Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Mattis

De 'Atlantische' wereld is in rep en roer na het opstappen van generaal James Mattis als minister van oorlog in de Verenigde Staten.

 

De directe aanleiding was het besluit van Trump om de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Syrië. Daarnaast wil Trump de troepenmacht in Afghanistan halveren. Beide beslissingen zijn tegen het zere been van Mattis en zijn bondgenoten binnen de 'Atlantische' gemeenschap. Ook de 'gezant' voor de 'Internationale Coalitie' die effectief het fikkie in Syrië heeft aangewakkerd tot het een uitslaande brand werd, Brett McGurk, stapt op. 

 

Wat Trump ertoe bracht om nu de stekker uit beide avonturen te trekken kunnen we niet weten. Het wemelt van de 'experts' die elk hun eigen verhaal hebben. De één beweert dat hij is gezwicht voor Erdogan. De ander stelt juist dat Erdogan door het besluit is overvallen, en zich daardoor genoodzaakt zag het offensief tegen de Koerden, dat op het punt stond te beginnen, heeft moeten uitstellen. Hij had voor dat offensief duizenden 'rebellen' uit Idlib (Al Qaida) over laten brengen. HIER de meest 'inclusieve' analyse van dat deel van het verhaal. En de zwaar onderbelichte consequenties voor de 'Europese Partners'. Meer in het bijzonder Frankrijk en Groot-Britannië, die nu moeten kiezen tussen terugtrekking, of de strijd tegen IS voortzetten onder leiding van de Russen en 'Damascus', met Iraanse troepen aan hun zijde. 

 

Hoewel Trump er nooit een geheim van heeft gemaakt dat hij wil dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit Syrië en Afghanistan, en andere 'conflictgebieden', en dat zijn kiezers ook expliciet heeft beloofd, denk ik dat er meer speelt dan dat. Deze keuze isoleert hem nog verder van wat hij in de campagne het 'moeras' noemde, dat hij beloofde droog te leggen. Waar hij zich na zijn aantreden omringde met generaals en ijzervreters uit de wereld van de 'Inlichtingendiensten', reduceerde hij zijn armslag. De 'Atlantici' omarmden die entourage als de 'volwassenen' rondom Trump die de gekozen president in toom moesten houden. Ze voorkwamen ook effectief dat Trump zich zorgen moest maken over een échte coup. 

 

In die lezing was het een tactische keuze. Door zijn meest uitgesproken institutionele vijanden dicht aan de borst gedrukt te houden, beveiligde hij zichzelf. Het is de theorie van vele doorgewinterde 'Conspiracy Nuts' dat de beide Kennedy's en Reagan blind waren voor het gevaar dat uitgaat van het 'Militair Industrieel Complex', op het politieke en journalistieke niveau vertegenwoordigd door wat ik hier gemakshalve de 'Atlantici' noem. Maar voordat u nu stopt met lezen, omdat u Trump een 'halve gare' vindt, en het bizar is om 'Atlantici' te betichten van de moorden op beide Kennedy's, en de aanslag op Reagan die 'deals' sloot met de 'Sovjets', moet u dat 'beveiligen' meer lezen als 'wind uit de zeilen halen'. Of 'valse hoop' geven. En u mag mij paranoia noemen omdat ik 'elementen binnen die Atlantische wereld' in staat acht om plannen te beramen voor een coup tegen gekozen bestuurders die hun agenda in de weg staan, maar daar is overduidelijk méér bewijs voor dan voor de hysterie rond Trump als 'Poetin's Trojaanse Paard'

 

Als dat de vooropgezette bedoeling was van Trump en zijn échte vertrouwelingen, dan moet hij zich hebben gerealiseerd dat het onderhoud aan dat 'schild' offers zou vergen. Hij zou gedwongen worden keuzes te maken die niet overeenkomen met zijn eigen voorkeuren, en mensen die hem trouw zijn moeten ontslaan om geen argwaan te wekken. Dan nóg mocht hij niet verwachten dat de 'Atlantici' in zijn omgeving hem loyaal zouden dienen. En dat is ook wel gebleken. Meer 'lekken' dan in een vergiet. En een 'Witte Huis' als een Machiavellische speeltuin. Al die tegenwerking, binnen en buiten zijn regering, geeft de 'Atlantici' het vertrouwen dat ze grip hebben op de situatie, terwijl Trump denkt dat het omgekeerde het geval is. Dat de Amerikaanse kiezer zich vol walging afkeert van 'Washington', en zijn kant kiest. Met de 'Veterans' van de 'Eindeloze Oorlog' voorop. En dat een poging om hem om te leggen, of af te zetten, zal eindigen in een burgeroorlog in de Verenigde Staten zelf. 

 

In dat geval is nu het 'Uur U' aangebroken, waarop Trump zich zal ontdoen van de 'Atlantici', en zal moeten vertrouwen op het volk. Een hachelijk moment voor hem, én de wereld. In het bijzonder omdat 'Atlantici' die zich realiseren dat het geen gelopen race is, er veel aan gelegen zal zijn om de aandacht te verleggen naar een 'Externe Vijand' door een 'False Flag'-operatie. Wat Poetin 'Misadventures' noemt. 

 

Andermaal wil ik graag benadrukken dat waar ik 'Atlantici' als groep identificeer, ik op geen enkele manier insinueer dat het een soort geheim genootschap is. Het gros is gewoon 'Bat Shit Crazy', en zonder het zelf te beseffen gehypnotiseerd door 'doodsdrift' zoals ik in mijn bijdrage van gisteren beschreef. De gevaarlijke elementen zijn degenen die onder geen beding de macht los willen laten waarvan zij vinden dat die hun erfrecht is. Ook niet als de consequentie zal zijn dat de hele aarde verandert in een rokende sintel, en zij hun toevlucht moeten zoeken tot de 'rauwe dictatuur' in de geest van Bolsonaro, of hun Jihadistische partners.

 

Deze ontwikkeling van het terughalen van de troepen krijgt dan een andere lading, en moet u ook zien tegen de achtergrond van het conflict dat Trump heeft met de FED en het 'Democratische' deel van het Congres over de staatsschuld. Dat laatste wordt in de 'Atlantische' pers voorgesteld als een strijd over 'de Muur', maar de regelmatig terugkerende dreiging van het 'op slot gooien' van de Amerikaanse overheid is het directe gevolg van het schreeuwende tekort van die overheid om haar betalingsverplichtingen na te komen, waardoor de schulden explosief stijgen. En de FED helpt niet mee met de rentestijgingen. Dat de 'Democraten' wel willen 'tekenen', als Trump de plannen voor 'de Muur' laat vallen, leidde onlangs tot een 'shouting match' de 'Oval Office' die de wereldpers haalde. 

 

Hoe dit af gaat lopen? 

 

Goede vraag. Ik durf het u niet te zeggen. Maar de messen worden geslepen, terwijl donkere wolken zich boven 'Dollarland' samenpakken, er geruchten de ronde doen dat Trump ook grote schoonmaak wil houden bij de 'FED' door Jerome Powell te ontslaan 'Speciale Aanklager' Mueller zelf wordt gedaagd, en Netanyahu zich opmaakt voor het vullen van het vacuüm. De Europese landen doen er goed aan afstand te nemen, en zich niet mee te laten zuigen in die draaikolk. 'Fasten your Seatbelts!'

Go Back

Comment