Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Zoenen

Christiaan Weijts, die elke vrijdag één bescheiden 'column' mag schrijven in NRC op pagina twee, stort zich deze week op de wereld van de 'marketing'.

 

Zijn stelling is, dat posters met 'zoenende homo's' van pakkenboer 'Suitsupply', die vervolgens worden vernield, slimme marketing is. Uitgedacht door een 'algoritme' dat precies uitdoktert wie de klanten zijn, en hoe je die het best voor je product kunt winnen, tegen de laagst denkbare kosten. En als je de media dan zo gek weet te krijgen dat ze gratis reclame voor je maken, door de vernieling van een stel posters als belangrijk nieuws te presenteren, met inbegrip van een 'kiss-in-manifestatie' in het 'ludieke' Amsterdam, onder toeziend oog van de pakkenboer, ben je binnen.

 

Mijn stelling is, dat Weijts een beetje laat wakker wordt. Politieke 'pakkenboeren' werken al vele tientallen jaren zo. En menige wapenproducent zorgt langs die weg voor steeds meer 'vraag', in nauwe samenwerking met de politieke 'pakkenboeren' en de media, waaronder NRC. Een klein stukje verder in NRC de column van Michel Kerres, 'redacteur geopolitiek', die elke twee weken een stukje tekst plaatst over wat er in zijn kringen rondzingt. En deze week gaat het over 'Oude Autocratische Mannen' die de 'Democratie om zeep helpen'. Het gaat dan niet over D66, dat de ene na de andere verkiezingsbelofte, en alle 'kroonjuwelen' van de partij op 'Marktplaats' heeft gezet. Of over onze 'Volksvertegenwoordiging' die de uitslag van het ene na het andere referendum door de 'shredder' haalt. Of de 'Democratische Partij' in de Verenigde Staten, die kandidaat Bernie Sanders terzijde schoof ten faveure van de onvermijdelijke Hillary door te sjoemelen bij de voorverkiezingen. Ook niet over de staatsgreep van 'Victoria-Fuck-the-EU-Nuland' in Oekraïne. Nee, het gaat over Poetin, en zijn Chinese ambtgenoot, Xi. Wie anders?

 

Eerlijk gezegd ben ik er wel klaar mee, al dat 'gedoe'. Ik weet niet of die 'complot-theorie' van Weijts juist is. Persoonlijk was ik al bekend met 'Suitsupply' als pakkenboer, maar zal ik door die ophef geen pak meer, of minder kopen. En ik zal ook geen pak kopen bij 'Suitsupply' als dat pak mij niet zit, louter om 'homo's' te steunen. Ook ben ik niet voornemens om op de trein naar Amsterdam te stappen om daar 'aapjes te kijken' als ze hun 'kiss-in-manifestatie' houden. Als 'nieuws' is het wat mij betreft ook een absolute 'non-event'. Maar gelet op het gegeven dat ik dagelijks wordt getrakteerd op 'dieren in het nieuws', maak ik mij niet overdreven veel illusies.

 

Interessanter, wat mij betreft, is het nieuws over die Sergei Skripal en zijn dochter, die nauwe banden blijkt te hebben onderhouden met een werknemer van Christopher Steele. Dat is die 'voormalige' Britse spion die, betaald door de Clinton-campagne, een 'dossier' samenstelde over (toen nog) 'kandidaat Trump'. Kennelijk zat het zenuwgif in een brief die de dochter in het restaurant opende. Een brief van 'goede vrienden'. 

 

Daarmee is de zaak zeker nog niet opgelost, maar dit 'complot' boeit mij meer dan dat van 'Suitsupply'. Grotendeels onttrokken aan het oog, omdat de 'Mainstream-Media' het onderwerp schuwen als de pest, ontspint zich rond die Amerikaanse verkiezingen een 'Thriller' van 'House-of-Cards' formaat. Volgens de Russische miljardair Oleg Deripaska, die zich beroept op wat zijn advocaat hem heeft verteld, gaan achter 'Fusion GPS', de 'Spin-in-het-Web' aan de kant van de 'Hillary-clan', de eeuwige George Soros, en een stel 'Silicon Valley'-miljardairs schuil. Omdat Deripaska, anders dan Halbe Zijlstra, wel keurig vertelt dat hij het niet zelf heeft opgetekend uit de mond van Daniel Jones, ex-FBI, ex-stafmedewerker van de machtige 'Democratische' senator en 'Hillary-confidante' Dianne Emiel Goldman Berman Feinstein, en tegenwoordig dus werkzaam voor 'Fusion GPS', is het eenvoudig af te serveren als 'nepnieuws'. Ook al stelt Deripaska dat zijn advocaat onder ede een verklaring daarover heeft afgelegd voor de 'Senate Intelligence Committee'Maar het artikel is zeer lezenswaard, ook door de quote van Victoria 'Fuck-the-EU' Nuland van iets wat zij zei tijdens de recente 'Veiligheidsconferentie' te München. En dat 'panellid', en Amerikaanse senator Sheldon Whitehouse, meent dat wat velen inmiddels aanduiden als een antidemocratische 'Deep State', zoals Nuland dus, in feite 'knowledgeable professionals' zijn. De mensen waar je heen gaat als je, als Volksvertegenwoordiger, je standpunt moet bepalen. 

 

Bedenk dat van het hele oorspronkelijke 'Russische Inmenging'-verhaal niets meer over is. Behalve de 'kiss-in-manifestatie' van de 'Mainstream Media' die er op volgde, en waar die column van Kerres onderdeel van is.

Go Back

Comment