Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Appie

We waren even afgeleid.

 

Het is als met 'appen' in de auto. Mensen wéten dat het levensgevaarlijk is, maar ze kunnen de verleiding niet weerstaan. In een aflevering van de serie 'Black Mirror' (als ik mij niet vergis), gijzelt een man, die zijn geliefde is kwijtgeraakt bij een ongeval, waarbij ook een andere automobilist omkwam, een werknemer van 'WhatsApp', om langs die weg de CEO van dat bedrijf te spreken te krijgen. Die zit ergens op een verlaten berg in een van zijn vele 'mansions' te 'mediteren', en wil niet gestoord worden. De gijzelnemer blijkt op het moment van het ongeval een 'Appje' aan zijn geliefde te hebben verzonden, en omdat ze dat 'Appje' wilde lezen, knalde ze op die andere auto. Even afgeleid. 

 

Dit blog is één langgerekte waarschuwing tegen avonturen die ons afleiden van de hoofdzaak, terwijl achter onze rug ons huis wordt leeggehaald. Vanuit mijn perspectief bezien. Maar het is als met die reclame van die 'DJ's' op de televisie, die op zoek zijn naar luisteraars voor hun radioprogramma's, waarbij 'Herrie' met een gelukzalige blik wordt aangeprezen als iets waar je helemaal gelukkig van wordt. Natuurlijk, de boog kan niet altijd gespannen zijn. Je hebt geen leven meer als je 24/7 met je kruisboog de achterdeur in de gaten moet houden, omdat 'ze' elk moment je huis leeg kunnen halen. En als je de door 'Covid' geplaagde stad niet meer in durft, omdat er idioten rondlopen met een vlammenwerper.

 

Op donderdagochtend zit ik naar de dames van 'Goedemorgen Nederland' te kijken, en daar is de 'hoofdeconome' van de ING te gast. Ze had eerder als prognose naar buiten gebracht dat Nederland zwaar zou worden getroffen door de 'Maatregelen', en pas enig herstel eind 2023, maar nu verwacht ze dat Nederland begin volgend jaar weer terug zal zijn op het niveau van vóór de 'Maatregelen'. Alleen zullen er volgend jaar nog wel heel veel ontslagen vallen, maar dat heeft niets met de economie te maken……….

 

Dan ben je van Lotje. Dan leef je in de 'Matrix'. De 'Big Reset Subsidie Bubbel'. Zolang haar bank maar rentedragende, door de overheid gegarandeerde leningen mag verstrekken aan bedrijven in nood, terwijl die overheid zelf zich ook, namens de belastingbetaler, diep in de schulden steekt, gaat het prima met Nederland!

 

Anderzijds zie ik dat ook bij economen van de 'Oostenrijkse School', die gruwen van al het 'gratis geld' dat richting bedrijven en werknemers is gegaan om de schijn op te houden, waardoor die ING-mevrouw nu vrolijk kirrend een 'meevaller' kan melden (voor haar bank), de kortzichtigheid. In die kringen gaat er niets boven 'Laissez Faire' kapitalisme, en vanuit dat perspectief keren zij zich ook tegen het 'globalisme' van de 'Big Reset', zonder zich te realiseren dat ze zelf de munitie hebben aangedragen voor die krankzinnige accumulatie van 'rijkdom', waardoor machtige individuen zich nu warmlopen voor het geven van het laatste zetje, met een 'corporatistische' samenleving als einddoel, waarin ook de mens een 'commodity' is geworden. 

 

Na de 'Big Reset' zullen we geen last meer hebben van die economen, zoveel is zeker. Geld zoals u dat nu kent, bestaat dan niet meer, en commerciële banken evenmin. Alleen nog 'Credit', dat u verstrekt wordt op basis van 'nader te bepalen criteria', en waarmee u bij de 'corporaties' kunt huren wat u nodig heeft. Maar tot die tijd leiden ze ons af van urgente keuzes die we nu moeten maken. Of we blijven 'Appen', en wachten op de klap. Amerikaanse verkiezingen, oorlogen overal, immigratie, Covid, onthoofdingen, bonnetjes, toeslagen, zwangere BN-ers, Zwarte Piet, en een optocht van 'experts' met hun eksterogen. Blijf vooral lekker 'Appen'. 

 

De enige écht belangrijke kwestie op dit moment, is hoe we de 'machines' programmeren die ons zéér binnenkort in alles 'de baas' zijn. Vertrouwen we de mannen en vrouwen die zich nu in de directies van die 'corporaties' hebben genesteld, en nog worden geselecteerd op basis van hun bereidheid ons te exploiteren via het 'Winner Takes All' principe? Die geen verantwoording verschuldigd zijn aan enige 'Staat', maar die 'Staten' willen gebruiken als controlemechanisme, waar nodig met nepverkiezingen? Of houden we vast aan het collectief van de 'Natie Staat' als bestuurlijk orgaan, en de 'machines' dienstbaar aan dat collectief? Dat is zo'n keuze die je maar één keer kunt maken. Of je kiest niet, en blijft lekker 'Appen' tot het licht uitgaat.

Go Back

Comment