Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Brokken

'Anti-Rutte-reclame, betaald door Poetin' kopte Tom-Jan Meeus boven zijn column van dinsdag.

 

Een welbewust misleidende kop, want het verwijst naar reclameboodschappen die werden ingekocht door 'Brandpunt', en de stunt van het 'Lifestyle-blad' 'VICE' in de Verenigde Staten, waarvan 'journalisten' zich valselijk voordeden als senator. Beide journalistieke bolwerken creëerden zelf 'nepaccounts' om te bewijzen dat het mogelijk is om rotzooi te trappen. En omdat zij daar in slaagden, zo is blijkbaar de suggestie, mag je zonder verder bewijs de president van een land ervan beschuldigen dat hij langs die weg Rutte heeft geprobeerd zwart te maken. 

 

Nou is van Meeus bekend dat hij 'well connected' is waar het de 'veiligheidsdiensten' betreft, maar dat hij zo brutaal uithaalt in dezelfde week waarin zijn Britse evenknie Luke Harding zichzelf voor schut zette met een sprookje over Assange en Manafort, dat mag rustig opmerkelijk genoemd worden. Het lijkt op een 'offensief van de doorgewinterde onbenulligheid' om te testen hoe stupide de lezers van NRC zijn. 

 

Waar het verhaal eerder was dat 'Facebook' was misleid door 'Enge Russen', worden de bloedhonden nu op pad gestuurd om Zuckerberg zelf neer te sabelen, omdat 'Facebook' een 'War-Room' had waar ze 'Nepnieuws' bedachten om George Soros te beschadigen. En nu is Soros in de aanval. Dus bedenkt Meeus, trouw als hij is, 'Nepnieuws' om én Zuckerberg, én Poetin te kunnen schoppen. Wat moet je dan een ongelooflijk lage dunk van je lezers hebben! 

 

De aanklacht gericht aan het adres van de 'Chef-van-Poetin', wiens bedrijf die reclame op 'Facebook' heeft geplaatst waarvan Meeus zegt dat daarmee de Amerikaanse verkiezingen werden 'gesaboteerd', is op dit moment 'onder de hamer', zogezegd. De 'Speciale Aanklager' had in zijn ijver dat bedrijf aangeklaagd, en die kwam opdagen bij de rechter, mét een verzoek om inzage in de bewijslast. Daarop stampte Mueller keihard op de rem, en weigerde inzage, ondanks een eerste opdracht van de rechter om met de bewijzen te komen, en nu probeert hij fanatiek om onder het vervolg uit te komen, waarbij een 'hogere rechter' wél bereid bleek geheimhouding van de bewijslast te accepteren. Want wat hij heeft, is minder dan niks. De eerder met veel vertoon gearresteerde Michael Flynn zal effectief worden vrijgesproken. Officieel omdat hij zo goed heeft meegewerkt, maar hoezo zou het strafbaar zijn om de ambassadeur van een ander land te ontmoeten, als je in het volle licht van de camera's zichtbaar bent als gast in dat land, zoals Michael Flynn was. Daarnaast heeft de overijverige Mueller nog een verwaarloosbare serie 'Facebook'-advertenties over actuele kwesties in de Verenigde Staten opgedoken, zowel voor als na de verkiezingen, en met thema's die zowel de Republikeinen als de Democraten aanspraken. 'Clickbait' dus. Een techniek die wordt gebruikt door duizenden gespecialiseerde bedrijven die geld hopen te verdienen via het internet. Zoals DEZE cameraman uit Wageningen, die het als een leuke bijverdienste zag, in een wereld waarin vast werk en een fatsoenlijk salaris een utopie zijn geworden. 

 

En ja, dat ik er een bijdrage aan wijd vandaag betekent interdaad dat ik mij zo langzamerhand groen en geel erger aan het totale gebrek aan scrupules bij 'sommigen' in de wereld van de 'media'. Het begint echt behoorlijk onfatsoenlijk te worden, die blinde Poetin-haat. Zeker als je het afzet tegen wat we weten over de al zo lang bestaande professionele, militaire organisaties die aan de lopende band het internet bestoken met hun besmettelijke propaganda en haat. Dit kan echt niet langer door de beugel. Hier komen brokken van. Hoe? Kijk HIER naar Stan van Houcke en Emiritus Hoogleraar Kees van der Pijl, die u haarfijn uit de doeken doen wat de 'Modus Operandi' is van redacteuren als Meeus. En waarom dat levensgevaarlijk is. 

Go Back

Comment