Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Vertrouwen

Wie is er nog te vertrouwen?

 

Volgens de ‘Five Eyes’ heeft Rusland getracht in te breken bij bedrijven en organisaties die onderzoek doen naar een vaccin tegen ‘Covid’. Er is geen spoor van bewijs voor die beschuldiging, maar overal in de ‘westerse’ pers dook dat bericht op. En weet u wat ik dacht? Ik dacht: ‘Nou en?!’ Ik dacht dat het een gemeenschappelijk belang is dat elk commercieel belang, of nationaal belang, hoort te overstijgen. Dat relevant onderzoek eigenlijk wereldwijd gedeeld zou moeten worden om zo snel mogelijk resultaat te boeken. Dat je dus niet in zou hoeven te breken, maar slechts aan hoeft te bellen om te worden binnengelaten, waarna men gretig alle informatie over dat virus deelt.

 

Er zijn mensen die dát, die houding, kenmerkend vinden voor ‘globalistisch’ denken, waar we met grote voorrang vanaf moeten. Terwijl het daar volgens mij helemaal niks mee te maken heeft, omdat ‘gezondheidszorg’ geen ‘product’ zou moeten zijn, maar onderdeel van de basisvoorziening. Ik ben nog van de generatie die opgroeide met ‘ontwikkelingshulp’ als hulp. Vaccinatieprogramma’s en noodhulp aan getroffen gebieden. Irrigatieprojecten. Mensen leren hoe ze de productie in hun land konden opvoeren, en geld konden verdienen. Loodsen opleiden in Bangladesh, zodat de schepen met hulpgoederen niet voor de kust zouden liggen wachten tot die hulpgoederen verrot waren, of te laat. Waterputten slaan in donker Afrika. Wegen, spoorverbindingen en luchthavens aanleggen. Dat werk.

 

Dat was vroeger, voordat ‘ontwikkelingshulp’ een verlengstuk werd van ‘Defensie’ en ‘Buitenlandse Zaken’, die zelf weer hun instructies krijgen uit ‘Washington’ via de NAVO. Voordat we landen gingen ‘helpen’ door hen te ‘bevrijden’, te bombarderen, middels sancties dood te hongeren, en illegaal wapens leverden aan terroristen door ze opzichtig ‘kwijt te raken’, of te maskeren als ‘civiele projecten’, omdat de zware mitrailleur pas later op de ‘pick-up’ truck werd gemonteerd, ook al was de laadvloer bij levering al versterkt voor dat doel. Of de levering van helikopters met ‘hard-points’ voor de lanceerinstallatie van raketten, die apart worden verscheept. Maar omdat het ‘civiele’ trucks en helikopters betreft, mag het worden afgeboekt als ‘ontwikkelingshulp’. Of kosten voor de ‘beveiliging’. Als 'nobel doel', kortom.

 

In de ogen van de Chinezen is ‘Washington’ compleet ‘van het padje’. En met ‘Washington’ verscheidene van haar meest trouwe vazallen. Morele kompas kwijt. De hele notie dat een vaccin misschien géénproduct’ is waar je ‘klanten’ voor moet zien te werven om ze een poot uit te draaien, is ‘Washington’ vreemd. Alles is een ‘product’. Van ‘transgenders’, via het ‘klimaat’, ‘MeToo’ en noem maar op. Alleen stokt de vraag naar dergelijke ‘producten’ buiten de invloedssfeer van ‘Washington’, wat voor hoofdpijn zorgt, omdat ze elders voor dat geld gewoon spoorwegen aanleggen, vliegvelden en huizen bouwen, en ‘5G’-technologie ontwikkelen. Dat vaccin is zo’n beetje de laatste strohalm van een steeds cynischer wordende groep échteglobalisten’ die handelen in afhankelijkheid en macht.

Go Back

Comment