Jammerjoh

Website voor mensen die niet klagen

Bokito

De lobby om 'Syriëgangers' terug te halen naar Nederland weet niet van ophouden.

 

Een voorname speler in die lobby is Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur die geen kans onbenut laat om ons land aan te sporen Jihadisten naar Nederland terug te halen. Het gros van de 'smaakmakers' in de Nederlandse media die dezelfde boodschap vertolken hangen eindeloos verhalen op over zielige kindertjes en diep ongelukkige vrouwen. Een aantal van hen meent het vermoedelijk. Anderen beseffen dat er meer achter steekt. 

 

Toen die Syriëgangers uitreisden deed niemand binnen het Atlantische establishment moeilijk. Zeker, het was niet zonder gevaar, maar ze konden helpen Syrië te 'bevrijden' voor onze oliebelangen, dus hield niemand ze tegen. In praatprogramma's zagen we discussies tussen wanhopige ouders, en vertegenwoordigers van het Atlantische establishment die die ouders voorhielden dat er geen wettelijke basis was om die volwassen kinderen te stoppen. Er is overduidelijk ook geen wettelijke basis om alleen de kinderen te repatriëren, en waar de ouders verdacht worden van het begaan van gruwelijke misdrijven is dat een duivels dilemma. 

 

'Wij geloven dat deze individuen het minst gevaarlijk zijn als ze terug zijn in hun eigen land', zo laat Hoekstra ons via NRC weten. De scepticus zegt dan: 'Geloven doe je in de kerk!', maar wat beoogt Hoekstra? Gevaar? Voor wie of wat? De Nederlandse 'talkshow-deskundigen' tappen uit een ander vaatje. Die willen die 'Nederlanders' terughalen omdat ze daar zomaar de doodstraf zouden kunnen krijgen, of onder extreme omstandigheden jarenlang weg zouden rotten in gevangenenkampen, zonder toegang tot geslepen advocaten, en in een systeem waarin een 'vormfout' niet betekent dat je direct op vrije voeten staat. Je zou zeggen dat ze daar minder gevaarlijk zijn dan. Dus wat bedoelt Hoekstra?

 

Even los van de mensen met 'Stockholm-syndroom' die ons voorhouden: 'Een terrorist is ook een mens!', en die geen gevaar zien, alleen maar 'knuffelbeertjes', en aandoenlijke 'Bokito's'. Voor die groep kunnen de grenzen niet open genoeg zijn, en is er altijd wel een plaatsje aan tafel in de 'Talkshow' voor 'interessante' mensen. Hoekstra behoort niet tot die categorie, en waar hij een president vertegenwoordigt die een metershoge muur om de Verenigde Staten wil bouwen, onder andere om Jihadisten buiten te houden die zomaar met de Mexicanen mee zouden kunnen liften, kun je hem lastig indelen bij mensen die het liefst een ferrydienst en touringcars in zouden zetten om iedereen hierheen te halen. Het gevaar waar Hoekstra en zijn Atlantische vrienden op doelen, is dat veel van die Syriëgangers wéten welke vuile spelletjes er gespeeld zijn in Syrië. Met gifgas, en wapens, en olie, en 'Intelligence', en hoe ISIS en Al Qaida gebruikt werden door westerse landen. Dat soort kennis is van onschatbare waarde. 

 

De media in ons deel van de wereld zijn al ijverig in de weer om de recente geschiedenis te 'wassen en te stomen', en alle sporen uit te wissen van onze extreem bedenkelijke pogingen om Syrië op te zadelen met een regime naar Saoedisch model. Nederland heeft daar volop aan bijgedragen. Volgens Hoekstra is Nederland het land dat binnen de 'coalitie' het meeste aantal bommen heeft afgeworpen boven Syrië, op één na. Dat zal dan de Verenigde Staten zelf zijn? Voorwaar iets om trots op te zijn? Maar je kunt je ook voorstellen dat je de 'Bokito's' die je uit hun verschoning hebt gebombardeerd als ze zich niet aan de instructies uit het NAVO-hoofdkwartier hielden, niet graag in je open dierentuin wil.

Go Back

Comment