat er weinig aan de hand was, en dat het ongepast was dat er beelden op 'Twitter' voorbijkwamen waarop de dader herkenbaar in beeld was. Olie op het vuur, en niet op de golven, zoveel is wel duidelijk. 

 

Bij de eerdere aanval, waarbij Baudet in België met een paraplu op zijn hoofd werd geslagen, was de dader een man uit Oekraïne. De nationaliteit en motivatie van de dader nu is op het moment van schrijven nog niet bekend. Wel betoogden enkele dames van 'Antifa', compleet met zwart gezichtsmasker, tegen Baudet, kennelijk uit sympathie met de dader. 

 

De afgelopen paar jaar is voortdurend gewaarschuwd voor het gevaar van geweld 'door rechts', terwijl het nu (weer) komt vanuit een hoek waar de autoriteiten beleidsmatig mee sympathiseren, met een prominente rol voor mensen die hier gastvrijheid genieten nadat ze ons land hebben bereikt vanuit andere landen, waar ze het wel voor gezien hielden, om welke reden dan ook. Ondersteund door Nederlanders die zich liever profileren als voorvechters van 'Meer Europa' en 'Minder Welvaart', en die nu de barricaden beklimmen om te voorkomen dat (in hun ogen) rechtse politieke partijen de verkiezingen gaan winnen. Dit, het aanvallen van politici, gaat daarbij zeker niet helpen. 

 

Al veel langer worstel ik met de vraag of die campagne van Europese 'veiligheidsdiensten' en politici om het zoeklicht te zetten op partijen die zich keren tegen het door Europa gedicteerde 'regeringsbeleid' nou gebaseerd is op serieuze aanwijzingen, of dat men iets hoopt uit te lokken waardoor de democratie kan worden opgeschort. Ik wijs er nog maar eens op dat in 2014 door schutters vanaf een gebouw dat in handen was van de 'demonstranten' werd geschoten, waarbij aan beide kanten doden vielen, wat het startschot werd voor de coup van Victoria 'Fuck the EU' Nuland, van het Amerikaanse State Department, tegen de gekozen president. En juist dit weekend werden er beelden vrijgegeven over de toedracht tijdens de 'Capitool-bestorming' na de presidentsverkiezingen, waarop te zien is dat er vanaf het dak van het Capitool werd geschoten op de menigte voor het gebouw, terwijl er nog niks aan de hand was. 

 

Haast plichtmatig serieus fysiek geweld afwijzen, en door maar weer, terwijl 'Twitter' recent nog in brand stond omdat een autootje van een D66 kamerlid ergens uitgebrand was teruggevonden, zonder dat duidelijk was of dat iets met politiek te maken had, of dat het 'joyriding' was, met iedereen die het kamerlid 'Sterkte' toewenste met het verlies van dat autootje, dat hij gekregen had, en waar hij vooral sentimentele waarde aan hechtte, als ik het goed begrepen heb, dan zijn de verhoudingen (een beetje) zoek als je Baudet nu ook 'Sterkte' toewenst, en door maar weer. De situatie is 'geladen', en laten we hopen dat mensen die verandering willen in ons land zich niet uit de tent laten lokken, want dan zijn de rapen gaar!

 

Ga niet bij associatie de media, en alles wat 'links' is de schuld geven, maar houd het bij de dader. Die neiging in ons land om te doen alsof daders zwakbegaafd zijn, en dat anderen 'boven' hen de 'poppenspelers' zijn die hen op pad sturen, moet je terughoudend gebruiken. Ik realiseer mij dat ik wat dat betreft niet de beste 'boodschapper' ben, waar ik zoveel aandacht besteed aan 'Stupidity', terwijl ik het ook zeker eens ben met Jim Quinn dat Stanley Milgram's ontdekking in 1963, dat niet meer dan ongeveer twintig procent van de bevolking bij machte is om 'kritisch' te denken, wel eens achterhaald kan zijn in deze tijd. Toch geldt dat niet snel voor situaties waarin een individu tot het gebruik van politiek geweld overgaat. Wel waar men hondstrouw de overheid volgt als die ergens weer een oorlog steunt, of uitlokt, of waar men instructies krijgt van de 'expert'. Maar wie in Nederland beseft er nou niet dat 'experts' op de televisie, of in de kranten, zelden echte experts zijn?

Go Back

Comment