Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Weersverwachting

Met elke nieuwe dag is het meer 'circus'.

 

De 'Soft Coup' in de Verenigde Staten, zoals NRC het nu noemt, is in de lezing van de 'Mainstream'- pers meer 'soap' dan iets anders. De onzin over minister Blok, die binnen de VVD een gewaardeerd partijgenoot is, en een keer niet met 'meel in zijn mond' sprak, interesseert mij de rozen. De strapatzen van 'gelegenheidsmoralist' Pechtold zijn slaapverwekkend. Dat een lid van het koninklijk huis een baard heeft is in Nederland al 'nieuws'. 

 

Er wordt gezemeld over relletjes in de 'Omroepwereld'. Een Nederlandse zangeres doet mee aan 'America has got Talent'. Niet dus, want de deelnemers komen uit het Verenigde Koninkrijk en 'Polderland'. Iemand die vroeger een eigen 'showprogramma' had en getrouwd was met een Maastrichtse burgemeester toen die vreemd ging, mag tegenwoordig zijn 'muzikale shows' bij 'Wakker Nederland' pluggen. Politici komen langs op toerbeurt, en leuteren dan zomaar wat voor de vuist weg over wat ze bij de Telegraaf belangrijk vinden. Hamsters, paarden, zielige hondjes, en 'bloopers'. En een 'beeldbuis-advocaat' kletst uit zijn nek over een akkefietje bij de KLM ter omlijsting. 

 

Betekenisloze schermutselingen, gelardeerd met 'paniek-spijs'. Een 'media-deskundige', die het 'item' over die baard had, en wie er buiten die 'Royalty' nog meer gesignaleerd waren met baard de afgelopen jaren, liet tussen neus en lippen door vallen dat de 'kijkcijfers' over de hele linie wat 'terugliepen'. En ik begrijp waarom. Zoals ik ook begrijp waarom het geweldig goed gaat met de 'criminaliteitscijfers', terwijl er geen dag voorbij gaat of er wordt weer ergens iemand neergestoken, of doodgeschoten. Maar dat wilt u niet weten. U wilt de vakantiekiekjes zien van een verre neef, of een 'ondeugende' 'selfie' van uw tiener op het toilet. Of dat de 'spits' van uw favoriete voetbalclub goed kan koken. 

 

Het ligt ook aan onszelf dat ze bij de ING 'witwassen', en via een nepfirma actief meewerken aan het torpederen van de Venezuelaanse economie. Of die van Nederland, als dat lucratiever is. En dat onze militairen worden ingezet om méér vluchtelingen onze kant op te bombarderen. Het is niet een typisch Nederlands probleem. Ook de Denen hebben hun 'witwas' schandaal, en daarbij vergeleken is ING een kleuter. Maar op golven zwart geld draait de Deense economie, net als de Nederlandse, met haar geld van belastingontduikers en drugsproducenten, als een tierelier

 

Een jaar geleden noemde de Amerikaanse overheid Idlib de 'Grootste Vrijhaven voor Al Qaida' sinds '9/11', nadat 'regelingen' waar 'Washington' en 'Brussel', alsmede de VN op aandrongen, hun 'rebbelen' een vrije aftocht gaven uit de door het Syrische leger heroverde gebieden en steden, om onnodig bloedvergieten te voorkomen. Wat heeft dat met minister Blok, Alexander Pechtold, of de muzikale show van Albert Verlinde te maken? Niks. Helemaal niks. Het heeft ook niks te maken met marmotten, paardjes, zielige hondjes, of de baard van enige 'BN-er'. Het heeft zelfs geen betrekking op de 'Soft Coup' in het 'Witte Huis', en of mevrouw Grace een 'doorgestoken kaart' spelprogramma in de Verenigde Staten wint, die niet gaat over de vraag of je 'talent' hebt, of niet, maar of je een 'tranentrekkend verhaal' bij je kunstje kunt bedenken, zo meldde de 'mediaspecialist'. En mevrouw Grace mocht dan 'Single Mother' zijn, maar er was ook iemand die de ziekte van 'Tourette' had, dus of mevrouw Grace kans maakte………..?

 

De levensgevaarlijke escalatie in Syrië rond Idlib ontgaat ons. De weersverwachting voor de komende paar maanden? Meer mist. Met lokaal de nodige censuur. En momenten van wegkijken.  Nog wat draaikonten. Totdat de 'Alles-Bubbel' klapt, of de 'Derde Wereldoorlog' ons in de kuif pikt. Maar dan weet u echt álles wat er te weten valt over minister Blok, de scharrel van Pechtold, de relaties van mevrouw Grace, en wie het in de 'Omroepwereld' met wie doet. Het blijft dan nog wel een gokje wie nou die 'Bubbel' niet zag aankomen, en/of ons de 'Derde Wereldoorlog' binnenloodste. Was dat nou Trump? Of toch de 'Deep State'? 

Go Back

Comment