Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Schoonmaak

Je zou zeggen, dat als de ene grootmacht de andere beschuldigt van het actief ondersteunen van terroristen, en de fotografische bewijzen erbij levert, dat 'Groot Nieuws' is.

 

Maar dat was vroeger. 

 

Nog maar eens: Het is geen complot. De media doen er uit eigen vrije wil het zwijgen toe. Degenen die er wel over schrijven worden (nog) niet openlijk gecensureerd. De uitgevers, of eigenaren van websites, worden (nog) niet van hun bed gelicht, en afgevoerd naar een werkkamp, of doorverwezen naar instellingen voor 'heropvoeding'. Maar hoe langer dat soort berichten door een meerderheid van de media wordt verzwegen, hoe onbesuisder degenen die menen dat het een goed idee is om terroristen een handje te helpen. 

 

Er zijn allerlei redenen waarom de 'Mainstream' media het niet aanraken. En ja, er zijn beslist media die eenvoudigweg 'in het complot' zitten, in die zin dat ze direct worden aangestuurd door diezelfde types die 'onder één hoedje' spelen met die terroristen. Maar daarnaast zijn er tal van redenen die redacties hebben om dat soort nieuws niet aan te raken.

 

Dat geldt voor meer onderwerpen. En het vreemde is, dat als er ergens een moment komt waarop het taboe wordt doorbroken, ze doen alsof ze er al die tijd 'bovenop' hebben gezeten. We zitten ook dicht tegen het moment waarop Hillary en haar entourage alsnog onder de bus gegooid zullen worden. Het is niet alleen dat het hele 'Russia-Gate' verhaal tegen een betonnen muur loopt, maar het onfrisse verhaal rond 'de Awans' is nog maar met moeite buiten beeld te houden, terwijl het in potentie de complete 'Democratische' partij in de Verenigde Staten tot de grond toe kan doen afbranden. Juist omdat dan veel andere kwesties aan momentum gaan winnen, en zaken die onlangs nog effectief onder het tapijt werden geveegd met rente terugkeren.

 

Het lijkt nu nog volkomen onmogelijk, maar dezelfde redacties die nu als bezetenen te keer gaan tegen 'de Russen', en meer in het bijzonder Poetin, kunnen over een jaar ineens artikelen produceren waarin ze schrijven dat ze 'altijd al zeiden' dat het land potentie had, en internationaal bijdraagt aan vrede en veiligheid. Kijk naar Bloomberg, eigendom van multimiljardair Michael Bloomberg. Eigenlijk is Bloomberg 'Democraat', maar op enig moment in de aanloop naar de presidentsverkiezingen werd hij genoemd als 'Onafhankelijke Kandidaat', toen Hillary geen deuk in een pakje boter bleek te kunnen slaan, electoraal gesproken, omdat iedereen haar wantrouwde. Bloomberg hing kortgeleden de witte vlag uit voor Poetin, door te stellen dat Rusland een 'vacuüm' vult. 

 

Na de mislukte coup tegen Erdogan viel dat land in de schoot van 'Poetin'. Het sloot onlangs een deal met de Russen voor de levering van moderne luchtafweer. Als NAVO-land. Vervolgens vlogen Qatar en de Saoedi's elkaar in de haren, met als gevolg dat Qatar met haar hele hebben en houen overstapte naar het 'Russische kamp'. En de UAE, die de Saoedi's steunden in de rel met Qatar, onderhandelen nu met 'de Russen' over de aanschaf van Sukhoi-35 gevechtsvliegtuigen. En ik denk niet dat de Libiërs zitten te wachten op Boris Johnson om hun totaal verwoeste land weer op te bouwen, en er een 'Dubai' van te maken. Goede kans dat ze, net als de UAE, eieren voor hun geld kiezen, en liever samenwerken met China/Rusland/Iran, als ze de rotzooi hebben opgeruimd die we ervan hebben gemaakt.

 

Hoe ver zitten we dan nog van een omslag in Europa af? En dan zal er ruimte zijn voor 'Grote Verhalen' zoals in de aanhef benoemd. En dan zitten we zomaar opeens op een andere pagina, waardoor ook een 'Grote Schoonmaak' in Europa zelf in beeld komt, zonder dat het de eenheid van Europa in gevaar hoeft te brengen. Dus mijn sombere stukje van eergisteren moet u niet zien als een onafwendbare ontwikkeling. We staan op een driesprong. Blinde, totalitaire repressie. Totale chaos. Of een 'Nieuw Begin'. Doe mij maar dat 'Nieuwe Begin'. Maar wacht niet tot de 'Mainstream' media het licht op groen zetten, want daarvoor ontbreekt ze de moed en de visie. Dus help een beetje mee, alstublieft.

Go Back

Comment