Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Poef

Poef!

 

Daar crashte weer een luchtkasteel, nu de ‘Netbeheerder’ aangeeft de productie van ‘Groene Stroom’ via zonnepanelen in het noorden van Nederland niet aan te kunnen. Aanpassingen van het elektriciteitsnet gaan járen duren, en kosten miljarden. Dat is dan exclusief de verwachte behoefte aan ‘laadpalen’, en aanpassingen om die stroom bij de elektrische fornuizen, cv-ketels en andere ‘Groene’ snuisterijen te brengen. Overigens was dat al in 2014 bekend, ver vóór de ‘tafels’ van Samsom en Nijpels goed en wel waren gedekt. En voordat we in Polen beloften deden die we helemaal niet waar kunnen maken, zonder het vloerkleed onder onze samenleving vandaan te trekken. En werd er tussentijds meer dan eens voor gewaarschuwd dat je wel kon dromen, maar dat al die dromen bedrog waren.

 

Ondertussen maakt de wereld zich op voor een ‘dip’ in de wereldeconomie, juist op het moment dat vier vrouwen er de scepter over zwaaien. Althans, als Ivanka Trump de opvolger wordt van de door Obama tot hoofd van de ‘Wereldbank’ benoemde arts en antropoloog Jim Yong Kim. Die geeft er de brui aan. Hij heeft toegehapt op het aanbod om in de nadagen van zijn actieve loopbaan nog even snel zijn zakken te vullen bij een ‘Private Equity’-fonds. ‘Wallstreet’ dus. Ivanka als zijn opvolgster is vooralsnog speculatief, maar ze sorteerde het afgelopen jaar al wel voor met optredens in Saoedi Arabië, en een ‘Umbrella Initiative’. Die paraplu zal nog van pas komen als het straks slechte tijdingen gaat regenen! En nou maar hopen dat vrouwen aan de top het verschil maken, dan. Anders is het voor die ‘Identity Politics’ straks ook ‘Poef!

 

Het luchtkasteel van de ‘Russische Inmenging’ in de Amerikaanse presidentsverkiezingen was eigenlijk allang ‘Poef!’, maar wordt met de moed der wanhoop gestut door ‘Mainstream’. Nu weer door een rel over een vermeende leugen van de reeds wegens financiële malversaties opgeknoopte Paul Manafort in een verkeerd daglicht te plaatsen. NRC besteedde er zelfs op twee achtereenvolgende dagen een min of meer gelijkluidend artikel aan. Manafort zou zijn Oekraïense compagnon, met wie hij in Oekraïne leuk verdiende voor adviezen aan de Oekraïense regering, inzage hebben verschaft in ‘polls’ die het campagneteam van Trump had laten uitvoeren. U weet wel, van die ‘polls’ waaruit bleek dat Trump zou gaan winnen, terwijl alle officiëlepolls’ ons voorlogen dat Clinton met twee vingers in haar neus de vloer aan zou vegen met ‘de Donald’. Om dat te kunnen verkopen als ‘Russische Inmenging’ vergt een overdosis aan hallucinerende middelen, vrees ik. Evenals het bijgevoegde bericht in het eerste NRC-artikel dat een Russische advocate in de belangstelling staat bij de Amerikaanse justitie vanwege een kwestie die terugvoert naar Bill Browder en zijn schimmige financiële ‘deals’ in Rusland voordat Poetin het stokje overnam van Yeltsin. Voor de ‘rauwe werkelijkheid’ kunt u HIER en HIER terecht, compleet met links naar relevante bronnen, en commentaren van échte journalisten, zoals Glenn Greenwald.

 

En temidden van alle furore over ’Nepnieuws’, is er dan ook nog het bewijs van moedwillige manipulatie van beeldmateriaal tijdens een ‘Live’-uitzending. En de anonieme bekentenis over machinaties bij ‘Google’, het bedrijf dat ooit ‘Don’t be Evil’ als slogan had, om hun politieke 'Identiteits'-agenda te redden door kritiek hardhandig de kop in te drukken. 

 

Op het eerste gezicht hebben deze onderwerpen niks met elkaar te maken. Maar wat die verhalen verbindt, is het gebrek aan realiteitszin dat erachter schuil gaat. Luchtfietserij, ‘Identity Politics’ en ‘Ruslandhaat’ hebben een ‘houdbaarheidsdatum’. Consumptie die datum leidt tot voedselvergiftiging, en in ernstige gevallen met de dood op de koop toe. In het bijzonder als de ziekenhuizen moeten sluiten, de zorgpremies de stijging van de koopkracht uitgummen, terwijl medicijnen die in Nederland werden ontwikkeld, met onderzoek dat betaald werd door Nederlandse belastingbetalers, de aandeelhouders van een Zwitserse ‘pillendraaiermiljarden oplevert. Wat je allemaal niet rechtstreeks met elkaar kunt verbinden, maar het eindproduct is ‘Gele Hesjes’. Of een soortgelijke volksbeweging waaruit een diepgeworteld wantrouwen spreekt ‘Poef!’

Go Back

Comment