Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Weerstand

De nieuwslezeres meldde dat een bepaald initiatief van ‘Washington’ op ‘grote weerstand’ was gestuit.

 

Het is al geruime tijd in de mode om allerlei ontwikkelingen in de wereld op die manier te voorzien van een ‘gouden omlijsting’, waardoor het lelijke schilderij zelf niet meer zo opvalt. De leugens over die Iraakse ‘Weapons of Mass Destruction’ stuitte achteraf op ‘grote weerstand’. Ontvoeringen, opsluiting zonder vorm van proces, de praktijk in ‘Guantanamo’, het martelen van gevangenen, het schrappen van internationale verdragen voor de wapenbeheersing, en de beperking van de proliferatie van kernwapens, of klimaatovereenkomsten, de schending van de soevereiniteit van landen, steun aan autocratische regimes die op lugubere wijze mensen straffen, en terroristische organisaties, stuit op ‘grote weerstand’. 

 

Het ontzeggen van een visum aan advocaten die verdachten van een terreurmisdrijf verdedigen, en schendingen van de mensenrechten onderzoeken, stuit op ‘grote weerstand’. Tarieven en sancties die nu ook Europa treffen, stuiten op ‘grote weerstand’. Botte dreigementen aan het adres van landen die aarzelen om meer Amerikaanse wapens te bestellen, stuiten op ‘grote weerstand’. Openlijke steun aan ‘Gele Hesjes’ en de ‘Brexit’ stuit op ‘grote weerstand’. Spionage door ‘Big Brother’ in Europa, stuit op ‘grote weerstand’. Alomvattende afluisterpraktijken en schendingen van de privacy, stuiten op ‘grote weerstand’. Het verkopen van ‘rommelhypotheken’ aan nietsvermoedende investeerders, waaronder pensioenfondsen, stuitte op ‘grote weerstand’. Woekerprijzen voor medicijnen ten bate van farmaceutische multinationals stuiten op ‘grote weerstand’. Het wereldwijd liquideren van verdachten middels aanvallen met ‘drones’, waarbij ook onschuldige burgers omkomen, stuit op ‘grote weerstand’. Het bouwen van een ‘grensmuur’ stuit op ‘grote weerstand’. De erkenning van de annexatie van de Golan-hoogte door Israël stuit op ‘grote weerstand’. De enorme stromen vluchtelingen als gevolg van 'Regime Change'-operaties stuiten op 'grote weerstand'. 

 

De oogst over de afgelopen twintig jaar van beleid dat, volgens nieuwslezers, op ‘grote weerstand’ stuit, is oneindig veel langer dan bovenstaande bloemlezing. Maar het eind van het liedje is onveranderlijk dat we op onze rug gaan liggen, en de hand van de baas likken, in de hoop dat we zelf geen doodschop krijgen. 

 

Onze onderworpen status in Europa wordt uit beeld gedrukt door die ‘gouden lijst’ van de ‘grote weerstand’. Ja, het deugt niet, maar we hebben er wel wat van gezegd! 

 

Laat mij nog een keer met klem benadrukken dat een kind kan zien welke kant het op zou gaan als Europa uiteen zou vallen. Een kennel vol machteloze ‘keffertjes’ die strijden om de gunsten van het baasje. Maar zoals Europa nu functioneert, als een seniele, incontinente St Bernhard, kunnen we ook niet verder. De altijd beschikbare Tom Jan Meeus ging in zijn column helemaal los over de draai van Baudet, die tegen een motie van de PVV had gestemd waarin een ‘Nexit’ werd aanbevolen. Puttend uit het omvangrijke archief dat hij blijkbaar paraat heeft voor dit soort taken, illustreerde hij dat Baudet altijd consequent tégen de EU was geweest. Dus wat was dat voor gehuichel?

 

De boodschap is duidelijk: Die Baudet kun je dus ook niet vertrouwen! Dat is een lezing waar ik geen vrede mee heb. Ik bedoel: Wat let je, als ‘Haagse’ journalist voor een grote nationale krant, om de telefoon te pakken en om uitleg te vragen? ‘Thierry, kerel, wat maak je me nu!?’ Volgens mij is dat wat mensen verwachten van een journalist. ‘Hoor, en Wederhoor’. En wie weet is het inderdaad een lelijk schilderij, dat Forum voor de Democratie, maar plak er dan geen ‘grote weerstand’ lijst omheen, in de hoop dat het vanzelf overwaait, want zoals ik in het eerste gedeelte van dit bericht al tracht duidelijk te maken: Dat doet het dus niet, als je niks duidelijk maakt, en ‘via de band’ speelt met insinuaties en ‘kijk mij eens scherp zijn’-stukjes. Laat dat maar over aan bloggers en mensen die in hun vrije tijd commentaren op forums schrijven. Politici en journalisten krijgen betaald om duidelijkheid te scheppen, en niet om ‘grote weerstand’-mist op te trekken, en vervolgens achterover te leunen om te zien op welk rotskust dat bootje te pletter zal slaan.

Go Back

Comment