Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Pyromanen

Geen volk ter wereld heeft zoveel vertrouwen in de media, als de Nederlander.

 

Dat verbaast mij niks. Uiteraard valt er van alles af te dingen op dat soort ‘onderzoek’. Dat Hillary Clinton met twee vingers in haar neus ging winnen volgens ‘onderzoekers’, maar afging als een gieter, geeft sceptici munitie om dit soort statistieken in twijfel te trekken. Daarbij vermoed ik dat u, die mijn bijdragen hier volgt, niet overdreven veel vertrouwen hebt in de ‘Mainstream Media’, óf voor die ‘Mainstream Media’ werkzaam bent, en hier leest om bij te houden hoe de ‘vijand’ over u schrijft. Dus zou ik hier met een gerust hart uit kunnen varen tegen die bevinding, en aan beide kanten van de scheidingslijn krediet opbouwen. Want ‘rolbevestiging’ genereert een pervers gevoel van veiligheid. 

 

Valt dat vertrouwen te verklaren? Ja, want het is niet onwaar dat de ‘Mainstream Media’ in ons land overwegend accuraat rapporteren over de onderwerpen die ze als ’nieuws’ brengen. Daar komt mijn bezwaar tegen de ‘Mainstream Media’ in ons land niet uit voort. Mijn kritiek hier op dit blog op die ‘Media’ valt uiteen in bedenkingen over wát ze brengen (’Showbizz-nieuws’, ‘YouTube’-filmpjes en ‘Social-Media’-events, aangevuld met ‘Haags-gefröbel’), waardoor het overwegend ‘navelstaren’ is, en het de burger in een gecontroleerde comateuze toestand houdt, en dat ze bepaalde ontwikkelingen in de wereld (welbewust) buiten het nieuws houden, of ‘spinnen’. 

 

De Nederlandse ‘Mainstream Media’ hebben een ‘focus’ die ik niet deel. Als je er van overtuigd bent dat het belangrijkste wat er op aarde gebeurt de ontwikkelingen in de ‘LGBT’-wereld is, en hoe het ‘debat’ tussen voor- en tegenstanders van massa-immigratie in Europa verloopt, zit je in Nederland helemaal op de juiste plek. Zelf ben ik er sterk van overtuigd dat we over niet al te lange tijd zullen concluderen dat we hebben zitten pitten, omdat economische, technologische en geopolitieke ontwikkelingen oneindig veel meer gewicht in de schaal leggen dan wie er meevaart op een praam tijdens de ‘Gay-Parade’. Het vervelende is, dat zo geformuleerd, je volautomatisch de wind van voren krijgt van mensen die de ‘focus’ van die ‘Mainstream Media’ juist delen. Omdat men je ervan verdenkt iets te hebben tegen mensen met een ‘LGBT’-achtergrond. Terwijl ik er zelf van overtuigd ben dat mensen met een ‘LGBT’-achtergrond, én ‘vrouwen’ als groep, én ‘minderheden’, plus de ‘arme dieren’, aanmerkelijk béter af zouden zijn als ze meer aandacht zouden besteden aan de écht belangrijke kwesties, dan aan hun gepiercete-navel.

 

Daarmee is overigens niet gezegd dat Nederlandse ‘Mainstream Media’ géén ‘Fake-News’ brengen. Ze doen dat zelfs volop, maar je kunt hen er niet op aanspreken, omdat ze het ‘importeren’. Ze verwijzen naar kranten en zenders elders, of ’Think-Tanks’ van ‘Atlantische’ snit, en geven verbatim door wat die ‘bronnen’ te melden hebben. Als dat onjuist blijkt te zijn, hebben zij, de ‘Mainstream Media’, niet gelogen, maar zaten die ‘bronnen’ ernaast. Over ‘Russia-Gate’ zwijgen ze inmiddels inhoudelijk al enige tijd als het graf, omdat die hele kwestie nu echt finaal ontspoort. Dus verwijzen ze liever naar de berichtgeving die ze eerder kritiekloos overnamen van hun ‘bronnen’, met een ‘zoals iedereen weet’ toonzetting. Niet onjuist, want als je na die eerste hysterische berichten het boek hebt dichtgeslagen, ben je simpelweg niet wijzer. Ik weiger echter te geloven dat de journalisten die onze kranten volpennen, en bepalen welk ‘YouTube’-frivoliteitje ze zullen selecteren voor hun ‘uitzending’, dat nieuws daadwerkelijk zelf ook missen. Maar door er niet over te schrijven zijn ze gedekt. ‘Plausibele Ontkenningsmodus’: ‘ON!

 

Zoals u weet erger ik mij vooral aan die manier van werken. ‘Fanning the Flames’, en als het een uitslaande brand is geworden, geven ze de brandweer de schuld als er doden vallen. Libië, Syrië, Oekraïne. Eigenlijk elk ‘dossier’ waar ‘de Nederlander’ zich bij de neus heeft laten nemen kunnen we bijschrijven op het conto van de ‘Mainstream Media’. Die hele geestesgesteldheid is een erfenis van de tijd dat we onszelf nog zagen als ‘Gidsland’. Blind en doof sjokken Nederlanders achter die ‘Missionaris’ aan, en waar het een spoor van dood en verderf genereert, is dat niet onze schuld, want wij zijn ten slotte maar een ‘Klein Land’. Dat nodig een draai om zijn oren moet krijgen, omdat het in een sprookjeswereld leeft, vol geselecteerde feiten. En liefst voordat die pyromaan de gaskraan vindt. 

 

Helaas zijn veel van de ‘Alternatieve Media’ in ons taalgebied behept met die identieke ‘afwijking’, maar dan in die zin dat ze het een ‘kick’ geeft de kachel aan te maken met die ’82%’ die zoveel vertrouwen heeft in de ‘Mainstream Media’. De tragiek is, dat je tussen ‘Pot’ en ‘Ketel’ een roepende in de woestijn bent. De ‘Vrijwillige Brandweer’ in een land vol pyromanen op zoek naar de gaskraan.

Go Back

Comment